Η πλειοψηφία όσων διασχίζουν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης είναι πρόσφυγες. Οι μισοί από αυτούς είναι από τη Συρία και την Ερυθραία. Στο μπαλκόνι του.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Advertisements

Ας μιλήσουμε για την Εθελοντική Αιμοδοσία…
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
Η φωτογραφία είναι του Είναι τραβηγμένη γωνία Πανεπιστημίου και Όθωνος, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Το τανκς είναι Γερμανικό,
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Μαθαίνοντας να παίρνουμε...
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
Πρόσφυγας είναι «κάθε πρόσωπο, το οποίο, επειδή έχει δικαιολογημένο φόβο διωγμού λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Βαθιές, άγριες θάλασσες
28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…
Δυσνόητα Ένα πρωί στη λίμνη, ο σύζυγος επιστρέφει μετά από πολλές ώρες ψαρέματος και παίρνει έναν υπνάκο στο φορτηγάκι. Η σύζυγος, αν και δεν.
ΣΗΜΕΡΑ, ακριβώς από αυτή την στιγμή Ωρα Ωρα 10:54:06 p.m.10:54:06 p.m. ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΖΩ Είναι μια απόφαση… Είναι η δική μου απόφαση….
17 Ν ΟΕΜΒΡΗ χρόνια μετά Τα πέτρινα χρόνια ( )
Βρεφική Ηλικία E- portofolio. Εν δράση Είμαι η φοιτήτρια Βαιοπούλου Ευαγγελία- Ευσταθία και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον χώρο του παιδικού.
1922.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική
Γιώργος Φοίβος Κωνσταντίνος Δημήτρης Λέντι
14. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗ “ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΝΙΚΑ ’’
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ MASTER TEMPO FEAT KIM.
(Παλιά εποχή της πέτρας)
Ο Χριστόφορος Κολόμβος
Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τους κατακτητές
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
ΠΛΑΓΙΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού;
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Οι βαλκανικοί πόλεμοι ( )
 Η ειρήνη αποτελεί φυσική κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις. Επιδιώκεται.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
Αγαπημένο μου παιδί....
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής Βόρεια Αφρική Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ καθηγητής: Σ. Μπλαβούκος Λαμπράκη Δήμητρα Παντινάκη Χριστίνα Δέσποινα.
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
Οι Φοίνικες ήταν αρχαίος σημιτικός λαός, που κατοικούσε στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου...
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
 Παίζοντας οι ίδιοι παραδοσιακά παιχνίδια ( Μακριά γαϊδούρα, τυφλόμυγα, κυνηγητό) και διακινδυνεύοντας τα σχόλια των συμμαθητών μας!!!  Ρωτώντας.
Ελλάδα Πελάγη και Νησιωτικά συμπλέγματα. Τα πελάγη της Ελλάδας Ιόνιο πέλαγος Αιγαίο πέλαγος Κρητικό Ικάριο Μυρτώο Καρπάθιο Θρακικό Στο Ιόνιο στην περιοχή.
ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΟΦΙΑ ΣΤ 2 25 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.
Η μονομαχία Έκτορα και Αχιλλέα -Δεν τρέχω άλλο, Αχιλλέα. Είναι ώρα να αναμετρηθούμε, Ή θα με σκοτώσεις ή θα σε σκοτώσω. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Έλα.
Δυο πράγματα χρειάζεσαι να ξέρεις, για να πετύχεις οποιοδήποτε Επίτευγμα…
Διερευνητική εργασία Β1
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους
Αγαπημένο μου παιδί....
Ήταν ένα μικρό καράβι… παιχνίδι από τη Μαριάννα Ιωάννου.
Ευρωπαϊκή Ιστορία 4η συνάντηση 14/3/2017.
ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Άρθρο 1:«Ο φούρναρης που βοηθάει τους πρόσφυγες της Κω»
Θεσσαλονiκη, η Προσφυγομανα
Οι εμπόλεμες ζώνες και το νέο κύμα της προσφυγιάς
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
Τα σχολεία του κόσμου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Οργανισμός για τους πρόσφυγες
Από το μαθητή Μάριο Σπύρου Γ΄ 2.  Τα πρώτα χρόνια  Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1928 στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Θέμα 3 Πρόσφυγες: Προέλευση, εσωτερικές συγκρούσεις, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά.
Βαθιές, άγριες θάλασσες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η πλειοψηφία όσων διασχίζουν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης είναι πρόσφυγες. Οι μισοί από αυτούς είναι από τη Συρία και την Ερυθραία. Στο μπαλκόνι του αστυνομικού τμήματος Σύμης © UNHCR / ΝΑΙ Team

O Χοσεΐν είναι ένας από τους 13 διασωθέντες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Σάμου στις 10 Ιουλίου Από τους 40 επιβαίνοντες, 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους και τα υπόλοιπα αγνοούνται. Ανάμεσά τους, η μητέρα και η αδερφή του. «Είμαι σίγουρος πως είναι ζωντανές... Αλλά ακόμη και αν τα νέα είναι άσχημα, θέλω και πάλι να ξέρω». O Χοσεΐν με τη μητέρα και την αδερφή του λίγο πριν εγκαταλείψουν την Τουρκία, τον Ιούνιο του 2014.

«Εκείνες τις στιγμές ένιωθα πως είχα περάσει τα παιδιά μου από έναν ενδεχόμενο κίνδυνο θανάτου σε έναν άλλο». Πεινασμένοι, διψασμένοι και φοβισμένοι για τη ζωή τους, η Τζιχάν και τα παιδιά της έφτασαν στις ακτές της Ελλάδας έπειτα από 45 τρομακτικές ώρες στη θάλασσα. Λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς έξω από τον καταυλισμό του Λαυρίου. © UNHCR /A. D’Amato

Ο Ali εγκατέλειψε τη Συρία μαζί με τα δύο από τα τρία παιδιά του για να ξεφύγει από τις βόμβες. Έφτασε στη Σάμο μετά από τρεις τραυματικές ώρες μέσα σε φουσκωτό. Ελπίζει να καταφέρει να φτάσει στη Σουηδία, όπου ζει ο αδερφός του. Ταξιδεύοντας προς την Αθήνα. Η κόρη του Ali έχει μειωμένη όραση και χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση. UNHCR/Ζ. Mackaoui, F. Goia

«Ούτε και σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχω βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Πριν φύγω, σκέφτηκα μέσα μου ότι μπορεί και να πέθαινα σε μια βάρκα μέσα στη θάλασσα, πριν φτάσω στην Ευρώπη». Πριν φύγει, ο Χουσεΐν έπεισε τον εαυτό του ότι θα κατάφερνε να περάσει τη θάλασσα ασφαλής. Τότε έκανε το τατουάζ στο στέρνο του «Αρνούμαι να βουλιάξω».

Όσο μαίνονται οι συρράξεις και οι διώξεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και σε χώρες της Αφρικής, οι προσφυγικές ροές θα συνεχίζουν αμείωτες. 820 διασωθέντες στοιβάζονται σε τμήμα Ιταλικού πολεμικού πλοίου. © UNHCR /A. D’Amato

«Δεν καταφέραμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα διδάγματα από τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου (ναυάγιο στη Λαμπεντούζα) και όλο και περισσότεροι πρόσφυγες πνίγονται προσπαθώντας να φτάσουν στην ασφάλεια». Ύπατος Αρμοστής ΟΗΕ για του Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες Αφρικανοί πρόσφυγες και μετανάστες ρισκάρουν τη ζωή τους σε υπερφορτωμένες βάρκες για να γλιτώσουν από τις διώξεις και τη βία ή απλά για να βρουν μια καλύτερη ζωή. © UNHCR/Α. Di Loreto

451,95% αύξηση των αφίξεων στο Νότιο Αιγαίο το πρώτο 8μηνο του 2014

«Η απάντηση της Ευρώπης θα πρέπει να είναι αληθινά συλλογική, να εξασφαλίζει πιο ασφαλείς τρόπους για αναζήτηση προστασίας, ενώ θα ενισχύει την ικανότητα διάσωσης στη θάλασσα. Αν αποτύχει, η Ευρώπη θα δει πολύ περισσότερες ζωές να χάνονται στο κατώφλι της». Ύπατος Αρμοστής ΟΗΕ για του Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες Νεο-αφιχθέντες στην Κω περιμένουν στον προαύλιο χώρο του αστυνομικού τμήματος του νησιού © UNHCR/ΝΑΙ Team

άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους

«Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την κλίμακα αυτής της κρίσης. Υπάρχει άμεση συνάρτηση μεταξύ των συγκρούσεων στη Συρία και σε άλλες περιοχές με την αύξηση των θανάτων στη Μεσόγειο. Πρέπει να καταλάβουμε τι οδηγεί τους ανθρώπους στην τρομακτική απόφαση να διακινδυνεύουν τη ζωή των παιδιών τους σε συνωστισμένα, μη ασφαλή σκάφη: η ακαταμάχητη επιθυμία τους να βρουν ασφάλεια». Αντζελίνα Τζολί, Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας Διασωθέντες στα ανοιχτά της Μεσογείου από λέμβο με 500 επιβαίνοντες. Έξι ιταλικά πλοία τους μετέφεραν στη Λαμπεντούζα. © UNHCR/F. Noy

Όσοι επιχειρούν την επικίνδυνη θαλάσσια διέλευση συνήθως δεν έχουν κανένα νόμιμο ή ασφαλή τρόπο να φτάσουν στην Ευρώπη. Σύροι πρόσφυγες κατά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο. Άλλοι όμως δεν είναι τόσο τυχεροί. ©UNHCR/A.D'Amato

«Για να μπορέσουμε να δούμε αληθινή πρόοδο στις θαλάσσιες διελεύσεις, θα πρέπει να προσφέρουμε αξιόπιστες εναλλακτικές. Καλούμε τα κράτη να εξετάσουν όλες τις επιλογές». - Vincent Cochetel, Director Bureau for Europe, UNHCR Σύροι πρόσφυγες κατά την άφιξη τους στη Σύμη ©UNHCR/NAI team

Σύροι πρόσφυγες μετά τη διάσωσή τους στην Τήλο, έξω από το αστυνομικό τμήμα. © UNHCR/ NAI team αφίξεις στην Ελλάδα μέχρι 31 Αυγούστου 2014: αύξηση 223% από το 2013

Το βάρος θα πρέπει να μετατοπιστεί από την προστασία των συνόρων στην προστασία της ανθρώπινης ζωής πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται στην ξηρά από το Ιταλικό πλοίο που συμμετείχε στη διάσωσή τους. © UNHCR /A. D’Amato

Graffiti σε τοίχο της Χομς στη Συρία: «Όταν θα φύγω, να ξέρεις ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να μείνω»..