Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιώργος Φοίβος Κωνσταντίνος Δημήτρης Λέντι

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιώργος Φοίβος Κωνσταντίνος Δημήτρης Λέντι"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γιώργος Φοίβος Κωνσταντίνος Δημήτρης Λέντι
Οι περσικοί πόλεμοι Γιώργος Φοίβος Κωνσταντίνος Δημήτρης Λέντι

2 ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ (μέρος 1)
Το Περσικό κράτος ήταν πολύ μεγάλο και γι’αυτό αναγκάστηκε ο βασιλιάς να το χωρίσει σε σατραπείες που τις διοικούσαν οι σατράπες. Οι Ελληνικές πόλεις τις Μ.Ασίας δεν είχαν δικό τους κράτος. Γι’αυτό έχασαν την ελευθερία τους. Έτσι οι Πέρσες έκαναν εκστρατεία εναντίον τις Μ.Ασίας.

3 ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ (μέρος 2)
Οι Έλληνες τις Μ.Ασίας κάλεσαν βοήθεια από τους Έλληνες. Δυστυχώς μόνο οι Αθηναίοι και οι Ερετριείς έστειλαν λίγα πλοία στους Έλληνες τις Μ.Ασίας. Και αυτοί μπόρεσαν να διώξουν τους Πέρσες και να φτάσουν μέχρι τις Σάρδεις. Όμως οι δυνάμεις τους δεν έφταναν και υπέκυψαν. Μετά οι Πέρσες κατέκτησαν τη Λάδη και λεηλάτισαν την Μίλητο.

4 Οι μάχη των Θερμοπυλών (μέρος 1)
Ο νέος βασιλιάς της Περσίας ο Ξέρξης έκανε καινούρια εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας. Οι Έλληνες έκαναν σύσκεψη στον Ισθμό της Κορίνθου και αρχηγοί ήταν οι Σπαρτιάτες. Ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας ορίστηκε ως αρχηγός του πολέμου. Έτσι πήγαν στις Θερμοπύλες.

5 Οι μάχη των Θερμοπυλών (μέρος 2)
Εκεί συνάντησαν τους Πέρσες και ο βασιλιάς της Περσίας Ξέρξης ζήτησε να παραδώσουν τα όπλα. Ο Λεωνίδας του απάντησε:<< Μολών Λαβέ >>. Η μάχη άρχισε. Στο στενό παρατάχθηκαν Έλληνες. Όσοι Πέρσες προσπαθούσαν να περάσουν έπεφταν νεκροί. Από τη δύσκολη θέση τους έβγαλε ο Εφιάλτης.

6 Οι μάχη των Θερμοπυλών (μέρος 3)
Επειδή ήταν ντόπιος και ήξερε καλά την περιοχή. Τους οδήγησε πίσω από τους Έλληνες από ένα κρυφό μονοπάτι. Ο Λεωνίδας κατάλαβε ότι ο στρατός του θα κυκλωθεί και είπε σε όσους ήθελαν να φύγουν. Έμειναν 700 Θεσπιείς και 300 Σπαρτιάτες. Ο στρατός του Λεωνίδα έδωσε μάχη σε 2 μέτωπα και έχασε. Ο Θάνατός τους έμεινε στην ιστορία ως παράδειγμα ανδρείας και φιλοπατρίας.

7 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Γιώργος Φοίβος Κωνσταντίνος Δημήτρης Λέντι"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google