Αλήθειες και ψέματα για τα υβριδικά αυτοκίνητα ΤΣΙΜΠΟΥΡΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
4 ο Συνέδριο InfoCOM Green ICT 2012 Αθήνα, 17 Μαΐου 2012 «Οι Τεχνολογίες IC και η Καθαρή Ενέργεια» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Διευθυντής.
Advertisements

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
5 σημαντικοί τρόποι για την εξοικονόμηση καυσίμων Κοκολάκης Μάνος.
To ποδήλατο στην πόλη το παράδειγμα της Critical Μass Ηρακλείου.
Οι κύκλοι των αγορών ακινήτων: μετά την κρίση
Οικονομική κρίση και καταναλωτική συμπεριφορά
Φαινόμενο θερμοκηπίου
Ειδικά & Υβριδικά Εργαλεία Αναζήτησης. Εισαγωγή  Υπάρχει μια πλειάδα από ειδικά και υβριδικά εργαλεία αναζήτησης που αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς.  Αυτά.
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
Ηλεκτρονικό εμπόριο. Τι ειναι τι ηλεκτρονικό εμπόριο... Η αγορά απο το διαδίκτυο, η εξηπηρέτηση και η συναλλαγή μέσω του υπολογιστή μας.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
ΥΒΡΙΔΙΚΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Αξιολόγηση δεδομένων αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα Μηνάς Καρατζόγλου Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και του Ανταγωνισμού.
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η Διεθνής Κρίση και η Ανεργία Μια Αμφ ί δρομη Σχ έ ση.
Ηλεκτρικό- Υβριδικό αυτοκίνητο
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ECODRIVING. Έξυπνος τρόπος οδήγησης ο οποίος συμβάλλει: –στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων.
Ecodriving-Οικολογικά αυτοκίνητα
ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΖΑΙΝΤΕΣ
1 Μέγιστη αξιοποίηση χώρων συγκέντρωσης αποβλήτων Μεικτή διαχείριση αποβλήτων - χώροι συγκέντρωσης αποβλήτων (ΧΣΑ)‏
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΘΡ. ΤΣΙΑΤΣΟΣ Θέματα Σχεδίασης Μέρος 2ο Χρηστοκεντρική & Συμμετοχική Σχεδίαση.
ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ECODRIVING Έξυπνος τρόπος οδήγησης ο οποίος συμβάλλει: –στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων.
Κλαδική Ανάλυση – Μελέτη της ICAP Group «Οι Συνέπειες της Κρίσης στους διαφόρους Κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας» Διεύθυνση Οικονομικών Κλαδικών Μελετών.
ΥΛΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Ο.Τ.Ε. Έχετε αναλογιστεί ποτέ τον ρόλο του Ο.Τ.Ε στην ζωή μας; Πόσο εξαρτιόμαστε από αυτόν; Σκεφτείτε αν κάποια μέρα ξυπνούσαμε.
Ηλιακά χρήσης Project B MHX EΠΑΛ ΧΙΟΥ.
Mάριος Ζέπης Παναγιώτης Ζέπης. BMW M3 e92 BMW x5 Θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία επιτάχυνσης από 0 στα 100km/h σε μόλις 5,3sec η X5 Μ και 5,4 η Χ6 Μ με.
 Νέες τεχνολογίες παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση, δυστυχώς δε μαθαίνουμε ποτέ για τις περισσότερες από αυτές, καθώς είτε «θάβονται» σε κάποιο συρτάρι,
Η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις Ρέα Βερβίτα Γενική Διευθύντρια Rent a Car.
Εγώ και τα τροχοφόρα. Χάρτης Πως μετακινούνται οι πολίτες; Ποδήλατο Μηχανάκι Αυτοκίνητο Πατίνι Μ.Μ.ΜΜε τα πόδια.
1 «Ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών κυρίαρχος πυλώνας στη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», Νοέμβριος 2015.
Εναλλακτικά αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα με αέρια καύσιμα Τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου –υγραέριο, που είναι μίγμα προπανίου (30%)
Υγραεριοκίνηση: Το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα η υγραεριοκίνηση γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθιση. Ουσιαστικά, αποτελεί μια περιβαλλοντική πρόταση, που εκτός.
1 Κόστος Μεταφοράς §Ποιος είναι ο σκοπός της μεταφοράς; l Βασικά οικονομικά χαρακτηριστικά των λειτουργιών μεταφοράς §Τι είναι το κόστος μεταφοράς; §Ποιοι.
ΜΕΣΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 η - ΜΕΡΟΣ 1 ο ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΜ:Δ15100 ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές πληροφορίες Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα Ιστορική αναδρομή Χάρτης εννοιών Σχετικό βίντεο EXCEL Ερωτήσεις.
Αγορά Εργασίας - Καινοτομία στην Οικονομία της Γνώσης
Η μεταβολή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περίοδο κρίσης
Διάλεξη 10η: Διανομή του Προϊόντος (Κανάλια Διανομής)
Νέος κινητήρας πετρελαίου
Στρατηγικές - Ανοίγματα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Τοπικό Σχέδιο Επενδύσεων Δ. Τρικκαίων
2o Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
Εθνικόν Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΛΑΣ.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ενεργειακές Κοινότητες
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Χρήση οικολογικής ενέργειας στο οργανωμένο λιανεμπόριο
Θεώρημα των Hecksher – Ohlin (H-O):
Τι συμβαίνει σήμερα Λουκέτο σε σημεία πώλησης λιανικής
Τοπικό Σχέδιο Επενδύσεων Δ. Τρικκαίων
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αλήθειες και ψέματα για τα υβριδικά αυτοκίνητα ΤΣΙΜΠΟΥΡΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Όλοι τα έχουμε ακούσει, ξέρουμε όμως τι είναι στην πραγματικότητα; Νέες τεχνολογίες παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση, δυστυχώς δε μαθαίνουμε ποτέ για τις περισσότερες από αυτές, καθώς είτε «θάβονται» σε κάποιο συρτάρι, είτε μπλοκάρονται λόγω νομικών θεμάτων και γραφειοκρατίας. Ωστόσο, ακόμα και σε περιπτώσεις που μια νέα τεχνολογία καταφέρει να επιβιώσει και να αποκτήσει σάρκα και οστά, απαιτούνται ακόμη και χρόνια για να διεισδύσει στην αγορά. Το ίδιο συνέβη και ακόμη συμβαίνει σε ένα βαθμό με τα υβριδικά οχήματα, εννοώντας κυρίως τα αυτοκίνητα. Νέες τεχνολογίες παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση, δυστυχώς δε μαθαίνουμε ποτέ για τις περισσότερες από αυτές, καθώς είτε «θάβονται» σε κάποιο συρτάρι, είτε μπλοκάρονται λόγω νομικών θεμάτων και γραφειοκρατίας. Ωστόσο, ακόμα και σε περιπτώσεις που μια νέα τεχνολογία καταφέρει να επιβιώσει και να αποκτήσει σάρκα και οστά, απαιτούνται ακόμη και χρόνια για να διεισδύσει στην αγορά. Το ίδιο συνέβη και ακόμη συμβαίνει σε ένα βαθμό με τα υβριδικά οχήματα, εννοώντας κυρίως τα αυτοκίνητα.

Παράλληλα με την αγορά υβριδικού, καλό είναι να μελετήσετε τις βασικές αρχές της «οικονομικής οδήγησης» που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς τα τελευταία χρόνια Παράλληλα με την αγορά υβριδικού, καλό είναι να μελετήσετε τις βασικές αρχές της «οικονομικής οδήγησης» που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς τα τελευταία χρόνια

Μειωμένη κατανάλωση - Μειωμένες εκπομπές ρύπων - Φορολογικά κίνητρα και εκπτώσεις/διευκολύνσεις - Ελεύθερη πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων, σε λεωφορειολωρίδες - Ελεύθερο parking στα κέντρα και σε δημοτικές εγκαταστάσεις - Αθόρυβη λειτουργία Μειωμένη κατανάλωση - Μειωμένες εκπομπές ρύπων - Φορολογικά κίνητρα και εκπτώσεις/διευκολύνσεις - Ελεύθερη πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων, σε λεωφορειολωρίδες - Ελεύθερο parking στα κέντρα και σε δημοτικές εγκαταστάσεις - Αθόρυβη λειτουργία

Αρκεί να είστε προετοιμασμένοι για την «ειδική» μεταχείριση που απαιτούν τα υβριδικά οχήματα. Κοινώς να έχετε «ελαφρύ» πόδι στο γκάζι. Ένα υβριδικό που το ζορίζετε με βίαιες επιταχύνσεις και εν γένει «βιαστική» οδήγηση, θα κάψει ελάχιστα λιγότερο από το βενζινοκίνητο, ίσως και περισσότερο ενίοτε! Παράλληλα με την αγορά υβριδικού, καλό είναι να μελετήσετε τις βασικές αρχές της «οικονομικής οδήγησης» που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς τα τελευταία χρόνια Κοινώς να έχετε «ελαφρύ» πόδι στο γκάζι. Ένα υβριδικό που το ζορίζετε με βίαιες επιταχύνσεις και εν γένει «βιαστική» οδήγηση, θα κάψει ελάχιστα λιγότερο από το βενζινοκίνητο, ίσως και περισσότερο ενίοτε! Παράλληλα με την αγορά υβριδικού, καλό είναι να μελετήσετε τις βασικές αρχές της «οικονομικής οδήγησης» που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς τα τελευταία χρόνια

Πως δουλεύουν όμως τα υβριδικά οχήματα; Τα υβριδικά οχήματα σε μορφή πολύ κοντινή στη σημερινή τους, πρωτοεμφανίστηκαν το 2007 Τα πρώτα χρόνια ήταν μια καθαρά δοκιμαστική φάση της νέας τεχνολογίας Τα υβριδικά οχήματα σε μορφή πολύ κοντινή στη σημερινή τους, πρωτοεμφανίστηκαν το 2007 Τα πρώτα χρόνια ήταν μια καθαρά δοκιμαστική φάση της νέας τεχνολογίας. Τα οχήματα αυτά διεδόθηκαν ταχύτατα στις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, όπου πλέον αποτελούν πολύ σημαντικό ποσοστό των συνολικών πωλήσεων οχημάτων!. Τα οχήματα αυτά διεδόθηκαν ταχύτατα στις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, όπου πλέον αποτελούν πολύ σημαντικό ποσοστό των συνολικών πωλήσεων οχημάτων!

Τι «κρυφά» μειονεκτήματα έχει όμως ένα υβριδικό και κατά πόσο συμφέρει; Αν τα πράγματα ήταν τόσο «ρόδινα» όσο παρουσιάζονται, γιατί οι πωλήσεις υβριδικών δεν έχουν εκτοξευθεί ακόμη παντού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (όπου βρίσκονται κάτω από το 1%); Αν τα πράγματα ήταν τόσο «ρόδινα» όσο παρουσιάζονται, γιατί οι πωλήσεις υβριδικών δεν έχουν εκτοξευθεί ακόμη παντού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (όπου βρίσκονται κάτω από το 1%); Ένας μεγάλος αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά υβριδικού οχήματος, είναι αρχικά η υψηλή τιμή τους. Όταν χρειάζεσαι ένα όχημα με μικρή κατανάλωση, είναι λογικό να κατατάσσεσαι στην κατηγορία αγοραστών με περιορισμένο budget. Τα πρώτα υβριδικά που έσπασαν το ψυχολογικό φράγμα των € Ένας μεγάλος αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά υβριδικού οχήματος, είναι αρχικά η υψηλή τιμή τους. Όταν χρειάζεσαι ένα όχημα με μικρή κατανάλωση, είναι λογικό να κατατάσσεσαι στην κατηγορία αγοραστών με περιορισμένο budget. Τα πρώτα υβριδικά που έσπασαν το ψυχολογικό φράγμα των €

Οι πωλήσεις υβριδικών αναμένονται να αυξηθούν σημαντικά (σε ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων) με τα φθηνά μοντέλα των χιλιάδων ευρώ, όμως η κρίση και η μειωμένη χρηματοδότηση από τις τράπεζες για αγορά οχημάτων, μοιραία συμπαρασύρει και αυτά τα οχήματα στην πτώση. Οι πωλήσεις υβριδικών αναμένονται να αυξηθούν σημαντικά (σε ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων) με τα φθηνά μοντέλα των χιλιάδων ευρώ, όμως η κρίση και η μειωμένη χρηματοδότηση από τις τράπεζες για αγορά οχημάτων, μοιραία συμπαρασύρει και αυτά τα οχήματα στην πτώση. Παράλληλα, τα πετρελαιοκίνητα διαρκώς αυξάνονται, τα ταμπού που τα αφορούν σπάνε σιγά-σιγά, ενώ οι πολύ μικρές καταναλώσεις τους (κάτω από 4-5 lt/100 Km) και οι εκπομπές ρύπων τους που τα κατατάσσουν στα χαμηλότερα κλιμάκια των τελών κυκλοφορίας Παράλληλα, τα πετρελαιοκίνητα διαρκώς αυξάνονται, τα ταμπού που τα αφορούν σπάνε σιγά-σιγά, ενώ οι πολύ μικρές καταναλώσεις τους (κάτω από 4-5 lt/100 Km) και οι εκπομπές ρύπων τους που τα κατατάσσουν στα χαμηλότερα κλιμάκια των τελών κυκλοφορίας

Αρκεί να είστε προετοιμασμένοι για την «ειδική» μεταχείριση που απαιτούν τα υβριδικά οχήματα. Κοινώς να έχετε «ελαφρύ» πόδι στο γκάζι. Ένα υβριδικό που το ζορίζετε με βίαιες επιταχύνσεις και εν γένει «βιαστική» οδήγηση, θα κάψει ελάχιστα λιγότερο από το βενζινοκίνητο, ίσως και περισσότερο ενίοτε! Κοινώς να έχετε «ελαφρύ» πόδι στο γκάζι. Ένα υβριδικό που το ζορίζετε με βίαιες επιταχύνσεις και εν γένει «βιαστική» οδήγηση, θα κάψει ελάχιστα λιγότερο από το βενζινοκίνητο, ίσως και περισσότερο ενίοτε! Παράλληλα με την αγορά υβριδικού, καλό είναι να μελετήσετε τις βασικές αρχές της «οικονομικής οδήγησης» που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα με την αγορά υβριδικού, καλό είναι να μελετήσετε τις βασικές αρχές της «οικονομικής οδήγησης» που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς τα τελευταία χρόνια.