Click to add Text ΣΠΑΝΙΑ ΦΥΤΑ Μαρία Νικολέτα Αρετή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Advertisements

Υπάρχει φυλετικός διμορφισμός στις γαρίδες;
ΤΑ ΦΥΤΑ.
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation.
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
Από την : Κωνσταντίνα Κουκούτση
ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ
Τα φυτά που ανιχνεύουν βόμβες
Σήμερα θα μιλήσουμε για τη Φωτοσύνθεση
Ομαδα Ά Οι Καταγωγή και οι Βασικότερες ποικιλίες της Αμπέλου
EDUE 240: Βάσεις και Βασικές Έννοιες των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Maria Evagorou Fall UNIC, Συνάντηση 2η.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
ΑΝΘΟΙ ΦΥΛΛΑ ΚΑΡΠΟΙ.
ΕΧΙΔΝΑ Οι Ταχυγλωσσίδες (Tachyglossidae) γνωστές και ως έχιδνες είναι οικογένεια της τάξης των μονοτρημάτων, τάξη ωοτόκων θηλαστικών. Υπάρχουν τέσσερα.
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ
Η καταστροφή των δασών Η καταστροφή των δασών αποτελεί ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους του.
Φωτοσύνθεση Φυσική ΣΤ΄ τάξης.
ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ.
Παραγωγοί Καταναλωτές Αποικοδομητές Καταναλωτές 1ης τάξης
ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Η ελιά είναι δέντρο με σκληρό βλαστό,
ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ…ΟΙΚΟΣ + ΛΟΓΟΣ…Αναφέρεται σε έναν οίκο… …το σπίτι μας δηλαδή και σπίτι όλων των έμβιων όντων…..τον πλανήτη γη. Ας κοιτάξουμε λίγο αυτό το σπίτι.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ + ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δ΄2
Έφη Σωτήρη Κώστας Πρόκος Αργαλαστή, 14/5/2008
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ…
Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ.
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ.
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ
 Δημοτικό Σχολείο Ελευθερών  Σχ. έτος :  Συντονιστής : Αποστολίδης Χρήστος.
ΡEΕΣ ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ Εργασία από τις μαθήτριες: Ελένη Παπαγεωργίου Έλλη Παπακωνσταντίνου Σοφία Πέρρου Όρσα Στάικου Ανθή Τούμπα Ντανιέλα Φεράρου Ελίνα Χαρέμη.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
Φυτικό Βασίλειο (440 εκ.χρ. πριν)
Βότανα Ιστορική αναδρομή.
Σέβομαι το περιβάλλον 1.φυτά 2.ζώα Στόχος: να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και στα πλάσματα της φύσης.
ΚΑΖΜΙΡΑ ΤΡΕΤΣΙΑΚ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΕΡΗΣ Σχολικό έτος Γ / ΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Καθηγητής : Κατσοπρινάκης Σταύρος.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 Ο COLEOPTERA. Τάξη: Coleoptera Οικογένεια: Elateridae Agriotes sp Σιδηροσκώληκας.
Από τους: Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Μιχάλη Μάγο Μιχάλη Μάγο Η Αμαζονία.
Click to add Text Σπάνια ζώα Μαργιάννα,Ελεάννα. Λεοπάρδαλη Αμούρ Ρινόκερος της Σουμάτρα Γιγαντιαίο καλαμάρι Αγριόγατα Πρίστης ή «ξυλουργός καρχαρίας.
Click to add Text Φυσικά φαινόμενα Μαργιάννα Άννα ΣΤ’1.
 Τα Αρωματικά Φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.  Βοτανολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το νησί έχει από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα.
Επίσκεψη στο Δέλτα Αξιού
Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
Ένα μαγευτικό μονοπάτι της φύσης που μαγεύει τους πάντες!!!!
Η ζωή στα τροπικά δάση Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΟΥΧΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ,
Η φύση είναι το σπίτι μας
Αφού καταγράψεις μερικά από τα ζωικά είδη του δάσους και τις τροφικές
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!
Αποικοδομητές Καταναλωτές κ.τ.λ τάξης Καταναλωτές 3 ης τάξης Καταναλωτές Παραγωγοί Καταναλωτές 2 ης τάξης Καταναλωτές 1 ης τάξης.
Η φύση είναι το σπίτι μας
Εργασία project Γιώργος Σταμούλης Σωτήριος Παπαδόπουλος
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Γεωγραφία Γ΄ Ενότητα.
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Click to add Text ΣΠΑΝΙΑ ΦΥΤΑ Μαρία Νικολέτα Αρετή

ΣΠΑΝΙΑ ΦΥΤΑ Λουλούδι πτώμα Λουλούδι πτώμα Ράμφος του παπαγάλου Ράμφος του παπαγάλου Ορχιδέα φάντασμα Ορχιδέα φάντασμα

Λουλούδι πτώμα Εγγενής στην Σουμάτρα, αυτό το σπάνιο και εντυπωσιακό φυτό, τα άνθη του φτάνουν μέχρι τα 6 μέτρα ύψος και 3 μέτρα διάμετρο. Βρίσκεται στο έδαφος τροπικών δασών στην Ινδονησία και μοιάζει με κάτι από την προϊστορική εποχή. Θεωρείται το πιο σπάνιο, μεγαλύτερο και πλέον απειλούμενο λουλούδι του κόσμου. Είναι επίσης γνωστό ως Rafflesia και η επιβίωσή του είναι αλληλένδετη με το Tetrastigma vine. Χωρίς κορμό, φύλλα και ρίζες, χρειάζεται το αμπέλι για να τρέφεται και να στηρίζεται. Εκπέμπει μια πικάντικη μυρωδιά σάπιας σάρκας ( εξ ου και το όνομα, « λουλούδι πτώμα » ), η οποία προσελκύει τις μύγες και τα σκαθάρια για να το γονιμοποιήσουν. Ανθίζει περίπου μια εβδομάδα πριν πεθάνει. Εγγενής στην Σουμάτρα, αυτό το σπάνιο και εντυπωσιακό φυτό, τα άνθη του φτάνουν μέχρι τα 6 μέτρα ύψος και 3 μέτρα διάμετρο. Βρίσκεται στο έδαφος τροπικών δασών στην Ινδονησία και μοιάζει με κάτι από την προϊστορική εποχή. Θεωρείται το πιο σπάνιο, μεγαλύτερο και πλέον απειλούμενο λουλούδι του κόσμου. Είναι επίσης γνωστό ως Rafflesia και η επιβίωσή του είναι αλληλένδετη με το Tetrastigma vine. Χωρίς κορμό, φύλλα και ρίζες, χρειάζεται το αμπέλι για να τρέφεται και να στηρίζεται. Εκπέμπει μια πικάντικη μυρωδιά σάπιας σάρκας ( εξ ου και το όνομα, « λουλούδι πτώμα » ), η οποία προσελκύει τις μύγες και τα σκαθάρια για να το γονιμοποιήσουν. Ανθίζει περίπου μια εβδομάδα πριν πεθάνει.

Ράμφος του παπαγάλου Θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια από το 1884, πιστεύεται ότι έχουν εξαφανιστεί στην άγρια φύση, αν και κάποιοι πιστεύουν πως υπάρχουν ακόμα. Το φυτό είναι εγγενή στις Καναρίους Νήσους και πιστεύεται ότι επικονιάζονταν από τα πουλιά Sunbird. Έχουν γίνει πειράματα από τους επιστήμονες για να δουν αν τα λουλούδια μπορούν να βρουν νέους επικονιαστές, αλλά από το 2008, κανένα από τα πειράματα δεν είχε επιτυχία. Θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια από το 1884, πιστεύεται ότι έχουν εξαφανιστεί στην άγρια φύση, αν και κάποιοι πιστεύουν πως υπάρχουν ακόμα. Το φυτό είναι εγγενή στις Καναρίους Νήσους και πιστεύεται ότι επικονιάζονταν από τα πουλιά Sunbird. Έχουν γίνει πειράματα από τους επιστήμονες για να δουν αν τα λουλούδια μπορούν να βρουν νέους επικονιαστές, αλλά από το 2008, κανένα από τα πειράματα δεν είχε επιτυχία.

Ορχιδέα φάντασμα Όχι μόνο είναι σπάνιο και συναρπαστικό, αλλά η ορχιδέα – φάντασμα θεωρείται ότι είχε εξαφανιστεί για σχεδόν 20 χρόνια και μόλις πρόσφατα αναπαράχθηκε. Το φυτό είναι τόσο σπάνιο, επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να διαδοθεί. Δεν έχει φύλλα και δεν χρησιμοποιεί τη φωτοσύνθεση για να παράγει την τροφή του. Χρειάζεται ένα συγκεκριμένο μύκητα στενά συνδεδεμένο με τη ρίζα του για να τρέφεται. Μπορεί να ζήσει υπόγεια για χρόνια και βρίσκεται μόνο σε δάση στην Κούβα, και μια ακόμη ποικιλία, στη Φλόριντα. Τα άνθη είναι αρωματικά και μυρίζουν μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Στην Κούβα μεγαλώνουν πάνω σε κυπαρίσσια στα οποία φαίνονται σαν φαντάσματα, εξού και το όνομα. Γονιμοποιούνται μόνο από μια τεράστια σφίγγα και αν ο σπόρος βρεθεί πάνω σε συγκεκριμένα βρύα. Όχι μόνο είναι σπάνιο και συναρπαστικό, αλλά η ορχιδέα – φάντασμα θεωρείται ότι είχε εξαφανιστεί για σχεδόν 20 χρόνια και μόλις πρόσφατα αναπαράχθηκε. Το φυτό είναι τόσο σπάνιο, επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να διαδοθεί. Δεν έχει φύλλα και δεν χρησιμοποιεί τη φωτοσύνθεση για να παράγει την τροφή του. Χρειάζεται ένα συγκεκριμένο μύκητα στενά συνδεδεμένο με τη ρίζα του για να τρέφεται. Μπορεί να ζήσει υπόγεια για χρόνια και βρίσκεται μόνο σε δάση στην Κούβα, και μια ακόμη ποικιλία, στη Φλόριντα. Τα άνθη είναι αρωματικά και μυρίζουν μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Στην Κούβα μεγαλώνουν πάνω σε κυπαρίσσια στα οποία φαίνονται σαν φαντάσματα, εξού και το όνομα. Γονιμοποιούνται μόνο από μια τεράστια σφίγγα και αν ο σπόρος βρεθεί πάνω σε συγκεκριμένα βρύα.