Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Απομόνωση νουκλεïκών οξέων από τα φυτικά κύτταρα
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Επιμέλεια ppt: Γιούλα Πάλλα
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
ΜΕΙΓΜΑΤΑ.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
2.2.1– Μείγματα.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Σαλατες - Salads.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Διάσπαση του αμύλου από το ένζυμο της στοματικής κοιλότητας αμυλάση
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΕΙΔΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Σαλάμι αέρος Λευκάδας Εργασία μαθητή Α’ Λυκείου Σούρδη Ευάγγελου Σχολ. Έτος
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
TO NEΡΟ ΩΣ ΔΙΑΛΥΤΗΣ – ΜΕΙΓΜΑΤΑ
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΕΝΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
2.4 Η πρόσληψη ουσιών και η πέψη στον άνθρωπο
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
Aπομόνωση DNA από φυτικά κύτταρα Επιμέλεια: Καπασά Μαρία Βιολόγος, MSc, PhD.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Αξιολόγηση Ζεολίθου και Agri-fos 600 στην αντιμετώπιση του.
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΥΨΕΛΕΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
Μπούρου Αγγελική Πασχαλίδου Γιώτα. Ας θυμηθούμε.. Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ DNA 1Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ DNA 1 Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ DNA 2Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ DNA 2.
ΕΝΖΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων - Άσκηση 8η.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Τα φαινόμενα της τήξης και της πήξης
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΧΑΛΚΟΥ
Το νερό Κρυστάλ είναι πιο διαφανές και από το νερό λόγω της σύνθεσης του!!!Είναι πηγή ζωής και είναι πολύ θρεπτικό λόγω των φυσικών συστατικών που περιέχει!!!
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Απομόνωση DNA από φυτικούς οργανισμούς!.
Θερμότητα.
Μείγματα.
2.2.2 Διαλύματα Το θαλασσινό νερό, το νερό της βρύσης
Πρόσληψη ουσιών και πέψη στον άνθρωπο
lacip® 360 Υγρό πλυντηρίου ποτηριών για σκληρά νερά
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Ομάδες τροφίμων.
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr.bounartzis
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΕΥΗ ΥΛΙΚΑ 4 κιλά ζάχαρη άχνη 2 κιλά σογιάλευρο ½ κιλό φρέσκια μαγιά αρτοποιίας 1 κιλό φρέσκια γύρη 1κιλό μέλι 1 ½ λίτρο νερό (χλιαρό ) (για 10 περίπου κιλά) ΣΚΕΥΗ Κουβάς ή μεγάλη λεκάνη Μεγάλη κουτάλα Ζυμωτήριο ή πολύ μεγάλη λεκάνη Σακουλάκια για τη συσκευασία Ζυγαριά

Ποσοστιαία αναλογία για το υποκατάστατο γύρης 40% ζάχαρη άχνη 20% σογιάλευρο 5% νωπή μαγιά αρτοποιίας 10% μέλι 15% νερό Το ζυμάρι θα περιέχει 13% πρωτεΐνη και 53% υδατάνθρακες Οδηγίες για την Παρασκευή Η ζάχαρη άχνη πρέπει να είναι λεπτοαλεσμένη και να μην περιέχει άμυλο Η μαγιά αρτοποιίας θα πρέπει να είναι φρέσκια γιατί έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και λόγω κόστους Η γύρη θα πρέπει να είναι φρέσκια που έχει συλλεχθεί από το δικό μας μελισσοκομείο για αποφυγή μετάδοσης ασθενειών και να έχει συντηρηθεί στην κατάψυξη Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό για να διαλυθεί καλά η μαγιά η γύρη και το μέλι.

Τα Υλικά Μας

Το ζυμωτήριο

Φρέσκια γύρη

Νωπή μαγιά αρτοποιίας

Σογιάλευρο

Ζάχαρη άχνη

Μέλι Μέλι

Χλιαρό νερό

Αναμειγνύουμε τη γύρη, τη μαγιά, το μέλι και τη μισή ποσότητα του νερού.

Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν τα υλικά.

Στο ζυμωτήριο βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με το σογιάλευρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υγρό μείγμα σιγά σιγά Στο ζυμωτήριο βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με το σογιάλευρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υγρό μείγμα σιγά σιγά

Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό

Χωρίζουμε ανά 500gr και βάζουμε σε σακουλάκια

Πιέζουμε για να έχουμε ομοιόμορφη επιφάνεια

Συντηρούμε στο ψυγείο

Ένα σακουλάκι υποκατάστατου γύρης μπορεί να εκθρέψει ένα ολόκληρο πλαίσιο γόνου, δηλαδή περίπου νέες μέλισσες.