Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι αλλαγές της μαθηματικής παιδείας με την Γαλλική Επανάσταση του Ν. Καστάνη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι αλλαγές της μαθηματικής παιδείας με την Γαλλική Επανάσταση του Ν. Καστάνη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι αλλαγές της μαθηματικής παιδείας με την Γαλλική Επανάσταση του Ν. Καστάνη

2 Η πρώτη ισχυρή ώθηση της μαθηματικής παιδείας Το 1789 έγινε η Γαλλική Επανάσταση. Το 1789 έγινε η Γαλλική Επανάσταση. Η πρώτη επαναστατική κυβέρνηση στη Γαλλία μετά το 1789 έκανε ριζικές αλλαγές στη γαλλική εκπαίδευση. Η πρώτη επαναστατική κυβέρνηση στη Γαλλία μετά το 1789 έκανε ριζικές αλλαγές στη γαλλική εκπαίδευση. Αποδέσμευσε την εκπαίδευση από την Εκκλησία και δημιούργησε για πρώτη φορά τη Δημόσια Εκπαίδευση. Αποδέσμευσε την εκπαίδευση από την Εκκλησία και δημιούργησε για πρώτη φορά τη Δημόσια Εκπαίδευση. Αναδιάρθρωσε τα σχολικά προγράμματα υποβαθμίζοντας από τη μια τα θρησκευτικά και τα λατινικά κι από την άλλη προτάσσοντας τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες. Αναδιάρθρωσε τα σχολικά προγράμματα υποβαθμίζοντας από τη μια τα θρησκευτικά και τα λατινικά κι από την άλλη προτάσσοντας τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες.

3 Γαλλική Επανάσταση

4 Γαλλική Επανάσταση και επαναστάτες μαθηματικοί Lazare Carnot (1753-1823) Gaspard Monge (1746-1818)

5 Γαλλική Επανάσταση και ριζοσπαστικές αλλαγές στην εκπαίδευση Τα Μαθηματικά αποτέλεσαν πρωταρχικό μάθημα στις école centrales (κεντρικές σχολές) της δημόσιας εκπαίδευσης. Τα Μαθηματικά αποτέλεσαν πρωταρχικό μάθημα στις école centrales (κεντρικές σχολές) της δημόσιας εκπαίδευσης. Καθιερώθηκαν δάσκαλοι ειδικοτήτων και όχι δάσκαλοι για όλα τα μαθήματα. Καθιερώθηκαν δάσκαλοι ειδικοτήτων και όχι δάσκαλοι για όλα τα μαθήματα. Ιδρύθηκε η École Normale το 1795 για τη γρήγορη μόρφωση των νέων εκπαιδευτικών που έπρεπε να επανδρώσουν το νέο εκπαιδευτικό σύστημα. Ιδρύθηκε η École Normale το 1795 για τη γρήγορη μόρφωση των νέων εκπαιδευτικών που έπρεπε να επανδρώσουν το νέο εκπαιδευτικό σύστημα. Ιδρύθηκε η École Polytechnique (Πολυτεχνική Σχολή) το 1795. Ιδρύθηκε η École Polytechnique (Πολυτεχνική Σχολή) το 1795.


Κατέβασμα ppt "Οι αλλαγές της μαθηματικής παιδείας με την Γαλλική Επανάσταση του Ν. Καστάνη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google