Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Σπυρόπουλος Θόδωρος

2 Τι είναι ο όρος «Φωτογραφία»
-Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε στην τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές). 1] Έγχρωμη φωτογραφία: Γενικότερα η τεχνική της φωτογράφισης με αποτύπωση όλων των χρωμάτων και όχι μόνο του άσπρου και του μαύρου. 2] Ψηφιακή φωτογραφία: Η ψηφιακή φωτογραφία είναι η τελευταία και πολλά υποσχόμενη εξέλιξη στον χώρο της Φωτογραφικής τέχνης.

3 Η ψηφιακή μηχανή. Ο σχεδιασμός αναλογικής και ψηφιακής μηχανής είναι ο ίδιος. Κάθε ψηφιακή μηχανή κατηγοριοποιείται με βάση τα pixel. (1 MP = pixel) Βασική αρχή λειτουργίας: Η συγκέντρωση το φωτός από τον φακό και η κίνηση του μέσω ενός σκοτεινού θαλάμου στην φωτοευαίσθητη επιφάνεια. Ο αισθητήρας συλλαμβάνει το φώς, το αναλύει και με την βοήθεια ενός μετατροπέα παράγεται η εικόνα που βλέπουμε.

4 Χρήσιμες πληροφορίες. Οικονομία αφού δεν χρειάζεται συνέχεια νέο φιλμ, καθώς επίσης και μεγάλη αυτονομία. Δυνατότητα προεπισκόπησης. Υψηλό κόστος απόκτησης. Ακριβά εξαρτήματα, χαμηλή αυτονομία μπαταρίας και μερικές φορές χαμηλότερη ποιότητα από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με φιλμ. Εντοπίζονται πολλοί κλάδοι στην φωτογραφία: Αρχιτεκτονική, πορτρέτο, εσωτερικού χώρου κ.α.

5 Υποβρύχια φωτογραφία. Απορρόφηση χρωμάτων:
Πρώτη φωτογραφία το Σημαντικά ονόματα: Jacque Yves Cousteau , Hans Hass Απορρόφηση χρωμάτων: Με τα σύγχρονα μέσα η υποβρύχια φωτογραφία έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική τέχνη.

6 Ευχαριστώ για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google