Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές). Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις -φως και -γραφή.

2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Οι φωτογραφικοί όροι στην Ελληνική γλώσσα είναι ένας συνδυασμός από Αγγλικές και Γαλλικές λέξεις - μιας που σε αυτές τις χώρες εφευρέθηκε η φωτογραφία

3 ΑΝΤΙΘΕΣΗ (ΚΟΝΤΡΑΣΤ) Οι διαφορές στη φωτεινότητα ανάμεσα στα φωτεινά και στα σκοτεινά μέρη της εικόνας στο θέμα , στην φωτογραφία ,στα αρνητικά.

4

5 ΑΠΕΙΡΟ Ένδειξη απόστασης επάνω στους φωτογραφικούς φακούς
ΑΠΕΙΡΟ Ένδειξη απόστασης επάνω στους φωτογραφικούς φακούς. Καμία σχέση με το πραγματικό άπειρο,οποιαδήποτε απόσταση πιο μεγάλη από το 1000πλασιο της εστιακής απόστασης του φακού.

6

7 ΒΑΘΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Τα όρια που μπορεί να μετακινηθεί το επίπεδο του φιλμ ώστε το είδωλο να παραμένει ευκρινές και να μη ξεπερνάει τον οριακό κύκλο σύγχυσης.

8

9 AΣA (ASA) Γεωμετρική κλίμακα ευαισθησίας των φωτογραφικών φιλμ από την Αμερικάνικη ένωση προτύπων που έχει αντικατασταθεί από την κλίμακα ISO.

10

11 ΒΑΘΟΣ ΠΕΔΙΟΥ Τα όρια μπροστά και πίσω από το επίπεδο που έχουμε εστιάσει σε ένα θέμα , που φαίνονται εστιασμένα σε μια φωτογραφία. Μεγαλώνει όσο πιο κλειστό διάφραγμα χρησιμοποιειται.

12

13 ΓΩΝΙΑ ΛΗΨΗΣ Είναι η γωνία που "βλέπει" ένας φωτογραφικός φακός
ΓΩΝΙΑ ΛΗΨΗΣ Είναι η γωνία που "βλέπει" ένας φωτογραφικός φακός. Όσο πιο μεγάλη είναι σε σχέση με την διαγώνιο του φιλμ ο φακός είναι ευρυγώνιος ,όσο μικρότερη τηλεφακός.

14

15 ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ Με τον όρο διάφραγμα εννοούμε διαφορετικά πράγματα που έχουν σχέση μεταξύ τους .Πρώτα από επιστημονική άποψη είναι ο λόγος της εστιακής απόστασης ενός φακού δια την διάμετρο του. Πρακτικά είναι το άνοιγμα ενός φακού που επιτρέπει στο φως να φτάσει στο φίλμ. Επειδή αυτό το άνοιγμα είναι μεταβλητό με λεπτές μεταλλικές λεπίδες ,αυτή η μεταβολή εκφράζετε με τους αριθμούς (f) πάνω στο φακό.

16

17 ΖΟΥΜ Φακός με δυνατότητα αλλαγής της εστιακής του απόστασης,που προσφέρει τις δυνατότητες πολλών φακών σε έναν.

18 Δέσποινα Μιχάλοβιτς


Κατέβασμα ppt "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google