Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα συστήματα τεχνικού σχεδιασμού ως εξής:  Βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα  Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτά τα σχήματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα συστήματα τεχνικού σχεδιασμού ως εξής:  Βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα  Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτά τα σχήματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα συστήματα τεχνικού σχεδιασμού ως εξής:  Βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα  Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτά τα σχήματα για τη μορφοποίηση και σχεδίαση των αντικειμένων.  Τα σύμβολα αυτά μπορούν να ανακληθούν από την μνήμη του υπολογιστή και να χρησιμοποιηθούν για σχεδίαση.

3 Η χρήση των υπολογιστών καθίσταται αναγκαία.  Η σύνδεση του σχεδιασμού και της παραγωγής με τους υπολογιστές είναι γνωστή με τον όρο μεταποίηση(CAM: Computer-Aided Manufacturing )  Ο έλεγχος της συνολικής διαδικασίας με υπολογιστή ονομάζεται ενοποιημένη μεταποίηση με υπολογιστές (CIM: Computer- Integrated Manufacturing )

4  Η κατασκευή της φωτογραφικής μηχανής έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα καθώς χρησιμοποιείται ο υπολογιστής στη σχεδίαση της.  Οι σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές έχουν αυτοματοποιηθεί, ενώ χρησιμοποιείται πλινθία με μικροεπεξεργαστές στο εσωτερικό τους.  Τα πλινθία χρησιμεύουν για την καλύτερη εστίαση της φωτογραφικής μηχανής.

5

6

7 Η χρήση των υπολογιστών στα συστήματα παραγωγής γραφικών ονομάζεται ηλεκτρονική έκδοση ή έκδοση με την βοήθεια υπολογιστή. Πλεονεκτήματα μικρό μέγεθος (desktop publishing) Παρουσία χρώματος (το χρώμα αποδίδει ποιοτικότερα την εικόνα)

8 Αποθηκεύονται κείμενα σε αρχεία υπολογιστών και τυπώνονται ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό οδηγεί μείωση του κόστους και εξοικονόμηση χρημάτων. Μείωση κόστους Εξοικονόμηση χρημάτων

9 Τα οπτικά και ηχητικά συστήματα μας οδηγούν προς την κατεύθυνση της παγκόσμιας επικοινωνίας. Ήχοι και εικόνες μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο σε ρυθμό ρουτίνας. Η ικανότητα να μεταδίδεις πληροφορίες σε όλο τον πλανήτη στιγμιαία διαμόρφωσε νέες συνθήκες σε σχέση με αυτές που επικρατούσαν μόνο μερικές δεκαετίες πριν. Η εποχή μας είναι πράγματι «η εποχή της πληροφορίας»


Κατέβασμα ppt "Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα συστήματα τεχνικού σχεδιασμού ως εξής:  Βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα  Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτά τα σχήματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google