Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Η ανεργία είναι η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας αμειβόμενης και ανάλογης με τα προσόντα, τις ικανότητες και τις κλίσεις του ατόμου. Ο όρος ανεργία υποδηλώνει την έλλειψη ή την περιορισμένη προσφορά εργασίας με άμεση συνέπεια να μη βρίσκουν δουλειά ανάλογη των προσόντων τους άτομα ικανά να προσφέρουν.

2 Υπάρχουν πολλοί τροποι αντιμετώπισης της ανεργίας … κάποιοι από αυτούς είναι οι εξής :
Συνειδητοποίηση της κατάστασης. Μελέτη του προβλήματος και κατασκευή μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Ανθρωπιστική παιδεία. Ανθρωπιστική χρήση της τεχνολογίας/ μηχανών / επιστήμης. Μέτρα ευνοϊκά της αποκέντρωσης. Κίνητρα για απασχόληση σε τομείς παραμελλημένους αλλά ουσιαστικούς : Γεωργία , κτηνοτροφία , βιομηχανία. Σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός... Και άλλα πολλά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στο σύγχρονο πρόβλημα που ονομάζεται 'ΑΝΕΡΓΙΑ' .

3 Συνειδητοποίηση της κατάστασης την ανεργίας.
Η συνειδητοποίηση της κατάστασης της ανεργίας πρέπει να γίνεται άμμεσα έτσι ώστε να μην γίνει το πρόβλημα αυτό μεγαλύτερο. Η συνειδητοποίηση έχει ως αποτέλεσμα το να καταλάβουν οι άνθρωποι ακριβώς τι γίνεται και με αυτόν τον τρόπο μπορούν όλοι να βοηθήσουν στο αντιμτωπιστεί το πρόβλημα άμμεσα.

4 Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός...
Ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός μπορεί να μην βοηθάει στο να είναι άμμεση η λύση αλλά στο να είναι μακροχρόνια. Ένας καλός μακροπόθεσμος σχεδιασμός βοηθάει στο η οικονομία ενός κράτους να είναι καλή για αρκέτα χρόνια αν και αυτο σημαίνει πως σίγουρα δεν θα δώσει την άμμεση λύση στο πρόβλημα 'ΑΝΕΡΓΙΑ' και δεν θα είναι εύκολο πάντα να τηρηθεί αυτός ο σχεδιασμός.

5 Η ανθρωπιστική παιδεία συμβάλει στην επίλυση της ανεργίας...
Με τον όρο ''ανθρωπιστικη παιδεια'' εννοεί κανείς τις γνώσεις οι οποίες συμβάλουν τόσο στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της φαντασίας όσο και της δημιουργηκότητας, της κρητικής και της ανθρωπιάς του νέου κυρίως ανθρώπου. Περιεχόμενο αυτών είναι οι ανθρωπιστικές αξίες ( αλήθεια, ελευθερία, δικαιοσύνη, αγάπη, ομορφιά ) ενώ τέλος, σκοπό έχει την διαμόρφωση ανθρώπων με κριτική σκέψη , καλαισθησία και ηθικές αρχές, γι'αυτό και καταφεύγει στην μελέτη έργων αναγνωρισμένων στοχαστών , όποιος έχει επαφή με την ανθρωπιστική παιδεία.

6 Τεχνολογία βοηθάει στην επίλυση της ανεργίας...
Η τεχνλογία μπορεί να βοηθήσει στην άμμεση επίλυση της ανεργίας . Σε πολλά επαγγέλματα έχουμε την χρήση της τεχνολογίας και όχι από ανθρωπιστκή χρήση . Αν η τεχνλογία στα επαγγέλματα χρησιμοποιούνταν από ανθρώπους θα μπορούσε να λύσει ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος της ανεργίας και άμμεσα μάλιστα. Η τεχνολογία σε συνδιασμό με την ανθρωπιστική χρήση της μπορούν να έχουν πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα σε αντίθεση αν μια μηχανή δουλεύει μόνη της . Με αυτόν τον τρόπο όλοι μπορούν να κερδίσουν , οι επιχηρηματίες αλλά και πολλοί άνεργοι που μπορούν να γίνουν εργαζόμενοι.

7 Κίνητρα για απασχόληση σε τομείς παραμελλημένους...
Το κράτος θα μπορούσε να δίνει κάποια κίνητρα τα οποία θα μπορούσαν να κατευθύνουν πολλά άτομα σε τομείς οι οποίοι έχουν παραμελληθεί και είναι χρήσιμοι στην κοινωνία μας. Αν υπήρχαν κίνητρα ( π.χ. Άμμεση θέση εργασίας , ένα σεβαστό μισθό κ.α.) πάρα πολλοί θα κατευθύνονταν και σε τέτοιους τομείς και όχι μόνο στους συνηθισμένους. Αν κατευθύνονται όλοι στους ίδιους τομείς δημιουργείται άμμεσα η ανεργία επειδή δεν υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας. Πολλές φορές επειδή πολλά άτομα δεν βρίσκουν εργασία σε αυτόν τον τομέα που έχει σπουδάσει εδώ στη χώρα του , μετακινήτε σε άλλη χώρα . Γι'αυτό καλό είναι το κράτος να δίνει κίνητρα από νωρίς στους νέους για τα παραμελλημένα επαγγέλματα έτσι ώστε να μην μετακινούνται και να έχουν και εργασία στη χώρα τους.

8 ΤΕΛΟΣ Με αυτήν την παρουσίαση προσπαθήσαμε να σας δείξουμε κάποιους τρόπους που στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση του σημερινού μεγάλου προβλήματος ''ΑΝΕΡΓΙΑ'' . Τα παιδία που εργάστηκαν για αυτήν την ερευνιτική εργασία ήταν Κατσιλίδου Βαρβάρα Κουλίσογλου Τάνια Καζαντίδης Παναγιώτης Καλπακίδου Αγγελική Κούρτη Ντόρις PROJECT B'2


Κατέβασμα ppt "ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google