Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το νερό 36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: 2014-2015 Τάξεις: Δ1–Δ2 Εκπαιδευτικοί: Παπαγεωργίου Αθηνά(Δ1) Φόβου Μαρία (Δ2) Γρατσιώνη Σπυριδούλα (Αγγλικά)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το νερό 36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: 2014-2015 Τάξεις: Δ1–Δ2 Εκπαιδευτικοί: Παπαγεωργίου Αθηνά(Δ1) Φόβου Μαρία (Δ2) Γρατσιώνη Σπυριδούλα (Αγγλικά)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το νερό 36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: 2014-2015 Τάξεις: Δ1–Δ2 Εκπαιδευτικοί: Παπαγεωργίου Αθηνά(Δ1) Φόβου Μαρία (Δ2) Γρατσιώνη Σπυριδούλα (Αγγλικά)

2 Στο μάθημα των Ελληνικών… Κατά τη διάρκεια του προγράμματος σε συνεργασία με τους μαθητές προχωρήσαμε στη δημιουργία φύλλων εργασίας, με αντικείμενο το Νερό Πηγή Ζωής. Σε αυτά περιλαμβάνονταν ακροστιχίδες, παιχνίδια σταυρόλεξα κ.α. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος της ΜΚΟ – ΜΕDIES όπου με απλό και κατανοητό τρόπο (παιχνίδια και ασκήσεις) παρουσίασε στους μαθητές το πρόγραμμα Το Δώρο της Βροχής. Αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ξεχωριστή ενότητα ήταν το πρόγραμμα Βιβλία σε Ρόδες όπου οι μαθητές δανείστηκαν βιβλία σχετικά με το θέμα του νερού. Αντάλλαξαν απόψεις, παρουσιάζοντας τις σκέψεις τους και αυτά που τους εντυπωσίασαν περισσότερο. Τέλος οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα διάβασαν βιβλία μέσα στην τάξη.

3 Projects μαθητών του Δ1 στο μάθημα των Ελληνικών:

4

5 Project μαθητών του Δ2 στο μάθημα των Ελληνικών:

6 Μέρος του υλικού που χρησιμοποιήσαμε στο μάθημα των Αγγλικών…

7 … και ενδεικτικές εργασίες μαθητών:

8 Διαβάσαμε και εργαστήκαμε πάνω σε μύθους για τα πλάσματα του νερού σε άλλες χώρες…

9

10 … αλλά και στη δική μας… Δ1Δ2

11

12

13 Ασχοληθήκαμε με την εξοικονόμηση νερού…

14

15

16 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ…  Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε διάφορους άξονες, με βάση τις αρχές της διαθεματικότητας. Χρησιμοποιήσαμε στοιχεία από τα μαθήματα της Μελέτης Περιβάλλοντος, των Θρησκευτικών, της Ιστορίας, των Αγγλικών, των Καλλιτεχνικών και τηας Μουσικής.  Τα παιδιά έμαθαν για τον Υδρολογικό Κύκλο τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά.  Συζήτησαν τις πολλαπλές χρήσεις του νερού στην καθημερινότητά τους και βρήκαν τρόπους εξοικονόμησής του σε συλλογικό αλλά και ατομικό επίπεδο.  Είδαμε το νερό διαχρονικά μέσα από μύθους ελληνικούς και ξένους, μέσα από δημοτικά τραγούδια και γνωρίσαμε παλαιά επαγγέλματα σχετικά με το νερό που έχουν πια εξαφανιστεί.  Τα παιδιά διασκέδασαν και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη ζωγραφική κάνοντας ομαδικές εργασίες που αναρτήθηκαν στο χώρο του σχολείου.  Τέλος, με χαρά διαπιστώσαμε ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι μαθητές μας έχουν αποκτήσει περισσότερη οικολογική συνείδηση και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην Αγγλική γλώσσα.


Κατέβασμα ppt "Το νερό 36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: 2014-2015 Τάξεις: Δ1–Δ2 Εκπαιδευτικοί: Παπαγεωργίου Αθηνά(Δ1) Φόβου Μαρία (Δ2) Γρατσιώνη Σπυριδούλα (Αγγλικά)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google