Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Ι ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟIΕΣ ΜΕΓAΛΩΣΑ Ταινίες τρόμου-μυστηρίου-φαντασίας Α1 Λυκείου Σχολικό Έτος 2014-2015 ;ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Ι ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟIΕΣ ΜΕΓAΛΩΣΑ Ταινίες τρόμου-μυστηρίου-φαντασίας Α1 Λυκείου Σχολικό Έτος 2014-2015 ;ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Ι ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟIΕΣ ΜΕΓAΛΩΣΑ Ταινίες τρόμου-μυστηρίου-φαντασίας Α1 Λυκείου Σχολικό Έτος 2014-2015 ;ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

2 Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Α1 Λ ΥΚΕΙΟΥ : Μ ΥΡΟΦΟΡΑ Π ΑΠΑΣΑΒΒΑ Δ ΗΜΗΤΡΑ Γ ΡΑΜΜΑΤΙΚΗ Υ ΠΕΥΘΥΝΗ Κ ΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : Α ΝΤΩΝΙΑ Θ ΕΟΧΑΡΙΔΟΥ

3 Τ Ι ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ Οι ταινίες τρόμου δημιουργούνται με σκοπό να προκαλέσουν φόβο, αποστροφή ή τρόμο στο θεατή. Η πλοκή αυτών των ταινιών συνήθως αφορά βαμπίρ, ζόμπι, μούμιες, τέρατα, κατά συρροήν δολοφόνους και άλλους χαρακτήρες που μπορούν να προκαλέσουν φόβο. Στα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου, τα σενάρια των ταινιών τρόμου εμπνέονταν από χαρακτήρες και ιστορίες της κλασσικής λογοτεχνίας όπως ο Δράκουλας, ο Φρανκενστάιν, Η Μούμια, Το Φάντασμα της Όπερας και άλλα. Οι ταινίες τρόμου έχουν κατηγορηθεί για την ωμή τους βία.

4 Γ ΙΑΤΙ ΣΕ Κ Α ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ; Μετά από πλήρη έρευνα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι:  αρχικά, το άτομο στην πραγματικότητα δεν τις φοβάται ακριβώς, απλά ενθουσιάζεται - "εκστασιάζεται" με τις σκηνές τρόμου και τις βλέπει για να ζήσει αυτό το συναίσθημα,  και δεύτερον, το άτομο βιώνει φόβο εκ του ασφαλούς, ξέροντας ότι δεν κινδυνεύει ο ίδιος στην πραγματικότητα και αναμένει "στιγμές ανακούφισης" πχ. προς το τέλος.

5 Γενικά τις ταινίες τρόμου τις βλέπει κάποιος για να για να βιώσει μία άσχημη κατάσταση, και έπειτα να χαρεί με το happy end! Δηλαδή τον ευχαριστεί το συναίσθημα προς το τέλος, που πολλές φορές είναι καλό, "κουφό", παίρνει εκδίκηση το θύμα, καταφέρνει και γλυτώνει το θύμα, κλπ Πολύ απλά ο άνθρωπος, αν και του αρέσουν τα ευχάριστα συναισθήματα, του αρέσουν μερικές φορές και τα δυσάρεστα συναισθήματα !! Πιο συγκεκριμένα, αρέσκεται περισσότερο στο να έχει ανάμικτα συναισθήματα, παρά μόνο ευχάριστα συναισθήματα.

6 Κ ΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΘΡΙΛΕΡ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ … (1) Οι μουσικές συνθέσεις που συνοδεύουν κάθε κινηματογραφικό πλάνο μιμούνται κραυγές φοβισμένων ζώων. Οι ταινίες τρόμου υιοθετούν κατά κόρον γυναικείες φωνές, ενώ οι περιπέτειες ανδρικές. Η χρήση των ιδιαίτερων αυτών ηχητικών απειλών δεν είναι τυχαία. Ουσιαστικά ενεργοποιούν το συναισθηματικό κομμάτι και εντοπίζουν ανθρώπινους φόβους και ανασφάλειες.

7 Κ ΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΘΡΙΛΕΡ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ … (2) Οι ήχοι που κινητοποιούν το άγχος και τις φοβίες παράγονται από ζώα που βρίσκονται υπό την απειλή εχθρού. Όταν πανικοβάλλονται, ο αέρας που διασχίζει το λάρυγγα αλλοιώνεται. Λίγο πριν τους επιτεθεί ένα αρπακτικό προσπαθούν να βγάλουν μια κραυγή. Αυτή ακριβώς την αντίδραση κατάφεραν να εντοπίσουν οι κινηματογραφιστές και να την αναπαράγουν. Ουσιαστικά όπως αντιδρά το ανθρώπινο είδος, συμπεριφέρονται και αυτά.

8 Μια ταινία που διακωμωδεί διάφορες πρόσφατες αναγεννήσεις του θέματος slasher στον κινηματογράφο από το 2000 είναι και το Scary Movie!

9 S CARY M OVIE : Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Έξι έφηβοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου που παίρνει τηλέφωνο τα θύματά τους πριν τα σκοτώσει και τους ρωτά πληροφορίες σχετικά με αγαπημένα τους θρίλερ. Φαίνεται πως ο δολοφόνος (που πρόσφατα στις 31 Οκτωβρίου επιτέθηκε και σκότωσε ένα από τα δημοφιλή κορίτσια του γυμνασίου) ξέρει το μυστικό των φίλων αυτών: πριν από ακριβώς ένα χρόνο πριν σκότωσαν κατά λάθος έναν περαστικό στο δρόμο και πέταξαν το πτώμα του σε ένα λιμάνι. Μια δημοσιογράφος βρίσκεται στα χνάρια του.

10 A NNABELLE

11 «ANNABELLE» : Η ΥΠΟΘΕΣΗ Στις 3 Οκτωβρίου 2014 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο η ταινία Annabelle μια υπερφυσική ψυχολογική ταινία τρόμου. Η όμορφη, vintage κούκλα που επιλέγει να κάνει δώρο ο Τζον Φορμ στην έγκυο γυναίκα του, Μία, μοιάζει να είναι ιδανική. Η χαρά της Μία για την κούκλα Annabelle δεν θα κρατήσει για πολύ όμως… Σύντομα, το ζευγάρι θα δεχτεί μία βίαιη επίθεση από μια ομάδα σατανιστών. Φεύγοντας, οι σατανιστές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο αίμα και τρόμο, αλλά και μία δαιμονισμένη Annabelle, η οποία θα διαταράξει τα πνεύματα για τα καλά…!

12 Τ Ο « ΚΑΛΕΣΜΑ»

13 Τ Ο « ΚΑΛΕΣΜΑ»: Η ΥΠΟΘΕΣΗ Το « Κάλεσμα» μια ταινία που κυκλοφορήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Ιουλίου του 2013, ένα θρίλερ παλιομοδίτικο, πολύ τρομακτικό και βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Μία οικογένεια στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στην Αμερική μετακομίζει στο καινούριο της σπίτι και από τότε μία σειρά ανεξήγητων και παραφυσικών φαινομένων ταλαιπωρεί σε καθημερινή βάση τα μέλη της. Όταν τα πνεύματα που στοιχειώνουν το σπίτι αρχίζουν και παρενοχλούν τις κόρες τους, προσλαμβάνουν δύο ερευνητές παραφυσικών φαινομένων προκειμένου να βάλουν ένα τέλος σε όλα αυτά που βιώνουν.

14 ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ … (1) Η επιστημονική φαντασία (science fiction) ή ΕΦ είναι κατηγορία του ευρύτερου μυθοπλαστικού τομέα του φανταστικού στην οποία πιθανές και εύλογες μελλοντικές ή εναλλακτικές εξελίξεις στην επιστήμη, στην τεχνολογία ή στην κοινωνία κατέχουν κεντρικό ρόλο στην πλοκή ή στο περιβάλλον όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Είναι ωστόσο σύνηθες ένας κόσμος επιστημονικής φαντασίας να χρησιμοποιείται μόνο ως σκηνικό για την αφήγηση κάποιας πιο συμβατικής ιστορίας (π.χ. αστυνομικής).

15 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ … (2) Συνηθισμένα αφηγηματικά μοτίβα που κατηγοριοποιούνται κατά σύμβαση ως ΕΦ είναι το ταξίδι στο χρόνο, η επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, ο αποικισμός πλανητών, τα ευφυή ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη, τα φαινόμενα Ψ, ιδιότητες όπως η αθανασία, η τηλεμεταφορά και η αορατότητα, χαμένοι πολιτισμοί, η μελλοντική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, μία πιθανή κατάρρευση του πολιτισμού κλπ Πολλά είδη τέχνης (π.χ. η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και τα κόμικς) έχουν κατά καιρούς βασιστεί στην επιστημονική φαντασία. Ο ορισμός της δεν είναι εύκολος καθώς τα όρια που τη διαχωρίζουν από παρεμφερή μυθοπλαστικά είδη, όπως το φάνταζυ (fantasy) ή ο τρόμος (horror fiction), μοιάζουν ασαφή, αν και συνήθως η οποιαδήποτε εμφάνιση υπερφυσικού στοιχείου ή μαγείας ως πραγματικών και αληθών φαινομένων του αφηγηματικού κόσμου αποκλείει την κατηγοριοποίηση του έργου ως ΕΦ.

16 « ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ – ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ, Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ ».

17 « ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ – ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ, Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ »: Η ΥΠΟΘΕΣΗ Μια περιπέτεια φαντασίας με την υπογραφή του σκηνοθέτη Άντριου Άνταμσον είναι και «Το Χρονικό της Νάρνια – Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα». Τέσσερα παιδιά ο Πίτερ, η Σούζαν, ο Έντμουντ και η Λούσι εγκαθίστανται προσωρινά στο εξοχικό σπίτι ενός καθηγητή. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τους, η Λούση ανακαλύπτει μια ξεχασμένη ντουλάπα που λειτουργεί σαν Πύλη και οδηγεί στην χώρα Νάρνια. Η Νάρνια είναι μια φανταστική χώρα στην οποία κατοικούν ζώα που μιλάνε, νάνοι, γίγαντες, μινώταυροι και διάφορα άλλα μυθικά πλάσματα. Δυστυχώς την Νάρνια διοικεί η κακιά Λευκή Μάγισσα που έχει επιβάλει ένα συνεχή χειμώνα, ενώ ακόμα και τα Χριστούγεννα έχουν απαγορευτεί. Μια προφητεία, όμως, αναφέρει ότι η χώρα θα ελευθερωθεί από δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Και έτσι ξεκινάει και η μεγάλη τους περιπέτεια.

18 ΠΗΓΕΣ  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%C E%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE %BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%C F%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF %83%CE%AF%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%C E%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE %BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%C F%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF %83%CE%AF%CE%B1  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1% CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CF%84% CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1% CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CF%84% CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85  http://politismos-kai- skepseis.blogspot.gr/2010/05/blog-post_27.html http://politismos-kai- skepseis.blogspot.gr/2010/05/blog-post_27.html


Κατέβασμα ppt "Ο Ι ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟIΕΣ ΜΕΓAΛΩΣΑ Ταινίες τρόμου-μυστηρίου-φαντασίας Α1 Λυκείου Σχολικό Έτος 2014-2015 ;ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google