Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η ώρα τους; γιατι; Δεν τους αντέχω άλλο... Τι τους έχω κάνει; Γιατί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Πότε θα σταματήσουν; Γιατί σε εμένα;

2 Τι θέλουν οι εκφοβιστές από εμάς; Γιατί χωρίς να τους έχουμε κάνει τίποτα μας ταλαιπωρούν έτσι;
Οι εκφοβιστές, το βασικό πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι να μας κοροϊδεύουν, κι έτσι να μας στενοχωρούν. Το κακό είναι ότι τώρα πια, σχεδόν όλα τα παιδιά που είναι θύματα σχολικού εκφοβισμού στενοχωριούνται και κλαίνε μπροστά στους εκφοβιστές. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν αυτά τα παιδιά! Γιατί; Γιατί όταν οι εκφοβιστές το δουν αυτό, θα καταλάβουν ότι το βασικό πράγμα του «σχεδίου» τους πέτυχε! Και έτσι θα πάρουν θάρρος και θα συνεχίσουν, τώρα πια, πιο τακτικά!

3 Γιατί χωρίς να τους έχουμε κάνει τίποτα μας ταλαιπωρούν έτσι;
Και τώρα, ένα άλλο συνηθισμένο ερώτημα: Γιατί χωρίς να τους έχουμε κάνει τίποτα μας ταλαιπωρούν έτσι; Λοιπόν, το σίγουρο είναι ότι δεν τους έχουμε κάνει κάτι. Και με αυτό, συμπεραίνουμε ότι μας διάλεξαν «τυχαία». Δηλαδή, και τα προηγούμενα τους θύματα τα διάλεξαν «τυχαία». Όταν τους «ήρθε η όρεξη» να αρχίσουν να κοροϊδεύουν με νέο θύμα, αυτό το νέο θύμα ήταν το παιδί, κορίτσι ή αγόρι, που πέρναγε εκείνη τη στιγμή από μπροστά τους. Ένα άλλο βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι οι εκφοβιστές μας απειλούν «ψεύτικα». Δηλαδή, αυτά που λένε δε θα τα κάνουν. Σας τα λένε αυτά τα «μοιραία» λόγια γιατί φοβούνται οι ίδιοι μήπως ανακαλυφθούν. Για αυτό, μη φοβηθείτε.

4 Εμείς τι πρέπει να κάνουμε;
Τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς είναι τα πιο σημαντικά, διότι οι εκφοβιστές θα καταλάβουν ότι σιγά – σιγά έρχεται το τέλος αυτής της ιστορίας, επειδή αυτά τα «βήματα» θα είναι πιο δυνατά από τα δικά τους! Μην ασχολείστε με αυτά που σας λένε, γιατί έτσι θα καταλάβουν ότι βαρεθήκατε να τους ακούτε! Περάστε από δίπλα τους με αυτοπεποίθηση, σαν να μην υπάρχουν. Έτσι θα αναρωτηθούν «πως τολμάει;» και θα χάσουν το θάρρος τους! Βρείτε μια καλή παρέα, μα προσέξτε: βρείτε την για εσάς, και όχι για αυτούς! Δείξτε τους ότι είστε χαρούμενοι, μα, μην τους το δείξετε μόνο, νιώστε το κιόλας. Αλλιώς, τι νόημα έχει; Δείξτε τους ότι, τώρα πια, δεν είναι μέρος της ζωής σας!

5 Να θυμάστε, πως, δεν είστε μόνοι σας
Να θυμάστε, πως, δεν είστε μόνοι σας. Και το πιο σημαντικό, πάντοτε, τέτοια γεγονότα να τα λέτε στους γονείς σας ή σε κάποιον μεγαλύτερο που εμπιστεύεστε , γιατί έτσι θα λυθεί ακόμη πιο γρήγορα το πρόβλημά σου. Και να ξέρεις, η αυτοκτονία δεν είναι λύση για τίποτα! Είναι ότι πιο τρελό (με την κακή έννοια) που θα μπορούσε να κάνει κάποιος άνθρωπος! Υπερβαίνει τα ίδια τα όρια της ζωής! Αυτής της όμορφης ζωής, που είναι ένα χάρισμα, ένα δώρο! Για αυτό χαρείτε την με τα όλα της! Και με τις αδικίες της, τα καλά της, τα κακά της... Ποιές είμαστε: 5 κορίτσια από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, την έκτη δημοτικού, και μόλις ακούσαμε για τον διαγωνισμό, θέλαμε οπωσδήποτε να συμμετάσχουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κωνσταντίνα – Φένια – Έλενα – Ντέα – Σοφία Power Girls


Κατέβασμα ppt "Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google