Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

OLNE Evia Island Ports Authority 07 Ιουνίου 2015

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "OLNE Evia Island Ports Authority 07 Ιουνίου 2015"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 OLNE Evia Island Ports Authority 07 Ιουνίου 2015
Ο.Λ.Ν.Ε. Οργανισμός Λιμένων Ν. Ευβοίας «Λιμάνια της Εύβοιας: Διαχείριση και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης» OLNE Evia Island Ports Authority 07 Ιουνίου 2015 Καλημέρα σας, εκ μέρους του προέδρου και του ΔΣ του Οργανισμού συγχαρητήρια στο επιμελητήριο για τη σημερινή εκδήλωση. Είμαι η ΛΠ υπεύθυνη ΗΜ εξοπλισμού του Οργανισμού Λιμένα Ευβοίας.

2 ο Ο.Λ.Ν.Ε. είναι Ν.Π.Ι.Δ. Α.Ε. Κοινής Ωφέλειας (ν. 4150/2013 αρ. 51)
Προήλθε από τη Συνένωση 10 Λιμενικών Ταμείων (30/06/2013) Δυνητικά διαχειρίζεται 680 Χιλιόμετρα Ακτογραμμής, και 75 Μικρά και Μεσαία Λιμάνια Πιστοποιημένος κατά, ISO 9001: 2008 Διαχείριση Ποιότητας, ΕΛΟΤ 1429 : 2008 Διαχειριστική Επάρκεια, ISO 14001: 2004 Περιβαλλοντική Διαχείριση, ISM CODE: Ασφάλεια Λιμένων Αυτόνομος οικονομικά καθώς διαχειρίζεται το δικό του Προϋπολογισμό, χωρίς επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν έχει δανειοδοτηθεί ποτέ. Ας ξεκινήσουμε με μια γρήγορη γνωριμία με τον οργανισμό, ( ανάγνωση το slide)

3 ο Ο.Λ.Ν.Ε. κατάφερε Μείωση Γραφειοκρατίας Πλήρη Μηχανογράφηση
Καταγραφή & Τεκμηρίωση της Δημόσιας Περιουσίας που Διαχειρίζεται ο Οργανισμός Ολοκλήρωση Χωροθετήσεων και Νομιμοποιήσεις των Εγκαταστάσεων. Εφαρμογή Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής Μεγιστοποίηση Απορρόφησης Κονδυλίων Ξεχρέωσε τις Οφειλές προς όλους Φορείς και Ιδιώτες Βεβαίωσε στην Εφορία τις Ληξιπρόθεσμες Οφειλές Τα μόλις δύο χρόνια ζωής του κατάφερε (ανάγνωση το slide προσθέτοντας άρθρα)

4 ο Ο.Λ.Ν.Ε. στοχεύει Στην ασφάλεια των χρηστών
Στην περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση Στην τήρηση υψηλών προτύπων λειτουργίας Στην τήρηση της διαφάνειας Στην δημιουργία υπεραξίας στους βασικούς άξονες διοίκησης του: Εμπορικοί λιμένες, Επιβατικοί Λιμένες, Αλιευτικοί Λιμένες, Τουριστικοί Λιμένες, Παραχωρήσεις ΧΖ, Εκμετάλλευση ΑΠΕ Στόχος του οργανισμού είναι (ανάγνωση του slide ανάλογα άρθρα)

5 Ο.Λ.Ν.Ε. & τουριστική ανάπτυξη
Ο ΟΛΝΕ για την δημιουργία τουριστικής υπεραξίας στο νησί διακρίνει τις εξής κρίσιμες κατηγορίες: Αναβάθμιση υπαρχουσών Εγκαταστάσεων Πορθμεία Υδατοδρόμια Πύλες Διαβατηριακού Ελέγχου Παροχές Περιβαλλοντική Προστασία Τοπόσημα Νέες Εγκαταστάσεις Για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού ο οργανισμός έχει πρόγραμμα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο και εκείνο το οποίο εκτελείται αυτή τη στιγμή στις εξής κύριες κατηγορίες: (ανάγνωση το slide)

6 Ο.Λ.Ν.Ε. & Λιμενικές Εγκαταστάσεις
Για την περίοδο ο Οργανισμός έχει μελετήσει και αδειοδοτήσει 71 παρεμβάσεις. Από τις οποίες έχουν ήδη εκτελεσθεί 61 ισομερισμένα σε όλη την Εύβοια Ας τα πάρουμε ένα ένα (ανάγνωση το slide) ακολουθεί μία ιδέα από μερικά έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί, σίγουρα θα βρείτε μία παρέμβαση που έχει γίνει σε περιοχή που επηρεάζει άμεσα τις δραστηριότητες σας

7 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΥΜΗΣ

8 ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΡΗΠΙΔΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΩΡΕΩΝ

9 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

10 ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

11 Ο.Λ.Ν.Ε. & Επιβατικοί Λιμένες
Επεμβάσεις για την αναβάθμιση των ραμπών των χρηστών πορθμειακών και ακτοπλοϊκών γραμμών Άμεση σχέση με το τουριστικό αντικείμενο έχουν οι λιμένες που εξυπηρετούν τους επιβάτες (πορθμεία ή ακτοπλοϊκές) τα οποία θεωρούνται και είναι πύλες εισόδου τουριστών προς το νησί μας. Ακολουθεί παρουσίαση κάποιων παρεμβάσεων οι οποίες έχουν εκτελεστεί και κάποιες που θα γίνουν.

12 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

13 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ Λ.ΑΙΔΗΨΟΥ

14 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΜΠΑΣ ΠΡΟΣΓΙΑΛΛΩΣΗΣ ΤΩΝ Ε.Γ-Ο.Γ ΠΛΟΙΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

15 Επισκευη Προβλητασ Λιμενοσ Ν. Στυρων

16 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΙΑΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΚΥΜΗΣ

17 ΑΡΣΗ ΠΡΟΣΑΜΜΩΣΗΣ ΡΑΜΠΑΣ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ

18 Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Μαντουδίου με Σποράδες
Διακίνηση για το 2014: ~ ΙΧ και δίκυκλα ~ επιβάτες Για φέτος προβλέπεται διέλευση Οχημάτων πάνω από και Επιβατών πάνω από οι οποίοι περνούν τη Γέφυρα και διασχίζουν τη μισή Εύβοια για να φτάσουν στο Μαντούδι. Είναι προφανής λοιπόν η κοινή ωφέλεια των περιοχών από τις οποίες θα διέλθουν.

19 ΟΛΝΕ & Υδατοδρόμια Δημιουργία τεσσάρων Υδατοδρομίων
Κύμη Κάρυστο Λουτρά Αιδηψού Χαλκίδα (κύριος περιφερειακός σταθμός) Στόχος η αύξηση της πρόσβασης σε όλη την Εύβοια με μία είσοδο στο νησί Αύξηση εσωτερικού τουρισμού (διασκέδασης, επαγγελματικού κλπ) Μιλήσαμε για πύλες εισόδου τουριστών δια θαλάσσης ας μιλήσουμε και για πύλες εισόδου τουριστών από αέρα. Ο οργανισμός διεξήγαγε διαγωνισμό για κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων που να εξυπηρετούν βοριά νότο ανατολή και δύση του νησιού. Πιο συγκεκριμένα στις ακόλουθες περιοχές (ανάγνωση όλου του slide), περισσότερα θα ακούσετε στη σχετική παρουσίαση που ακολουθεί?

20 Ο.Λ.Ν.Ε & Πύλες Διαβατηριακού ελέγχου
Στην Κάρυστο Στην Κύμη Στα Λουτρά Αιδηψού Στόχος η αύξηση της εισροής τουρισμού από χώρες έκτος Ε.Ε. με πύλη την Εύβοια - πρώτη είσοδο στη χώρα. Το σχέδιο που παρουσιάζεται θα εφαρμοστεί στα για να εξυπηρετήσει ανάγκες τουριστών που εισέρχονται για πρώτη φορά στη χώρα, με προοπτική δημιουργίας νέου τουρισμού για την Κάρυστο από τα εμπορικά καράβια τα οποία αγκυροβολούν στον κόλπο χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εμπορικές συναλλαγές ή επισκέψεις των πληρωμάτων τους στην πόλη. Για την Κύμη μία τέτοια πύλη εισόδου θα αναπτύξει την πολυπόθητη ένωση του λιμανιού με τα παράλια της Τουρκίας. Άμεσα αναγκαία δημιουργία πύλης εισόδου προγραμματίζεται για τα Λουτρά Αιδηψού λόγω θερμαλισμού και θρησκευτικού τουρισμού και την πρόσβαση των σχετικών κρουαζιεροπλοίων. Γενικότερα ο στόχος του οργανισμού είναι η αύξηση της εισροής τουρισμού από χώρες έκτος Ε.Ε. με πύλη την Εύβοια - πρώτη είσοδο στη χώρα.

21 Ο.Λ.Ν.Ε. & Παροχές Ένα Νησί Μία Κάρτα
Ο Οργανισμός Ανέπτυξε Ενιαίο Σύστημα Παροχής Ενέργειας και Νερού για το Σύνολο του νησιού, Στόχος η αύξηση των επισκέψεων των τουριστικών σκαφών σε λιμένες του νησιού (hopping) λόγω ευκολίας παροχών. Ζωντανή διαδικτιακή εικόνα τουριστικών αγκυροβολίων. Για την διευκόλυνση του θαλάσσιου τουρισμού και για να γίνει πιο προσιτή η πρόσβαση στο νησί αναβαθμίσαμε τις παροχές νερού και ρεύματος και τοποθετήσαμε κι συνεχίζουμε να αλλάζουμε τα μηχανήματα παροχών ώστε να υπάρχει ενιαίο σύστημα ενέργειας και νερού. Με μία κάρτα για όλο τα νησί. Από πέρυσι που έχει εφαρμοστεί η δραστηριότητα διαπιστώθηκε ότι τα σκάφη προτιμούσαν να κάνουν πάνω από μία στάση στο νησί σε διαφορετικό λιμάνια από το να περάσουν απλά τη γέφυρα και να καταλήξουν σε κάποιο άλλο νησί. Η διευκόλυνση αυτή «παγίδεψε» με εισαγωγικά κάποιους στο νησί μας. Στα διάφορα σχετικά blogs θαλάσσιου τουρισμού διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σχόλια με θετικό πρόσημο για το νησί μας από αυτή την ενέργεια. Πέραν των άλλων προχωράμε και σε διαδικτυακή ζωντανή εικόνα των τουριστικών αγκυροβολίων μέσω του site του οργανισμού. Από τις στατιστικές του site διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν περί τις 150 καθημερινές επισκέψεις σε θέματα που αφορούν τουριστικούς λιμένες.

22 Δίκτυο παροχής Ενέργειας και Νερού στο Σύνολο του νησιού
PILAR Κάρτα PILAR Έδω βλέπετε δείγμα της κάρτας και τα λιμάνια στα οποία χρησιμοποιούνται οι κάρτες, όπως και τη συσκευή.

23 Ο.Λ.Ν.Ε. & Περιβάλλον Τήρηση των διαδικασιών Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ( ISO 14001:2004) Ολοκληρωμένο σχέδιο Παροχής Υπηρεσιών Συλλογής Καταλοίπων και Απορριμμάτων των Πλοίων Συνεργασίες με πανεπιστήμια για τον έλεγχο των νερών. Επεξεργασία αποτελεσμάτων και δράσεις για περιβαλλοντική αναβάθμιση. Ο οργανισμός για να εξασφαλίσει την περιβαλλοντική σταθερότητα των περιοχών δικαιοδοσίας του και να τη βελτιώσει Τηρεί iso Έχει εκπονηθεί και τηρείται επίσης σχέδιο αποκομιδής υγρών και στερεών καταλοίπων των πλοίων και των σκαφών για όλους τους λιμένες του νησιού. Λόγω της θετικής αξιολόγηση του σχεδίου μας από τις αρμόδιες επιτροπές, μας έχουν ανατεθεί χωρίς να είναι στη δικαιοδοσίας μας και άλλοι λιμένες του βόρειου ευβοϊκού Για την βελτίωση των περιβαλλοντικά καταπονημένων περιοχών, σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια μετρώνται οι ποιότητα των υδάτων των θαλασσών και των τουριστικών αγκυροβολίων.Οι μετρήσεις αυτές θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία πρότασης περιβαλλοντικής αποκατάστασης επιβαρυμένων περιοχών.

24 Ο.Λ.Ν.Ε. & Τοπόσημα ΚΥΜΑ Λουτρών Αιδηψού
Με το περιβάλλον πάει και ο πολιτισμός, ο οργανισμός κρίνοντας ότι για το τουριστικό αντικείμενο είναι σημαντικά κάποια σημεία τα οποία χαρακτηρίζουν τις περιοχές και δημιουργούν κύμα επισκεψιμότητας ακολουθεί την διαδικασία συντήρησης και ανάδειξης αυτων. Πρώτο από αυτά είναι το Κύμα Στα Λουτρά Αιδηψού σημείο αναφοράς τοπόσημο για την περιοχή και στην αρμοδιότητα του ΟΛΝΕ . Η περιφέρεια σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον οργανισμό έχει αναλάβει την αναστήλωση του. Το έργο όπως φαίνεται στη φωτογραφία προχωράει και οσονούπω θα το χαίρετε η περιοχή και ο τουρισμός της.

25 Ο.Λ.Ν.Ε. & Τοπόσημα Ρίχτης Κύμης
Ρίχτης Κύμης, διατηρητέο μνημείο τοπόσημο το οποίο θα γίνει και το σήμα κατατεθέν του νέου λιμένα Κύμης, ο χώρος για λόγους ασφαλείας έχει περιφραχθεί, και με το υπουργείο πολιτισμού έχουν ξεκινήσει επαφές για την ανάδειξη του μνημείου ώστε να γίνει επισκέψιμο για όλους

26 Ο.Λ.Ν.Ε. & Τοπόσημα Τεταρτοκύκλιο
Το τεταρτοκύκλιο. Το Σεπτέμβριο ο οργανισμός ξεκινά επισκευές και αποκαταστάσεις φθορών σημαντικών για την ασφάλεια των χρηστών και του μνημείου. Στόχος του Οργανισμού είναι να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα με πλήρη λειτουργία για τουρίστες όπου θα αναδεικνύετε σε μόνιμη έκθεση το φαινόμενο του Ευρίπου και θα φιλοξενεί εναλλασόμενες ενέργειες και εκθέσεις που θα αφορούν όλο το νησί.

27 Ο.Λ.Ν.Ε. & Τοπόσημα Γέφυρα Χαλκίδας
Μετά από πολύ κόπο η σημαντική γέφυρα του Ευρίπου λειτουργεί αξιόπιστα και γρήγορα για την πόλη και για το θαλάσσιο τουρισμό. Σημαντικότατη η ύπαρξη της για την τουριστική επισκεψιμότητα αφού αποτελεί πόλο έλξης και τοπόσημο για όλη τη περιοχή το ευβοϊκού κόλπου. Πέραν των εργασιών που έγιναν, συνεχίζονται ακόμα εργασίες βελτιώσεων της λειτουργίας και της εικόνας της.

28 Ο.Λ.Ν.Ε. & Τοπόσημα Πηγές Αρέθουσας
Οι πηγές τη αρέθουσας σημαντικότατες για την αρχαιότητα. Εδώ και καιρό έχει καθαριστεί η περιοχή από αυθαίρετα και βιομηχανικά απόβλητα και έχει αναδειχθεί και παραδοθεί στο κοινό για επίσκεψη ως χώρος αναψυχής.

29 Ο.Λ.Ν.Ε. & Τοπόσημα Ταύρος Ωρεών
Ταύρος ωρεών σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα της περιοχής και για όλη την Εύβοια, είναι τοποθετημένο σε χώρο που γειτνιάζει με αυτόν αρμοδιότητας του οργανισμού. Προτείνετε η μεταφορά του εντός του λιμένα ώστε να γίνεται από όλους αντιληπτό στο λιμάνι, το οποίο είναι το τουριστικό κέντρο της περιοχής

30 ΟΛΝΕ & Τουριστικά Αγκυροβόλια
Αγκυροβόλιο Βουρκαρίου Με αφορμή το παράδειγμα του μικρού τουριστικού αγκυροβολίου βουρκαρίου το οποίο έχει 100% πληρότητα και ελλιμενίζονται κατά μέσο όρο 20 σκάφη ξένων οικογενειών με προφανή τα κέρδη για τον τουρισμό της περιοχής. Από τους χρήστες του λιμένα αλλοδαπούς και μη έχουμε αιτήσεις και για δημιουργία κι άλλων τέτοιων καταφύγιων στο νησί. Πέραν ατού το νησί μας αναδείχθηκε από το national geographic στους 10 πρώτους προορισμούς παγκόσμια για περιήγηση με σκάφος το οποίο μας ώθησε να επισπεύσουμε τον προγραμματισμό για νέες εγκαταστάσεις.

31 ΟΛΝΕ & Νέες Εγκαταστάσεις
Τουριστικά Αγκυροβόλια Ροβιές Αη Γιώργης Λιχάδας Ερέτρια Παλιές Αποθήκες ΟΣΕ Κύμη Στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα του οργανισμού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, πέραν των άλλων ενεργειών έχει προγραμματιστεί για την αύξηση του θαλασσίου τουριστικού αντικειμένου η δημιουργία νέων τουριστικών αγκυροβολίων, στις ακόλουθες περιοχές: Ροβιές Αη Γιώργης Λιχάδας Ερέτρια Παλιές Αποθήκες ΟΣΕ Κύμη Ξεχωρίζουν οι λιμένες της Ερέτριας ως και της Κύμης (αλλαγή slide)

32 Πρόταση για δημιουργία Μαρίνας στο Λιμάνι Κύμης
ο οποίος έχει χωροθετητηθεί όπως φαίνεται και στο εγκεκριμένο σχέδιο και είναι σημαντικός για τη κύμη αλλά και το κεντρικό αιγαίο.

33 Ο.Λ.Ν.Ε. & Εύβοια Πρόταση για ενιαία Ευβοϊκή ταυτότητα σκιάστρων
Στα πλαίσια της καλύτερης εξυπηρέτησης των τουριστών και για τη δημιουργία τουριστικής ταυτότητας του νησιού ο οργανισμός σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του τεχνικού επιμελητηρίου και μετά από διαγωνισμό έχει προκρίνει τον τρόπο σκίασης που εμφανίζεται για τις ΧΖ αρμοδιότητας του

34 Ο.Λ.Ν.Ε. & Εύβοια Νομιμοποίηση και χωροθέτηση δραστηριοτήτων ανά λιμένα Εφαρμογή ενιαίας οικονομικής πολιτικής Επικοινωνία και άμεση απάντηση στα αιτήματα Μετατροπή του νησιού από νησί απλής διέλευσης σε τόπο προορισμού με πολλές στάσεις. Για το νησί είναι κρίσιμη η νομιμοποίηση και χωροθέτηση όλων των δραστηριοτήτων ώστε ο κάθε επιχειρηματίας ή ο χρήστης να λειτουργεί σε σταθερό περιβάλλον. Έως στιγμής ο οργανισμός έχει σε πρώτη προτεραιότητα τις χωροθετήσεις όλων των παραλιακών ζωνών. Για τη μείωση του αθέμιτου ανταγωνισμού ο οργανισμός εφαρμόζει ενιαία οικονομική πολιτική και για τους ελλιμενισμούς και για τις παραχωρήσεις. Η επικοινωνία με τους χρήστες των περιοχών αρμοδιότητας και οι άμεσες απαντήσεις σε αιτήματα είναι εξίσου κρίσιμο για όσους δραστηριοποιούνται στους χώρους αρμοδιότητας ΟΛΝΕ Οι ενέργειες του οργανισμού για την τουριστικη ανάπτυξη του νησιού κινούνται κάτω από ένα πρίσμα : την Μετατροπή του νησιού από νησί απλής διέλευσης σε τόπο προορισμού με πολλές στάσεις.

35 Έδρα: Λιάσκα 3 & Παπαλουκά, Χαλκίδα
Ο Οργανισμός Λιμένων του νησιού, που δεν είναι άλλο από δημόσιος οργανισμός Κοινής ωφέλειας, κατανοώντας πλήρως τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης προσπαθεί συντονισμένα τους 23 μήνες που υπάρχει, να τις ενεργοποιήσει και να τις αυξήσει. Στην προσπάθειά μας αυτή σας καλούμε όλους να συνεργαστούμε. Έδρα: Λιάσκα 3 & Παπαλουκά, Χαλκίδα Τηλ: , Fax: Ε-mail: Site:

36 Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε επικεφαλίδες μέρος των δραστηριοτήτων μας. Σας Ευχαριστούμε


Κατέβασμα ppt "OLNE Evia Island Ports Authority 07 Ιουνίου 2015"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google