Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.

2 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 1.ΝΕΥΡΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ (N.D.T.) 2.ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ (J.AYRES) 3.ΜΕΘΟΔΟΣ VOJTA 4.ΜΕΘΟΔΟΣ PETȌ 5.MEΘΟΔΟΣ ROOD

3 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. ΝΕΥΡΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (N.D.T.)

4 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ “ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ’’ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ. 2. ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. 3.ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΠΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

5 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 4.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ Ε.Π ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ. 5.ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΑ Η ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. 6.MEΣΩ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΕΩΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ .

6 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 7. ΤΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

7 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑ BOBATH. 1.ANAXAIΤΗΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΥΪΚΟΥ ΤΟΝΟΥ ΔΗΛ. “ΣΠΑΕΙ’’ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΝΩΜΑΛΗ ΚΑΜΨΗ Ή EΚΤΑΣΗ. BOBATH 1984,QUINTON1986, BOEHME 1988.

8 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 2.ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ: EINAI EKEINH H ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΣΤΑΣΙΚΟ ΤΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

9 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 3.ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: ΤΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΜΥΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΥΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.

10 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 4. ΣΤΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ Ή ΣΤΑΣΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΜΥΪΚΟΥ ΤΟΝΟΥ,ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Η BOBATH ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ.Ο ΣΤΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ “ΔΥΝΑΤΟΣ’’ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ “ΧΑΜΗΛΟΣ’’ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

11 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 5.ΝΕΥΡΟΜΥΪΚΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: ANAΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΜΥΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΕΝΑΝ ΜΥ Ή ΟΜΑΔΕΣ ΜΥΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΡΓΟΥ. Η ΝΕΥΡΟΜΥΪΚΗ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ: Α. ΕΝΔΟΜΥΪΚΑ (INTRAMUSCULAR) Β. ΜΕΣΟΜΥΪΚΑ (INTERMUSCULAR)

12 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΣΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ. Α. ΤΑ ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ. Β. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑΣΗΣ. α. ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ β. ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ γ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

13 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. α.ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ. β.ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ:ΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ.

14 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. γ.ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ, ΟΤΑΝ ΤΟ Κ.Β. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ Β.Σ.ΚΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ.

15 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 6.ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. Α.ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Β.ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

16 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. Α.ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ α. ΚΕΦΑΛΙ β. ΩΜΟΠΛΑΤΗ γ. ΛΕΚΑΝΗ Β. ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ α. ΑΝΩ ΑΚΡΑ β. ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ

17 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 1.NEYΡΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (Ν.D.T.) XΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ: 1.ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ 2.ΘΕΣΕΙΣ 3.ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ

18 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. 1.AIΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ: α. ΑΦΗΣ β. ΟΡΑΣΗΣ γ. ΑΚΟΗΣ δ. ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ. ε. ΑΙΘΟΥΣΑΙΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ.

19 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΓΗ, ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣ/ΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

20 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. α. ΑΠΤΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ. ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΦΗΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. ΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ: 1.ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΑΣΗ 2.KATA THN KINHΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ.

21 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΙΑ MEISSNER PACINIAN Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΠΟΔΟΧΕΩΝ.

22 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. β. ΟΠΤΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ TΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Η ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΣΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

23 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. γ. ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΗΠΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ. ΣΕ ΒΛΑΒΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑΙΟΥ ΝΕΥΡΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ.

24 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. δ. ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ. ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΣΙΚΟ ΤΟΝΟ.

25 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. ε.ΑΙΘΟΥΣΑΙΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΕΩΝ,ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΜΠΑΛΕΣ, ΣΦΗΝΕΣ,ΡΟΛΛΑ,ΣΑΝΙΔΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ Κ.Λ.Π.

26 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 2.ΘΕΣΕΙΣ. ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΥΣ/ΠΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟΥΣ: 1. ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΥΪΚΟ ΤΟΝΟ. 2. ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ

27 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΘΕΣΕΙΣ 1. ΥΠΤΙΑ 2. ΠΛΑΓΙΑ 3. ΠΡΗΝΗ 4. ΚΑΘΙΣΤΗ 5. ΤΕΤΡΑΠΟΔΙΚΗ ΘΕΣΗ 6. ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ 7. ΟΡΘΙΑ

28 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

29 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 1.ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΜΕ ΛΥΓΙΣΜΕΝΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΕΣ ΝΑ ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΠΡΩΪΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ. β. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Τ.Α.Α. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΜΨΗ ΚΟΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΗΣ. γ. ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ.

30 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. α. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ. β. ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΑΡΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

31 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 2.ΠΛΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΝΙΚΩΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ. β. ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΜΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΡΜΟ.

32 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π γ. ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑΣ δ. ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ε. ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟ ΡΟΛΛΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΗ ΘΕΣΗ.

33 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. β. ΒΡΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΑΝ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΑΓΙΑ ΘΕΣΗ.

34 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 3.ΠΡΗΝΗΣ ΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΑΡΟΥΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ. β. ΔΙΑΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΙΣΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΑΤΩΝ. γ. ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΩ ΚΟΡΜΟΥ.

35 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π δ. ΒΟΗΘΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΚΑΜΨΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Τ.Α.Α. β. ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ. γ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.

36 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 4.ΚΑΘΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΠΡΟΑΓΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ. β. ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΑΡΟΥΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ. γ. ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΑΚΡΑ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

37 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π δ. ΟΜΑΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑΙΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ. ε. ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ

38 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. Η ΚΑΘΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΛΟΓΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Ή ΠΟΛΥ ΚΑΜΠΤΙΚΟ ΤΟΝΟ. β. Η ΣΧΕΣΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ.

39 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΕΙΔΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ Ε.Π. 1. ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΥΠΟΥ W 2 ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ‘’ΡΑΠΤΗ’’ 3 ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΥΠΟΥ ‘’ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΟΥ’’ 4. ΜΑΚΡΥ ΚΑΘΙΣΜΑ.

40 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 5.ΤΕΤΡΑΠΟΔΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΑΡΟΥΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ. β. ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ. γ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΛΑΓΙΟ ΚΑΘΙΣΜΑ.

41 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Τ.Α.Α. β. ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ‘’W’’.

42 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 6.ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ ΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ β. ΔΙΑΤΑΣΗ ΚΑΜΠΤΗΡΩΝ ΙΣΧΙΟΥ γ. ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ. δ. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΙΑ ΣΤΑΣΗ.

43 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΥΧΝΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΣΧΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Τ.Α.Α.

44 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 7.ΟΡΘΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΠΡΟΑΓΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΑΡΟΥΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ. β. ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΥΪΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΜΠΤΗΡΩΝ ΙΣΧΙΟΥ,ΓΟΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΜΑΤΙΑΙΩΝ ΚΑΜΠΤΗΡΩΝ.

45 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π γ. ΠΡΟΑΓΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΜΟΥ δ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ α. ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

46 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 3.ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ α. ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΠΕΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΗ β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ γ. ΑΙΘΟΥΣΑΙΟΣ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ δ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ε. ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ.

47 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

48 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ (FEEDBACK) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

49 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π α. ΣΥΜΠΙΕΣΗ 1.ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΑΡΟΥΣ. 2. ΜΕΣΩ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΙΚΗ ΘΕΣΗ. 3.ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΥΝΕΧΗΣ Ή ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΗ 4.Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑ.

50 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π 5. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΔΟΘΕΙ ΣΥΜΠΙΕΣΗ. 6. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΙΚΟΥΣ ΜΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.


Κατέβασμα ppt "ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google