Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Υ Η Ε.Μ.Υ πέραν των προγνώσεων καιρού που εκδίδει και διανέμει δωρεάν σε όλα τα μέσα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Υ Η Ε.Μ.Υ πέραν των προγνώσεων καιρού που εκδίδει και διανέμει δωρεάν σε όλα τα μέσα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Υ Η Ε.Μ.Υ πέραν των προγνώσεων καιρού που εκδίδει και διανέμει δωρεάν σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει στη διάθεση του κοινού και πλήθος άλλων στοιχείων τα οποία χορηγούνται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων και με την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου. Πληροφορίες για τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα με τις αντίστοιχες τιμές περιλαμβάνονται στη σελίδα του τιμοκαταλόγου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται με τους ακόλουθους τρόπους: Αυτοπροσώπως στην Ε.Μ.Υ (Διεύθυνση: Ελ Βενιζέλου 14, Ελληνικό) Ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Διεύθυνση Παροχής Υπηρεσιών Ελ Βενιζέλου 14, Ελληνικό Τ.Κ 167-77 Τηλεομοιοτυπικώς στα FAX 2109628952 ή 2109649646 Οι απαντήσεις παραλαμβάνονται επίσης με τους παραπάνω τρόπους αφού όμως καταβληθεί στην Ε.Μ.Υ. το αντίστοιχο αντίτιμο. Τηλεφωνική λήψη προγνώσεων γίνεται από τα τηλέφωνα: 9011274416 Ζωντανή ενημέρωση από μετεωρολόγο 9011272416 Μαγνητοφωνημένες προγνώσεις κατά περιοχές οι οποίες ανανεώνονται κάθε έξι ώρες

2 METEΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η μετεωρολογική υποστήριξη που έχει παρασχεθεί κατά τη διάρκεια πέντε Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (Λος Άντζελες 1984, Σεούλ 1988, Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996 και Σίδνευ 2000) έχει καταγραφεί λεπτομερώς. Παρόλο που οι λεπτομέρειες και οι ιδιαιτερότητες του καιρού κάθε χώρας ποικίλουν, η υποστήριξη που παρέχεται κάθε φορά από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι περίπου παρόμοια. Kατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 της Αθήνας, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα παρέχει εξειδικευμένες μετεωρολογικές υπηρεσίες για κάθε ολυμπιακή εγκατάσταση. Ο κύριος χρήστης αυτών των μετεωρολογικών υπηρεσιών είναι η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (ATHOC), αλλά τόσο τα μέσα ενημέρωσης, όσο και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί και γενικά το κοινό θα έχουν, επίσης, πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Η περίοδος προγνώσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είναι από 1 Αυγούστου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2004.

3 METEΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

4

5 3. ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Τα παρακάτω Μετεωρολογικά Γραφεία Προγνώσεων Καιρού θα λειτουργούν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (Εικ. 3): Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο που στεγάζεται στο κτίριο της ΕΜΥ, θα συνεχίσει να παρέχει τις κανονικές προγνώσεις καιρού και των ισχυρών καιρικών φαινομένων και παράλληλα θα είναι υπεύθυνο για τις προγνώσεις προς το κοινό, την αεροναυτιλία και τη ναυτιλία. Το Ολυμπιακό Μετεωρολογικό Κέντρο Αθηνών (ΟΜΚΑ) που θα στεγάζεται στο κτίριο της ΕΜΥ, πλησίον του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, θα είναι υπεύθυνο για τις τοπικά εξειδικευμένες προγνώσεις των ολυμπιακών αθλημάτων ξηράς και τις γενικές προγνώσεις για την Ολυμπιακή περιοχή Αθηνών. Το ΟΜΚΑ θα εκδίδει, επίσης, ειδικά δελτία προειδοποίησης για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Το Ολυμπιακό Μετεωρολογικό Γραφείο Ιστιοπλοίας ( ΟΜΓΙ) που θα στεγάζεται σε προσωρινό κτίριο στη Μαρίνα Ιστιοπλοίας του Αγίου Κοσμά, θα είναι υπεύθυνο για τη έκδοση ειδικών ωριαίων τοπικών προγνώσεων για το άθλημα της Ιστιοπλοΐας. Το Ολυμπιακό Μετεωρολογικό Γραφείο Κωπηλασίας (ΟΜΓΚ) που θα στεγάζεται σε προσωρινό κτίριο στο Κέντρο Κωπηλασίας του Σχινιά. Ένας προγνώστης θα εγκατασταθεί στο ΟΜΓΚ για να ερμηνεύει και να επικοινωνεί σχετικά με τις προγνώσεις καιρού, τις προειδοποιήσεις και την αλλαγή της πολιτικής της πρόγνωσης. Οι διαδρομές του αγωνίσματος έχουν κατεύθυνση Βορράς-Νότος και επηρεάζονται ιδιαίτερα από εγκάρσιους ισχυρούς ανέμους. Το Ολυμπιακό Μετεωρολογικό Γραφείο στο Κέντρο Δοίκησης Αθλημάτων / Κέντρο Επιχειρήσεων Αγώνων (ΟΜΓ/ΚΔΑ) που θα στεγάζεται στα Κεντρικά Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004". Δύο προγνώστες θα εγκατασταθούν στο ΟΜΓ/ΚΔΑ για να ερμηνεύουν και να επικοινωνούν σχετικά με τις προγνώσεις καιρού, τις προειδοποιήσεις και την αλλαγή της πολιτικής της πρόγνωσης.

6 4. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Τριάντα πέντε άτομα θα προγραμματίζονται σε υπηρεσία στο Ολυμπιακό Μετεωρολογικό Κέντρο Αθηνών (ΟΜΚΑ) και σε όλα τα υπόλοιπα Ολυμπιακά Μετεωρολογικά Γραφεία. Στα άτομα αυτά περιλαμβάνεται το προσωπικό Διοίκησης και το προσωπικό για την υποστήριξη των Μέσων Ενημέρωσης. 5. ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ. Τα παρακάτω προϊόντα θα εκδίδονται καθημερινά από το ΟΜΚΑ και το ΟΜΓΙ: Γενική Πρόγνωση Καιρού Ωριαίες Προγνώσεις Καιρού (μέχρι 36 ώρες) Τρίωρες Προγνώσεις Καιρού (μέχρι 48 ώρες) Προγνώσεις Καιρού 5 ημερών σε καθημερινή βάση Προειδοποιήσεις Ανέμου Δελτίο Πρόγνωσης Καταιγίδας 6. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. Ο σχεδιασμός του τεχνολογικού εξοπλισμού, του οποίου η υλοποίηση ήδη πραγματοποιείται, περιλαμβάνει: Αυτόματοι Μετεωρολογικοί Σταθμοί Υπολογιστής υψηλής απόδοσης για τις εφαρμογές μοντέλων υψηλής ανάλυσης σημείων πλέγματος Σύστημα Αρχειοθέτησης Doppler Radar Wind Profiler Σύστημα Ανίχνευσης Ηλεκτρικών Εκκενώσεων Τοπικός Δορυφορικός Δέκτης Σύστημα Προγνώσεων πολύ μικρής Διάρκειας 7. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Τρεις είναι οι πιο επικίνδυνοι τύποι καιρού που μπορεί να έχουν επίδραση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων 2004: Υψηλή θερμοκρασία Επιφάνειας (καύσωνας) Είναι γνωστό ότι το κατοικημένο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρουσιάζει υψηλές θερμοκρασίες, που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Στο λεκανοπέδιο, η κατανομή της θερμοκρασίας παρουσιάζει χωρικά μεγάλη ποικιλία, λόγω των αστικών περιοχών και των γειτονικών θαλάσσιων μαζών. Η απαλή θαλάσσια αύρα συμβάλλει στη δημιουργία πιο άνετων θερμοκρασιών στις παράκτιες περιοχές, ενώ προς το κέντρο των κατοικημένων περιοχών η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλότερη. Παρόλα αυτά, ο Δείκτης Δυσφορίας παραμένει σε χαμηλές τιμές λόγω της χαμηλής σχετικής υγρασίας. Ισχυροί άνεμοι επιφάνειας Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο Αιγαίο Πέλαγος επικρατούν δυνατοί βόρειοι άνεμοι που ονομάζονται Ετησίες. Αν και οι τοπικοί αυτοί άνεμοι επηρεάζουν κυρίως το Αιγαίο Πέλαγος και τα νησιά του, έχουν επίδραση και στην περιοχή των Αθηνών. Στην περιοχή του Μαραθώνα–Σχινιά (Κέντρο Κωπηλασίας), η θαλάσσια αύρα έχει ΝΑ–ΒΑ διεύθυνση, ενώ στην περιοχή του Ελληνικού (Κέντρο Ιστιοπλοΐας), το πεδίο του ανέμου είναι πιο περίπλοκο, καθώς η θαλάσσια αύρα γενικά πνέει από Ν-ΝΔ διευθύνσεις. Γι’ αυτό, προκύπτει η ανάγκη για προγνώσεις ανέμου επιφάνειας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές. Θερινές καταιγίδες Μπορούν να αναπτυχθούν λόγω της αυξημένης θέρμανσης του εδάφους, συχνά σε συνδυασμό με αυλώνες (troughs) και ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Μερικές φορές είναι ισχυρές, συνοδευόμενες με ισχυρές βροχές (ακόμα και με χαλάζι μικρού μεγέθους), με αστραπές και με δυνατές ριπές ανέμου. Κατά μέσο όρο υπάρχουν τρεις ημέρες με καταιγίδα κατα τη διάρκεια του Αυγούστου. Δημήτριος Ζιακόπουλος, Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Μετεωρολογικής Υποστήριξης ΕΜΥ

7 ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Αναβάθμιση Ε.Μ.Υ. μέσω ΟΑ 2004 Πλήρης ψηφιοποίηση των προϊόντων της Ε.Μ.Υ. Αυτοματοποίηση αίτησης και λήψης προϊόντων Ε.Μ.Υ. μέσω ιστοσελίδας


Κατέβασμα ppt "ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Υ Η Ε.Μ.Υ πέραν των προγνώσεων καιρού που εκδίδει και διανέμει δωρεάν σε όλα τα μέσα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google