Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ  Η έρευνα της ατμόσφαιρας στο σύνολό της και των φαινομένων που συμβαίνουν σε αυτή.  Η πρόγνωση του καιρού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ  Η έρευνα της ατμόσφαιρας στο σύνολό της και των φαινομένων που συμβαίνουν σε αυτή.  Η πρόγνωση του καιρού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

2 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ  Η έρευνα της ατμόσφαιρας στο σύνολό της και των φαινομένων που συμβαίνουν σε αυτή.  Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ήμερες.

3 ΣΠΟΥΔΕΣ  Πρέπει να περάσει πρώτα από πανεπιστήμιο φυσικής ή μαθηματικών (αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, πανεπιστήμιο Πάτρας- Αθήνας) στο οποίο θέλει 8 εξάμηνα.  Μετά θέλει μεταπτυχιακό πάλι σε ένα πανεπιστήμιο είτε δωρεάν είτε με πληρωμή ή στο εξωτερικό.

4 ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ  Πρέπει να ξέρει πολύ καλά μαθηματικά καθώς και φυσική.  Επίσης χρειάζεται άριστες γνώσεις στον τομέα των υπολογιστών.  Ακόμα θέλει πολλές γνώσεις στην ανάλυση των ατμοσφαιρών (στρατόσφαιρα, εξώσφαιρα).

5 ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  Στον δημόσιο τομέα μπορείς να εργαστείς στον στρατό επειδή χρειάζονται την πρόγνωση καιρού (εξάσκηση στην εξοχή).  Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει θέση εργασίας Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) ή σε κάποια εταιρεία όπως στο φυσικό αέριο κ.α.

6 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

7  Οι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή προκαλούν σοβαρές βλάβες στην όραση.  Πρέπει η πρόγνωση του καιρού να έχει βγει από μία εβδομάδα πριν.Άρα απαιτεί αρκετή υπομονή προς στις ώρες εργασίας.  Ακόμα μερικές φορές θα χρειαστεί εξερεύνηση στο περιβάλλον για εύρεση φυσικών καταστροφών.

8 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  Διεθνώς κύριες συνοπτικές ώρες παρατηρήσεων είναι οι: 00.00, 06.00, 12.00, 18.00 και ενδιάμεσοι οι: 03.00, 09.00, 15.00, 21.00 (όλοι οι χρόνοι σε ώρα Γκρήνουιτς – G.M.T., που σημαίνει ότι όλοι οι σταθμοί αναγάγουν την τοπική τους «ώρα ζώνης» στους παραπάνω καθορισμένους χρόνους).

9 ΑΜΟΙΒΗ

10 ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ  Η αμοιβή είναι πολύ καλή, ανάλογα σε ποιο τομέα (Ιδιωτικό – Δημόσιο).  Όσο για την εργασία απαιτούνται πολλές ώρες ενασχόλησης καθώς ο καιρός (σύμφωνα με μελέτες) αλλάζει ανά εξάωρο. Άρα απαραίτητα εργαλεία είναι η υπομονή και το καθαρό μυαλό.  Επίσης χρειάζονται άριστες γνώσεις στην φυσική και τα μαθηματικά.

11 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  Παρά τα πολλά χρόνια σπουδών οι κόποι ανταμείβονται καθώς ο τομέας της μετεωρολογίας έχει πολλές θέσεις εργασίας για απερχόμενους σπουδαστές, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.

12 LINKS  ΜΕΤΕΟ ΜΕΤΕΟ  ΔΟΡΙΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΟΡΙΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΟΡΙΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ  FREE METEO FREE METEO FREE METEO


Κατέβασμα ppt "ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ  Η έρευνα της ατμόσφαιρας στο σύνολό της και των φαινομένων που συμβαίνουν σε αυτή.  Η πρόγνωση του καιρού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google