Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιάννης Βαρής Ε2’ 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ 2014-2015 Η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιάννης Βαρής Ε2’ 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ 2014-2015 Η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γιάννης Βαρής Ε2’ 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου

2 Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου  Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή επίσημα Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα. Κατασκευάστηκε από την Γαλλική εταιρία Vinci.

3 Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

4  Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει γύρω στα μέτρα. Το μέγιστο βάθος θεμελίωσης φθάνει τα 65 μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

5 Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

6  Πρόκειται για μία καλωδιωτή γέφυρα με προδιαγραφές να αντέξει σε σεισμό μεγέθους 7,4 της Κλίμακας Ρίχτερ. Αντέχει σε σύγκρουση τάνκερ εκτοπίσματος τόνων, καθώς και σε ταχύτητα ανέμου 265 χλμ την ώρα και ταχύτητα που αντιστοιχεί σε τυφώνα 5. Τέλος, η γέφυρα είναι σχεδιασμένη να απορροφά πιθανές μετατοπίσεις μεταξύ δύο βάθρων, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.  Η γέφυρα περιλαμβάνει πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

7 Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

8 Γιάννης Βαρής Ε2’ 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ


Κατέβασμα ppt "Γιάννης Βαρής Ε2’ 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ 2014-2015 Η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google