Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λίμνες της Ελλάδας Νικόλας, Γιάννης, Γιώργος Κωνσταντίνος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λίμνες της Ελλάδας Νικόλας, Γιάννης, Γιώργος Κωνσταντίνος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λίμνες της Ελλάδας Νικόλας, Γιάννης, Γιώργος Κωνσταντίνος

2 Μερικές λίμνες της Ελλάδας Μικρή Πρέσπα Μικρή Πρέσπα Μεγάλη Πρέσπα Μεγάλη Πρέσπα Ορεστιάδα (Καστοριάς) Ορεστιάδα (Καστοριάς) Παμβώτιδα Παμβώτιδα Υλίκη Υλίκη Δοϊράνη Δοϊράνη Αμβρακία Αμβρακία Λυσιμαχία Λυσιμαχία Πετρών Πετρών

3 Τι είναι Λίμνη Ως λίμνη νοείται ο υγροβιότοπος που αποτελείται από μάζες νερού, γλυκού ή αλμυρού, συγκεντρωμένες σε κοιλότητες της επιφάνειας της γης, φαινομενικά στάσιμες και χωρίς άμεση επικοινωνία με τη θάλασσα. Τα βάθη των λιμνών είναι σχετικά μικρά σε σχέση με των Ωκεανών και των Θαλασσών.

4 Τριχωνίδα Η Λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, νότια του Παναιτωλικού όρους και βόρεια του Αρακύνθου, εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και συνδέεται δυτικά με τη γειτονική λίμνη Λυσιμαχία. Η Λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, νότια του Παναιτωλικού όρους και βόρεια του Αρακύνθου, εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και συνδέεται δυτικά με τη γειτονική λίμνη Λυσιμαχία. Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 21,5Km και μέγιστο βάθος 58 m. Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 21,5Km και μέγιστο βάθος 58 m.

5 Βιστωνίδα Η Λίμνη Βιστωνίδα είναι υφάλμυρη λίμνη στα σύνορα μεταξύ Νομού Ξάνθης και Ροδόπης η οποία προστατεύεται από την Σύμβαση Ραμσάρ. Η Λίμνη Βιστωνίδα είναι υφάλμυρη λίμνη στα σύνορα μεταξύ Νομού Ξάνθης και Ροδόπης η οποία προστατεύεται από την Σύμβαση Ραμσάρ. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας με έκταση 45 τ.χλμ με μέγιστο μήκος 12,5 χιλιόμετρα και μέγιστο πλάτος 7 χιλιόμετρα. Το μέσο βάθος υπολογίζεται στα 4 μέτρα. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας με έκταση 45 τ.χλμ με μέγιστο μήκος 12,5 χιλιόμετρα και μέγιστο πλάτος 7 χιλιόμετρα. Το μέσο βάθος υπολογίζεται στα 4 μέτρα. Η λίμνη συνδέεται με την θάλασσα μέσω στενών καναλιών και λόγω του θαλασσινού νερού που εισέρχεται στην λίμνη το νερό της παρουσιάζει μεταβολές στην περιεκτικότητα άλατος. Η λίμνη συνδέεται με την θάλασσα μέσω στενών καναλιών και λόγω του θαλασσινού νερού που εισέρχεται στην λίμνη το νερό της παρουσιάζει μεταβολές στην περιεκτικότητα άλατος.

6 Λίμνες


Κατέβασμα ppt "Λίμνες της Ελλάδας Νικόλας, Γιάννης, Γιώργος Κωνσταντίνος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google