Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νικόλας , Γιάννης , Γιώργος Κωνσταντίνος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νικόλας , Γιάννης , Γιώργος Κωνσταντίνος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νικόλας , Γιάννης , Γιώργος Κωνσταντίνος
Λίμνες της Ελλάδας Νικόλας , Γιάννης , Γιώργος Κωνσταντίνος

2 Μερικές λίμνες της Ελλάδας
Μικρή Πρέσπα Μεγάλη Πρέσπα Ορεστιάδα (Καστοριάς) Παμβώτιδα Υλίκη Δοϊράνη Αμβρακία Λυσιμαχία Πετρών

3 Τι είναι Λίμνη Ως λίμνη νοείται ο υγροβιότοπος που αποτελείται από μάζες νερού, γλυκού ή αλμυρού, συγκεντρωμένες σε κοιλότητες της επιφάνειας της γης, φαινομενικά στάσιμες και χωρίς άμεση επικοινωνία με τη θάλασσα. Τα βάθη των λιμνών είναι σχετικά μικρά σε σχέση με των Ωκεανών και των Θαλασσών.

4 Τριχωνίδα Η Λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, νότια του Παναιτωλικού όρους και βόρεια του Αρακύνθου, εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και συνδέεται δυτικά με τη γειτονική λίμνη Λυσιμαχία. Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 21,5Km και μέγιστο βάθος 58 m.

5 Βιστωνίδα Η Λίμνη Βιστωνίδα είναι υφάλμυρη λίμνη στα σύνορα μεταξύ Νομού Ξάνθης και Ροδόπης η οποία προστατεύεται από την Σύμβαση Ραμσάρ. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας με έκταση 45 τ.χλμ με μέγιστο μήκος 12,5 χιλιόμετρα και μέγιστο πλάτος 7 χιλιόμετρα. Το μέσο βάθος υπολογίζεται στα 4 μέτρα. Η λίμνη συνδέεται με την θάλασσα μέσω στενών καναλιών και λόγω του θαλασσινού νερού που εισέρχεται στην λίμνη το νερό της παρουσιάζει μεταβολές στην περιεκτικότητα άλατος.

6 Λίμνες


Κατέβασμα ppt "Νικόλας , Γιάννης , Γιώργος Κωνσταντίνος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google