Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ
ΜΑΡΘΑ

2 Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και τουΑντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης. Κατασκευάστηκε από την Γαλλική εταιρία Vinci.

3 TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει γύρω στα μέτρα. Η γέφυρα αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε, παρά τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ το μέγιστο βάθος θεμελίωσης φθάνει τα 65 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για μία καλωδιωτή γέφυρα, οι αντοχές της οποίας είναι εντυπωσιακές.

4 Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προδιαγραφές να αντέξει σε σεισμό μεγαλύτερο από 7,4  Ρίχτερ. Έχει υπολογιστεί, επίσης, πως αντέχει σε ενδεχόμενη σύγκρουση τάνκερ εκτοπίσματος , δηλαδή πετρελαιοφόρο τόνων, καθώς και σε ταχύτητα ανέμου 265 χλμ/ώρα, ταχύτητα που αντιστοιχεί σε τυφώνα Κατηγορίας 5. Τέλος, η γέφυρα είναι σχεδιασμένη να απορροφά πιθανές μετατοπίσεις μεταξύ δύο βάθρων, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

5 H γεφυρα

6 ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
EIKONEΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

7 H ΟΨΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

8 Η γεφυρα το βραδυ

9 Τα θεμέλια είναι θάλαμοι από οπλισμένο σκυρόδεμα με διάμετρο 90 μέτρων
Τα θεμέλια είναι θάλαμοι από οπλισμένο σκυρόδεμα με διάμετρο 90 μέτρων. Το κάτω τμήμα του βάθρου αποτελείται από έναν κώνο, του οποίου η διάμετρος είναι από 38 έως 26 μέτρα. Κάθε πυλώνας αποτελείται από τέσσερα σκέλη, από οπλισμένο σκυρόδεμα, επιφάνειας 4Χ4 μέτρων, που καταλήγουν στην κεφαλή του πυλώνα. Να σβησω καποια από αυτά

10

11 Τα καλώδια ανάρτησης είναι κεκλιμένα
Τα καλώδια ανάρτησης είναι κεκλιμένα. Το κάτω μέρος τους δένεται σε μία από τις πλευρές του καταστρώματος και το πάνω μέρος τους στην κεφαλη του πυλώνα που έχει ύψος 35 μέτρων. Αποτελούνται από παράλληλα συρματόσχοινα. Το πιο μεγάλο καλώδιο σχηματίζεται από εβδομήντα συρματόσχοινα των 15 χιλιοστών. Το κατάστρωμα, ο δρόμος δηλαδή, έχει πλάτος 27,2 μέτρα με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μια λωρίδα ασφαλείας και πεζοδρόμιο σε κάθε κατεύθυνση. Σε κάθε πλευρά, ένα μεταβατικό ακρόβαθρο εντυπωσιακών διαστάσεων παρεμβάλλεται ανάμεσα στο κατάστρωμα της καλωδιωτής γέφυρας και το κατάστρωμα της γέφυρας πρόσβασης.

12 Το μέγεθος του έργου γίνεται αντιληπτό από τη σύγκριση των διαστάσεων της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με άλλες παγκοσμίως γνωστές γέφυρες. Στην κατάταξη καλωδιωτών γεφυρών στην πρώτη δεκάδα περιλαμβάνεται και η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με βασικό άνοιγμα 560 μέτρων. Η τελευταία όμως, χάρις στους 4 πυλώνες της (αντί των 2 που αποτελούν την κοινή πρακτική), βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο με κριτήριο το μεγαλύτερο σε μήκος συνολικό καλωδιωτό κατάστρωμα (2.252 μ.). Οδηγώντας στη γεφυρα

13 Φωτογραφικο υλικο

14

15

16

17

18 ΤΕΛΟΣ EYXAΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google