Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Παρουσίαση: Αντρέας Σεργίδης

2 Όταν τα λόγια αποτυγχάνουν ... μιλά η μουσική.

3 ΒΙΟΛΟΤΣΕΛΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: ξύλο, πλαστικό, μέταλλο (αλουμίνιο) και οι χορδές από αλουμίνιο, τιτάνιο, χρώμιο. Το δοξάρι του είναι από τρίχες αλογοουράς. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Εμφανίστηκε το 16ο αιώνα μαζί με το βιολί και τη βιόλα από τον Αντρέα Αμάτι το

4 ΦΛΑΟΥΤΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: Παλαιότερα από ξύλο, ελεφαντόδοντο ή και γυαλί. Σήμερα από μέταλλο, ή ασήμι και χρυσό. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Γερμανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν φλάουτα από κόκαλα πουλιού και ελεφαντόδοντου ηλικίας ετών.

5 ΛΑΟΥΤΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: Ξύλο (βελανιδιά, μουριά, σφενδάμι) που αφήνεται να παλιώσει για τουλάχιστον 10 χρόνια. Το δοξάρι του είναι από τρίχα αλογοουράς. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ξεκίνησε από τους Άραβες στην Ισπανία και μετά εμφανίστηκε σε όλη την Ευρώπη. Οι Άραβες πίστευαν ότι το ανακάλυψε ο Πλάτωνας.

6 ΚΛΑΡΙΝΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: Παλαιότερα από ξύλο (Αφρικάνικο έβενο ή τριανταφυλλιά Ονδούρας), καλάμι και σήμερα από πλαστικό. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Πρόγονός του είναι το γαλλικό πνευστό «σαλυμώ» στο οποίο προστέθηκαν αργότερα κλειδιά.

7 Ευχαριστω για την προσοχη σασ! Αντρεασ σεργιδησ


Κατέβασμα ppt "ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google