Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

F1 in Schools. Το F1 in Schools υλοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς... F1 in Schools – Ένας Διεθνής Μαθητικός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "F1 in Schools. Το F1 in Schools υλοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς... F1 in Schools – Ένας Διεθνής Μαθητικός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 F1 in Schools

2 Το F1 in Schools υλοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς... F1 in Schools – Ένας Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός

3 Το F1 in Schools είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς στον κόσμο για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (βλέπετε STEM Education).

4 To F1 in Schools περιλαμβάνεται στις Καλές Πρακτικές (Best Practices) του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος PATHWAY για την ενίσχυση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σ’ όλη την Ευρώπη. http://www.pathway-project.eu/content/inquiry-activities- schools#overlay-context=user/1http://www.pathway-project.eu/content/inquiry-activities- schools#overlay-context=user/1

5 To F1 in Schools περιλαμβάνεται στο αποθετήριο εργαλείων ψηφιακής μάθησης (e-Learning Tools) και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Inspiring Science Education (ISE), που έχει σκοπό την ενίσχυση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, Νέων Τεχνολογιών και Μαθηματικών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σ’ όλη την Ευρώπη.

6 Τι είναι το F1 in Schools … http://www.youtube.com/watch?v=cPOehIEq2f8&feature=youtube_gdata_player http://www.youtube.com/watch?v=beu5lhKRC1E&feature=youtube_gdata_player http://www.youtube.com/watch?v=mVoaF0szhjQ&feature=youtube_gdata_player

7 Τι είναι το F1 in Schools Είναι ένας διαθεματικός/διεπιστημονικός διαγωνισμός. Μαθητές ηλικίας από 9 έως 19 ετών καταπιάνονται με δραστηριότητες σχεδιασμού και κατασκευής προϊόντων. Οι μαθητές χρησιμοποιούν λογισμικό CAD/CAM και συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να σχεδιάσουν, αναλύσουν, κατασκευάσουν, ελέγξουν και στη συνέχεια συναγωνιστούν με μικρά μοντέλα F1 αυτοκινήτων από ξύλο balsa και ωθούμενα από φυσίγγια πεπιεσμένου αέρα.

8 F1 in Schools – Στάδια Υλοποίησης: 1. Επιχειρηματικό Σχέδιο Συμμετοχής Ομάδας; 2. Σχεδιασμός F1 Αυτοκινήτου 3. Ανάλυση Χαρακτηριστικών 4. Κατασκευή F1 Αυτοκινήτου από ξύλο Balsa 5. Έλεγχος σε Aεροσήραγγα 6. Αγώνες σε πίστα μήκους 24m

9 Επιχειρηματικό Σχέδιο Συμμετοχής Οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες για να εκπονήσουν ένα Τεχνικό και Εμπορικό Πλάνο Ενεργειών Συμμετοχής τους.

10 Σχεδιασμός F1 Αυτοκινήτου Οι μαθητές χρησιμοποιούν βιομηχανικό λογισμικό CAD για να σχεδιάσουν το F1 Αυτοκίνητο της ομάδας τους.

11 Ανάλυση Χαρακτηριστικών Οι μαθητές χρησιμοποιούν λογισμικό Εικονικής Αεροσήραγγας για να ελέγξουν τα F1 Αυτοκίνητα σε διάφορες Ταχύτητες, Πιέσεις, Κραδασμούς, κλπ. Μια διαδικασία που ενισχύει το ενδιαφέρον των μαθητών για την εκπαίδευση σε STEM, ήτοι για τις Φυσικές Επιστήμες (Science), Νέες Τεχνολογίες (Technology), Μηχανική (Engineering) και Μαθηματικά (Maths).

12 Κατασκευή F1 Αυτοκινήτου Οι μαθητές κατασκευάζουν τo F1 Αυτοκίνητο από ξύλο balsa και κατανοούν έννοιες όπως Κατασκευή Βιομηχανικών Προϊόντων και Μηχανική των Υλικών.

13 Οι μαθητές τοποθετούν τα F1 Αυτοκίνητα σε μια ευθύγραμμη πίστα μήκους 24m με δύο λωρίδες, όπου γίνονται οι τελικοί αγώνες και αναδεικνύεται το γρηγορότερο αυτοκίνητο. Οι Αγώνες του F1 in Schools

14 Οι Διεθνείς Αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 in Schools http://www.f1inschools.com/abu-dhabi-2012/ http://www.f1inschools.com/event-rep-2012/ http://www.f1inschools.com/event-rep-2011/http://www.f1inschools.com/event-rep-2012/http://www.f1inschools.com/event-rep-2011/ http://www.f1inschools.de/fileadmin/user_upload/zum_Download/f1wcrprint180310.pdf


Κατέβασμα ppt "F1 in Schools. Το F1 in Schools υλοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς... F1 in Schools – Ένας Διεθνής Μαθητικός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google