Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία.

2 Στόχοι μαθήματος Ορισμός μεθόδου Περιγραφή της μεθόδου
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Τρόφιμα που χρησιμοποιούνται

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Είναι η διατήρηση μερικών τροφίμων με την επίδραση ακτινοβολίας από ακτίνες Χ, σωματιδίων βήτα (ακτίνες βήτα) και ακτίνες γάμα.

4 Περιγραφή της μεθόδου Η μέθοδος διατήρησης τροφίμων με ακτινοβολία έχει ανακαλυφθεί και εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια Η χρήση της μεθόδου αυτής έχει πολύ μικρή χρήση στο εμπόριο τροφίμων, εν τούτοις η σημασία της είναι μεγάλη διότι σκοτώνει τους διάφορους μικροοργανισμούς χωρίς να υψωθεί η θερμοκρασία των τροφίμων.

5 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Πειράματα απέδειξαν ότι η υποβολή σε ακτινοβολία εμποδίζει: Την ανάπτυξη της ψείρας του αλευριού Την πρόωρη βλάστηση των αποθηκευμένων πατατών και κρεμμυδιών Την ανάπτυξη των μυκήτων στα μαλακά φρούτα (soft fruit) όπως τα μούρα και οι φράουλες. Με την ακτινοβολία μπορούμε να έχουμε πλήρη αποστείρωση Οι επιστημονικές έρευνες μας βεβαιώνουν ότι οι μικρές δόσεις ακτινοβολίας για τη διατήρηση των τροφίμων δε συνιστούν κίνδυνο για την υγεία μας

6 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Εμφανισιακά τα τρόφιμα αλλάζουν μορφή
Αλλάζει η μυρωδιά των τροφίμων Αλλάζει η γεύση των τροφίμων Μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας στα τρόφιμα, τα καθιστούν επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου

7 Τρόφιμα που διατηρούνται με την Ακτινοβολία
Λαχανικά Φρούτα Ψάρια Οστρακοειδή Κρέατα Παράγωγα Κρεάτων

8 Μηχανή εκπομπής ακτινοβολίας


Κατέβασμα ppt "ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google