Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο
ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο

2 Από πού μπορείτε να ξεκινήσετε για να σώσετε τον κόσμο; Γιατί όχι από το σχολείο σας; Εκεί τουλάχιστον ξέρετε πώς ακούνε και κατανοούν τι έχουν να πουν τα παιδιά. Και μια και τα σχολεία ξοδεύουν εκατομμύρια κάθε χρόνο για χαρτί, βιβλία και άλλα σχολικά υλικά, εκεί ο λόγος των παιδιών μετράει πιο πολύ. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να κάνουν μαζί τα παιδιά, είναι να ξεκινήσουν και στο σχολείο μια προσπάθεια για τη σωτηρία του Κόσμου.

3 ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ • Τα σχολεία ξοδεύουν εκατομμύρια κάθε χρόνο για διάφορα σχολικά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν να σωθεί ο κόσμος, αγοράζοντας πράγματα που κάνουν καλό στη Γη. Δυστυχώς, στα περισσότερα σχολεία δεν γίνεται αυτό. Όμως, είναι στο χέρι σας να το αλλάξετε. Στην Αμερική, τα περισσότερα βιβλία τα αγοράζουν τα σχολεία. Κι ωστόσο, ελάχιστα σχολικά βιβλία είναι τυπωμένα σε ανακυκλωμένο χαρτί.

4 Τα σχολεία αγοράζουν επίσης χιλιάδες τόνους χαρτί κάθε έτος
Τα σχολεία αγοράζουν επίσης χιλιάδες τόνους χαρτί κάθε έτος. Ελάχιστο απ' αυτό είναι ανακυκλωμένο. Επιπροσθέτως αγοράζουν χιλιάδες τόνους χαρτοπετσέτες και χαρτιά υγείας. Είναι από ανακυκλωμένο χαρτί νομίζετε

5 ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Εσείς οι μαθητές μπορείτε να γράψετε στους εκδότες των σχολικών βιβλίων και να τους ζητήσετε να τα τυπώνουν σε ανακυκλωμένο χαρτί. Εξηγήστε τους το όφελος για το περιβάλλον και αναφέρετε τους πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα ακολουθώντας ένα καλό παράδειγμα, παρά διαβάζοντας απλώς ένα βιβλίο. Ζητήστε από το διευθυντή και τους δασκάλους σας να χρησιμοποιούν μόνο ανακυκλωμένο χαρτί. Έχετε κομπιούτερ στην τάξη σας; Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ανακυκλωμένο χαρτί για τον εκτυπωτή.

6 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

7 Φτιάξτε στην τάξη σας έναν πίνακα με τα στοιχεία που μάθατε απ' αυτό το βιβλίο κι από αλλού, και δώστε τον ο ένας στον άλλο, για να μάθουν όλα τα παιδιά τι μπορούν να κάνουν. Φροντίστε να τον γράψετε σε ανακυκλωμένο χαρτί! Μην αγοράζετε χαρτιά που είναι επεξεργασμένα με διάφορα λευκαντικά. Πολλά χαρτιά τα λευκαίνουν με χημικές ουσίες που μπορούν να μολύνουν τις θάλασσες και τα ποτάμια.

8 Μαντέψτε Τι μπορείτε να κάνετε στο σχολείο σου για να σώσετε τον κόσμο Α) Να ανακυκλώνετε το χαρτί. Β) Να ανακυκλώνετε το γυαλί. Γ) Να συζητάτε. Απάντηση Όλα αυτά μαζί. Υπάρχουν ένα σωρό καλά πράγματα για τη Γη, που μπορείτε να τα κάνετε στο σχολείο.

9 1η και 3η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ Γ)50% 2η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΌΛΑ ΜΑΖΙ 25%
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 1η και 3η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ Γ)50% 2η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΌΛΑ ΜΑΖΙ 25% 4η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ Α)25%

10 Η Ανακύκλωση πάει στα σχολεία
Ενδεικτικά στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Θεσσαλονίκης. Η ενημέρωση περιλαμβάνει την απόκτηση γενικών γνώσεων γύρω από την ανακύκλωση και την επίδραση της στην διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, βοηθώντας έτσι τα παιδιά να καταλάβουν περισσότερα για την ανακύκλωση και να ανταποκριθούν αναλόγως στα συγκεκριμένα δεδομένα της εποχής μας. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

11 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Από την εργασία αυτή διαπιστώνουμε πως και εμείς τα παιδιά μπορούμε να βοηθήσουμε στην σωτηρία του κόσμου μας, αρκεί όμως να το προσπαθήσουμε. Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος στην καταστροφή του περιβάλλοντος και αρχίζοντας από το σχολείο μας πιστεύω πως θα το κατορθώσουμε. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε είναι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google