Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Αφιερωμένη στον Άγ. Ιωάννη Θεολόγο, η Ιερά Μονή, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Λέσβου (πριν από το Σίγρι), στην κορυφή του όρους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Αφιερωμένη στον Άγ. Ιωάννη Θεολόγο, η Ιερά Μονή, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Λέσβου (πριν από το Σίγρι), στην κορυφή του όρους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ειρήνη Μελισσαροπούλου

2 Αφιερωμένη στον Άγ. Ιωάννη Θεολόγο, η Ιερά Μονή, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Λέσβου (πριν από το Σίγρι), στην κορυφή του όρους Όρδυμνος. Στη Μονή υπάρχει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σκευοφυλάκιο και βιβλιοθήκη χειρογράφων, που περιέχει πενη-νταεννέα χειρόγραφους κώδικες, δύο λειτου-ργικά ειλητάρια, κατάστιχα κ.α.

3 Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ-ΜΟΝΗ ΥΨΗΛΟΥ- ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ H Mονή Aγίου Iωάννου του Θεολόγου είναι χτισμένη στην κορυφή του όρους Όρδυμνος, σαν ακοίμητη σκοπιά ολόκληρης της δυτικής Λέσβου. Eξαιτίας ακριβώς της θέσεώς της είναι γνωστότερη από τον 18ο αιώνα ως Mονή Yψηλού.

4


Κατέβασμα ppt "Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Αφιερωμένη στον Άγ. Ιωάννη Θεολόγο, η Ιερά Μονή, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Λέσβου (πριν από το Σίγρι), στην κορυφή του όρους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google