Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΟ 1249 ΕΙΝΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΟ 1249 ΕΙΝΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΟ 1249 ΕΙΝΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΩΘΕΙ ΤΟ 1204, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

2 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΓ­ΜΑΤΑ, ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ, ΠΟΥ ΕΡΗΜΩ­ΝΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

3 ΑΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤ’ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΤΟΚΟ ΓΙΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΝΟΥΗΛ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥ­ΘΕΡΙΑ ΝΑ ΚΑΜΕΙ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΤΣΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗ­ΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟ­ΜΕΝΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ.

4 ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ. Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΣΧΕ­ΣΗ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟΥ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΣΥΝΕ­ΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΙΑ.

5 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1461 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ.


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΟ 1249 ΕΙΝΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google