Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανδρέας Λεμονιάτης Αντρέας Στύλιος Γιάννης Αναστασίου Νικόλας Πέτρου Γιώργος Τρουλλιώτης Τάξη: Στ 3.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανδρέας Λεμονιάτης Αντρέας Στύλιος Γιάννης Αναστασίου Νικόλας Πέτρου Γιώργος Τρουλλιώτης Τάξη: Στ 3."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανδρέας Λεμονιάτης Αντρέας Στύλιος Γιάννης Αναστασίου Νικόλας Πέτρου Γιώργος Τρουλλιώτης Τάξη: Στ 3

2 Συμπόσια Το συμπόσιο ήταν μια κοινωνική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μόνον άνδρες. Τα συμπόσια γίνονταν με την ευκαιρία οικογενειακών γιορτών, εορταστικών εκδηλώσεων, και πολλών άλλων λόγων. Το συμπόσιο είχε 2 φάσεις : το γεύμα και το κυρίως συμπόσιο. Στην πρώτη φάση έπιναν περιορισμένο κρασί και στη δεύτερη έπιναν απεριόριστο. Το κρασί συνήθως αναμιγνυόταν με νερό. Το σκεύος στο οποίο γινόταν η ανάμιξη ονομαζόταν κρατήρας. Το κρασί ήταν ανέρωτο μόνο σε προπόσεις και σε άλλες εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι συμποσιαστές διασκέδαζαν με συζητήσεις, απαγγελία ποίησης, αινίγματα, γρίφους, μουσική, θεάματα και χορούς.

3 Στα συμπόσια πήγαιναν έφηβοι αριστοκρατικών οικογενειών για να παρακολουθήσουν συζητήσεις και για να μάθουν τις αξίες της τάξης τους. Γυναίκες πήγαιναν μόνο για να διασκεδάσουν τους άντρες. Τα συμπόσια γίνονταν στον ανδρώνα των σπιτιών ή σε δημόσια οικοδομήματα. Οι συμποσιαστές έτρωγαν και έπιναν ξαπλωμένοι σε ανάκλιντρα ανά δύο και σπάνια ανά τρεις. Όλοι οι συμποσιαστές κάθονταν με τρόπο ώστε να βλέπει ο ένας τον άλλο και να έχουν άμεση επικοινωνία. Μόλις έφταναν στο σπίτι, οι καλεσμένοι έβγαζαν τα παπούτσια και οι δούλοι τους έπλεναν τα πόδια τους. Μόλις έπαιρναν τις θέσεις τους, οι δούλοι τους πρόσφεραν οινοχόη και λεκάνη. Το δείπνο άρχιζε με το πρόπωμα,ένα ποτήρι αρωματισμένο κρασί, από όπου έπιναν όλοι οι συμποσιαστές, πριν από το φαγητό.

4 Ορισμένοι από τους καλεσμένους, έφταναν μετά από το δείπνο για να συμμετάσχουν μόνο στο καθαυτό συμπόσιο το οποίο άρχιζε με σπονδές προς τους θεούς. Ακολουθούσε η κλήρωση για τον καθορισμό του αρχηγού. Οποίος δεν υπάκουε στον αρχηγό ήταν υποχρεωμένος να εκτελέσει μια ποινή. Ένα κλαδί περνούσε χέρι σε χέρι κάθε συμποσιάρχου και σηματοδοτούσε τη σειρά του στο τραγούδι. Όταν το συμπόσιο τελείωνε, ήταν όλοι μεθυσμένοι.


Κατέβασμα ppt "Ανδρέας Λεμονιάτης Αντρέας Στύλιος Γιάννης Αναστασίου Νικόλας Πέτρου Γιώργος Τρουλλιώτης Τάξη: Στ 3."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google