Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ2 2013-2014 ΙΑΠΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ2 2013-2014.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ2 2013-2014 ΙΑΠΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ2 2013-2014."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ2 2013-2014
ΙΑΠΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ2

2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

3 Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Ο Ακιχίτο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας ανέβηκε στο θρόνο το Τα μέλη της Αυτοκρατορικής Οικογένειας διατηρούν επαφή με πολίτες από όλη την Ιαπωνία.

4 Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Ο κόκκινος κύκλος στην ιαπωνική σημαία συμβολίζει τον ήλιο και η σημαία ονομάζεται Χινομαρού, που σημαίνει κύκλος του ήλιου.

5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

6 O ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΙΝΑΝΟ Είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ιαπωνίας. Ο ποταμός Σίνανο διασχίζει μια εντυπωσιακής ομορφιάς περιοχή που φημίζεται για δραστηριότητες αναψυχής.

7 Η ΛΙΜΝΗ ΜΠΙΟΥΑ Είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιαπωνίας. Η Ιαπωνία διαθέτει πάρα πολλές λίμνες, κάθε μεγέθους και σχήματος.

8 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

9 ΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Σε ένα παραδοσιακό ιαπωνικό σπίτι κάθεσαι πάνω σε στρώματα τατάμι που βρίσκονται στο πάτωμα. Το ίδιο δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί και σε τραπεζαρία.

10 ΤΟ ΚΙΜΟΝΟ Παλαιότερα, οι Ιάπωνες φορούσαν κιμονό όλη την ημέρα. Σήμερα, φοράνε συνήθως ρούχα δυτικού τύπου.

11 ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ Ένα τυπικό οικογενειακό γεύμα αποτελείται από ένα μπολ με ρύζι, σούπα μίσο και ορισμένα συνοδευτικά. Το σούσι τους αρέσει πολύ.

12 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

13 ΜΑΘΗΜΑΤΑ Κάθε τάξη έχει 30 με 40 μαθητές. Εκτός από Ιαπωνικά, μαθηματικά, αγωγή του πολίτη και θετικές επιστήμες, τα μαθήματα περιλαμβάνουν μουσική, τέχνες, γυμναστική, αγγλικά και οικιακή οικονομία.

14 ΣΧΟΛΙΚΟ ΓΕΥΜΑ Το σχολείο τους παρέχει το γεύμα τους και τρώνε όλοι μαζί.

15 ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κατά την ετήσια ημέρα αθλητισμού, οι γονείς έρχονται στο σχολείο για να παρακολουθήσουν και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των παιδιών τους.

16 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Μέσα από επισκέψεις σε κοντινά εργοστάσια ή παρόμοιους χώρους οι μαθητές βλέπουν πώς λειτουργεί η κοινωνία.

17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Το φθινόπωρο και την άνοιξη, όταν ο καιρός είναι καλός, οι μαθητές του δημοτικού πηγαίνουν ημερήσιες εκδρομές σε φημισμένα μέρη φυσικής ομορφιάς και σε ιστορικά μνημεία.

18 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5

19 ΙΑΠΩΝΙΚΑ Στην Ιαπωνική γραφή χρησιμοποιείται τριών ειδών χαρακτήρες:
Στην Ιαπωνική γραφή χρησιμοποιείται τριών ειδών χαρακτήρες: 1) Τα κάντζι, 2) Τα χιραγκάνα και την 3) κατακάνα.

20 ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η Ιαπωνία έχει τέσσερις εποχές και πολλά παλιά έθιμα και παραδόσεις. Μερικές από αυτές είναι: 1. Η Ημέρα των Παιδιών 2. Το Φεστιβάλ κούκλας 3. Τελετή ρίψης φασολιών 4. Πρωτοχρονιά 5. Γιορτή των αστεριών 6. Τα πυροτεχνήματα 7. Απολαμβάνοντας την πανσέληνο 8. Φθινοπωρινές γιορτές.

21 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Όλα τα αθλήματα είναι διαδεδομένα στην Ιαπωνία. Μερικά από τα οποία είναι: 1. Σούμο 2. Τζούντο 3. Κυούντο 4. Κέντο 5. Καράτε

22 ΙΣΤΟΡΙΑ Η ιστορία της Ιαπωνίας διαιρείται σε 6 περιόδους που σε κάθε μία αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερος πολιτισμός.

23


Κατέβασμα ppt "ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ2 2013-2014 ΙΑΠΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Δ2 2013-2014."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google