Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΡΠΑΣΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

2 ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Αγώνες δρόμου, Πάλη Πυγμαχία, Παγκράτιο Πένταθλο, Αρματοδρομίες

3 Οι αγώνες δρόμου και η πάλη
Αγώνες δρόμου: Ήταν το πρώτο αγώνισμα των ολυμπιακών αγώνων. Αποτελούνταν από το «Στάδιον» που ήταν αγώνας ταχύτητας, από το «Δίαυλο» που ήταν κι αυτός αγώνας ταχύτητας χιλίων διακοσίων ποδιών ( μέτρα ), από τον «Ίππιο» που ήταν αγώνας ημιαντοχής τεσσάρων σταδίων ( μέτρα) και από τον «Δόχιλο» που ήταν αγώνας αντοχής 20 σταδίων ( μέτρα). Πάλη: Διακρίνεται σε δύο αγωνίσματα. Το πρώτο ήταν η «ορθή» πάλη στην οποία νικούσε αυτός που έριχνε τον αντίπαλό του τρεις φορές με τους ώμους στο χώμα. Το δεύτερο ήταν η «κύλισιν» στην οποία νικούσε εκείνος που ανάγκαζε τον αντίπαλό του να παραδεχθεί την ήττα του.

4 Η πυγμαχία και το παγκράτιο
Πυγμαχία: Σκοπός της πυγμαχίας ήταν να εξουθενώσεις τον αντίπαλο ώστε να τον κάνεις να καταρρεύσει. Ήταν το πιο επικίνδυνο άθλημα και πολλές φορές θανατηφόρο. Οι αθλητές τύλιγαν τα χέρια τους με λουρίδες από μαλακό δέρμα βοδιού τους ίμαντες. Δεν επιτρέπονταν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και στα γεννητικά όργανα. Τέλος δεν υπήρχαν κατηγορίες βάρους. Παγκράτιο: Αποτελεί εξέλιξη του πρωτόγονου τρόπου που χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος σε συμπλοκή με τον εχθρό του. Σαν αγώνισμα ήταν συνδυασμός της πάλης με την πυγμαχία.

5 Το πένταθλο και οι αρματοδρομίες
Πένταθλο: Αποτελείται από πέντε αθλήματα. Το τρέξιμο, την πάλη, τη δισκοβολία, το ακόντιο και το άλμα. Για το τρέξιμο και για την πάλη ισχύουν τα προαναφερθέντα (πρώτη διαφάνεια). Η δισκοβολία εξελίχθηκε από τη ρίψη πέτρας στη μάχη. Το ακόντιο ήταν εμπνευσμένο από το πολεμικό όπλο και τέλος το άλμα αποτελείται από το άλμα ύψους (επί τόπου και με φόρα), το άλμα μήκους και το άλμα βάθους. Αρματοδρομίες: Συμπεριλήφθηκε αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διεξαγόταν σε ειδικό στάδιο τον ιππόδρομο. Ο μοναδικός ιππόδρομος που έχει διασωθεί βρίσκεται στο Λυκαίο και έχει μήκος 300 μέτρα και πλάτος 100 μέτρα.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google