Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέμα: τοποθεσία Μυρσίνη Ευάγγελος Γιώργος. ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ. Οι ολυμπιακοί αγώνες γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια στην Ηλεία Πελοποννήσου. Διαρκούσαν 4 με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέμα: τοποθεσία Μυρσίνη Ευάγγελος Γιώργος. ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ. Οι ολυμπιακοί αγώνες γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια στην Ηλεία Πελοποννήσου. Διαρκούσαν 4 με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέμα: τοποθεσία Μυρσίνη Ευάγγελος Γιώργος

2 ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ. Οι ολυμπιακοί αγώνες γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια στην Ηλεία Πελοποννήσου. Διαρκούσαν 4 με 5 μέρες στους κλασσικούς χρόνους.

3 ΜΕΡΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Με το που πέρασαν τα χρόνια εξελίσσονταν νέα αγωνίσματα. 1 ο αγώνισμα: Αγώνας δρόμου στάδιο 776 π.Χ. 2 ο αγώνισμα: Διπλή διαδρομή 400 μ. 724 π.Χ. 3 ο αγώνισμα: Αγώνας αντοχής 2000 μ. 720 π.Χ. 4 ο αγώνισμα: Πένταθλο και πάλη 708 π.Χ. 5 ο αγώνισμα: Πυγμαχία 688 π.Χ. κ.τ.λ.

4 ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ Όσοι μεγάλοι αθλητές πέρασαν τα αγωνίσματα απέκτησαν θρυλικές νήκες. Σημαντικοί ολυμπιονίκες της αρχαιότητας είναι: Ο Θεαγένης από τη Θάσο Ο Λεωνίδας και ο Διαγόρας από τη Ρόδο Ο Μύλων και ο Αστύλος από τον Κρότωνα Ο Πολυδάμας από την Σκουτούσα Ο Μελαγκόμας από την Ικαρία Ο Ηρόδωρος από τα Μέγαρα

5 Οι Ολυμπιονίκες ήταν οι πρώτοι ιστορικοί άνθρωποι στην αρχαία Ελλάδα που απολάμβαναν την εξαιρετική τιμή να απεικονίζονται σε δημόσιο χώρο. Κάθε φορά που κέρδιζε ένας ολυμπιονίκης γκρέμιζαν ένα μέρος του τείχους την πόλης από την οποία καταγόταν.

6 Θέμα: τοποθεσία Μυρσίνη Ευάγγελος Γιώργος


Κατέβασμα ppt "Θέμα: τοποθεσία Μυρσίνη Ευάγγελος Γιώργος. ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ. Οι ολυμπιακοί αγώνες γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια στην Ηλεία Πελοποννήσου. Διαρκούσαν 4 με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google