Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2006-07 ΤΑΞΗ Β5 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 23.11.06 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΝΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Βιβλιογραφία: σχολικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2006-07 ΤΑΞΗ Β5 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 23.11.06 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΝΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Βιβλιογραφία: σχολικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2006-07 ΤΑΞΗ Β5 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 23.11.06 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΝΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Βιβλιογραφία: σχολικό βιβλίο πληροφορικής σελ.414-422

2 13.2.6 ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Ψυχαγωγία : Αξιοποιεί την τεχνολογία της πληροφορικής. Παιχνίδια : Αξιοποιούν την εικονική πραγματικότητα. Ψηφιακή τεχνολογία: επιτρέπει το βίντεο κατά παραγγελία.

3 13.2.7 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μέσα μαζικής επικοινωνίας:Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση έκαναν εφικτή την επικοινωνία μεταξύ των λαών, ενώ το διαδίκτυο βοήθησε στην επιτάχυνσή της. Διαφορές τηλεόρασης, ραδιοφώνου με διαδίκτυο: Στο διαδίκτυο η δυνατότητα παραγωγής και διάθεσης της πληροφορίας υπάρχει για πολύ περισσότερους απ’ ό,τι στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο υπάρχουν φυσικοί περιορισμοί, ενώ στο διαδίκτυο όχι.

4 13.2.8 ΓΛΩΣΣΑ Χρειάζεται προσοχή για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αλλοτρίωσης των άλλων γλωσσών καθώς στο διαδίκτυο χρησιμοποιείται κατά βάση η αγγλική. Μία πιθανή λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η αυτόματη μετάφραση.

5 13.2.9 ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Αν και η πληροφορική έχει το δικό της μερίδιο στην εγκληματικότητα, δεν έχει καθοριστεί τι είναι νόμιμο και τι παράνομο, καθώς η σχετική νομοθεσία παραμένει ακόμα ελλιπής.

6 13.2.9 ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Αν και η πληροφορική έχει το δικό της μερίδιο στην εγκληματικότητα, δεν έχει καθοριστεί τι είναι νόμιμο και τι παράνομο, καθώς η σχετική νομοθεσία παραμένει ακόμα ελλιπής.

7 13.2.10 ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΔΕΚΤΗ- ΠΟΜΠΟΥ Στα παραδοσιακά ΜΜΕ υπάρχει μια μονόπλευρη σχέση μεταξύ πομπού και δέκτη. Το διαδίκτυο όμως προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάξει αυτή η σχέση μέχρι του σημείου η εκπομπή να έχει μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό εξατομίκευσης.

8 13.2.11 ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο συνδυασμός εικονικής πραγματικότητας και διαδικτύου είναι ένας πολλά υποσχόμενος τομέας. Επίσης, αν και οι εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας προς το παρόν έχουν μεγάλο κόστος, στο μέλλον αναμένεται να μειωθεί.

9 13.2.12 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χρήστης του διαδικτύου σήμερα, είναι ο μεγάλος όγκος της διαθέσιμης πληροφορίας και η αξιολόγησή της. Γι ‘αυτό το λόγο έχουν κατασκευαστεί ειδικά προγράμματα, τα λεγόμενα bots.

10 13.2.13. BIT ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ Κατά τον Νίκολα Νεγροπόντη αυτό που θα χαρακτηρίζει τον κόσμο στο μέλλον θα είναι η αυξανόμενη αξία για ό,τι βρίσκεται σε ψηφιακή μορφή.

11 13.2.14 ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ? Η πληροφορική θα συνεχίσει να εξελίσσεται στο μέλλον. Οι γνώσεις που άλλοτε ήταν το μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου τείνουν να γίνουν απαραίτητες ακόμα και για την απλή επιβίωση.-


Κατέβασμα ppt "2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2006-07 ΤΑΞΗ Β5 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 23.11.06 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΝΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Βιβλιογραφία: σχολικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google