Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

2 Η ΚΡΙΣΗ Όσο περνάνε τα χρόνια τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα στον επαγγελματικό τομέα. Τα πανεπιστήμια δέχονται ετησίως τεράστιο αριθμό φοιτητών που προσδοκούν με το τέλος των σπουδών τους ένα εξασφαλισμένο επαγγελματικό μέλλον. Δυστυχώς όμως πολλά επαγγέλματα υφίστανται κορεσμό και η αποκατάσταση φαντάζει ολοένα και πιο δύσκολη. Ο προβληματισμός των νέων πλέον είναι ένας και μοναδικός:το επάγγελμα που επιθυμούν να εξασκήσουν αν θα τους παρέχει μία καλή σταδιοδρομία. Και εδώ τίθεται το ερώτημα ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος, αυτά δηλαδή που για αρκετά από τα επόμενα χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν πολλά άτομα. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε μερικά από αυτά.

3 1. Μηχανικοί ιστών Με το τεχνητό δέρμα ήδη στην αγορά και τον τεχνητό χόνδρο που δε θα αργήσει να έρθει, σε 25 χρόνια από τώρα οι επιστήμονες προσμένουν ότι θα μπορούν να παράγουν ολόκληρα όργανα στα εργαστήριά τους. Οι ερευνητές έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες να παραχθούν συκώτι, καρδιά και ιστός νεφρών. Αν λάβουμε ειδικά υπόψη μας την αύξουσα ανάγκη για όργανα τότε θα καταλάβουμε πόσο απαραίτητη είναι η συγκεκριμένη ειδικότητα.

4 2. Ελεγκτές μεταλλαγμένων τροφίμων
Με λίγη γενετική αλλοίωση, ψάρια που αναπτύσσονται γρήγορα και φρούτα που αντέχουν στο κρύο βοηθούν στο να ταϊστεί ένας πλανήτης με προβλήματα υπερπληθυσμού, αλλά τέτοια υβρίδια μπορούν να εξαλείψουν την τροφική αλυσίδα. Ερευνητές θα ψάχνουν για τα γονίδια ονομαζόμενα "τρωικά άλογα" και θα εξαφανίζουν μεταλλαγμένα είδη, τα οποία θα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου. Γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου επιπέδου ζωής.

5 3. Επισκευαστές Δυσκολεύεστε να επαναπρογραμματίσετε το VCR σας, πόσο μάλλον τα καινούριο σας DVD; Φανταστείτε όταν η τρισδιάστατη ολογραφική TV σας δε θα παίρνει μπρος ή όταν η τοστιέρα σας που μιλάει θα λέει μισόλογα. Τηλεχειριζόμενα διαγνωστικά θα φροντίζουν τα περισσότερα ηλεκτρονικά είδη, αλλά μερικοί επισκευαστές θα έρχονται σπίτι σας. Είναι μια καινοτομία που ακούγεται περίεργη, έρχεται όμως κατευθείαν από το μέλλον και αποτελεί τη νέα τεχνολογία.

6 4. Ηθοποιοί εικονικής πραγματικότητας
Αντί να πληρώνουμε για να βλέπουμε, θα πληρώνουμε για να συμμετέχουμε, αφού θα επιτρέπουμε σ’ αυτούς τους επαγγελματίες να αντιδρούν με εμάς σε σαπουνόπερες του κυβερνοχώρου. Και οι σεναριογράφοι θα έχουν μεγάλη ζήτηση, αφού όσοι θα παρακολουθούν το διαδίκτυο θα ζητούν συνεχώς νέες ιστορίες για να ξεφύγουν από τη μονοτονία της ύπαρξής τους. Είναι μια πολύ καλή ιδέα που θα δώσει ένα άλλο νόημα στην καθημερινότητα των ανθρώπων και θα εισάγει λίγη δράση σε αυτή.

7 5. Δοκιμαστές "Turing" Οι μηχανικοί Η/Υ θα συνεχίζουν να μετρούν τις ικανότητες των προγραμμάτων να μιμούνται την ανθρώπινη ευφυία, όπως πρότεινε ο Βρετανός μαθηματικός Alan Turing πριν 50 χρόνια, ρωτώντας σε αν ομιλείς με άνθρωπο ή μηχανή. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά αυτοί οι ανθρώπινοι εξομοιωτές θα χρησιμοποιούνται για να απαντούν σε πελάτες μέσω διαδικτύου και σε προσωπικά μηνύματα. Μία πρωτοπορία που σίγουρα θα μας «λύσει» τα χέρια σε πολλές από τις καθημερινές μας συναλλαγές.

8 6. Φυσικοί πόροι Φυσικός πόρος ονομάζεται κάθε τι που υπάρχει πάνω στη γη και χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο. Υπάρχουν εξαντλήσιμοι πόροι όπως το πετρέλαιο και τα μέταλλα και ανανεώσιμοι όπως το νερό, ο αέρας και ο ήλιος. Η χρησιμότητα ενός φυσικού πόρου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το τεχνολογικό, το βιοτικό και το καταναλωτικό επίπεδο μιας κοινωνίας. Από αυτό λοιπόν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν άνθρωποι επιστημονικά καταρτισμένοι για το συγκεκριμένο τομέα που αποτελεί τη βάση για το μέλλον του περιβάλλοντος και της ζωή μας γενικότερα.


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google