Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…

2 ΣΟΦΟΚΛΗΣ Καλημέρα σας, Καλώς ήρθατε στην εποχή μας! Θα ήθελα να μάθω μερικά πράγματα από εσάς.. Καλώς σας βρήκα!!! Πραγματικά πολύ περίεργη εποχή…. Και με πάρα πολύ φασαρία. Ευχαρίστως να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

3 28/1/2012 ΣΟΦΟΚΛΗΣ Ποιους τρόπους Επικοινωνίας είχατε στη δική σας εποχή; Α! Εκείνη την εποχή είχαμε τις Φρυκτωρίες (φωτιές που άναβαν σε ψηλούς λόφους ή βουνά) και αγγελιοφόρους για να επικοινωνούμε μεταξύ μας.

4 28/1/2012 ΣΟΦΟΚΛΗΣ Ήταν εύκολη η επικοινωνία εκείνη την εποχή; Η επικοινωνία ήταν πολύ δύσκολη εκείνη την εποχή. Δεν υπήρχαν δρόμοι για τη γρήγορη μετακίνηση και σκέψου να προσπαθείς να ανάψεις φωτιές με δυνατό αέρα και βροχή. Επίσης η θαλάσσια μετακίνηση ήταν πολύ δύσκολη

5 28/1/2012 ΣΟΦΟΚΛΗΣ Ακόμα, αν το μήνυμα ήταν προσωπικό εξαρτιόταν από την αξιοπιστία του αγγελιοφόρου για το αν θα έφτανε ασφαλές στον παραλήπτη. Τέλος, φυσικά φαινόμενα και εγκληματίες που υπήρχαν μπορούσαν να αποτρέψουν το μήνυμα από το να φτάσει στον παραλήπτη του.

6 28/1/2012 ΣΟΦΟΚΛΗΣ Οι επικοινωνίες στην εποχή μας πώς σας φαίνονται; Είναι καταπληκτικές. Γρήγορες, ασφαλείς και ακριβείς. Αν είχαμε αυτές τις επικοινωνίες στην εποχή μου, θα είχαμε εμπλουτίσει τις γνώσεις μας, ενώ θα είχαμε αναπτύξει την φιλοσοφία μας και σε άλλους λαούς με τους οποίους θα είχαμε έρθει σε επαφή.

7 28/1/2012 ΣΟΦΟΚΛΗΣ Ευχαριστώ πολύ και χάρηκα για τη γνωριμία! Και εγώ ευχαριστώ και χαίρομαι που βλέπω τον κόσμο να συνεχίζει να αναπτύσσεται!

8 28/1/2012 Καλημέρα σας, Καλώς ήρθατε! Τιμή μου που γνωρίζω έναν στρατηγό από την ένδοξη Βυζαντινή Αυτοκρατορία ! Βυζαντινός Στρατηγός Γεια σας! Χαίρομαι και εγώ που σας βλέπω αν και όπως καταλαβαίνω, από τη μεγάλη Αυτοκρατορία μας δεν έχει μείνει τίποτα.

9 28/1/2012 Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις επικοινωνίες στην εποχή σας. Βυζαντινός Στρατηγός Στην εποχή μας, η επικοινωνία γινόταν με ιππείς αγγελιοφόρους και με μηνύματα που στέλνονταν μέσω θαλάσσης με τα ταχυδρομικά καράβια της Αυτοκρατορίας ή με άλλα καράβια. Τα μηνύματα του στρατού ήταν κωδικοποιημένα. Η επικοινωνία γινόταν με διάφορες μεθόδους, με πιο γνωστή αυτή του Ρωμαίου Ιούλιου Καίσαρα.

10 28/1/2012 Ήταν εύκολη η επικοινωνία στην εποχή σας; Βυζαντινός Στρατηγός Ήταν σίγουρα πιο γρήγορη και πιο εύκολη από τα Αρχαία χρόνια, χάρη στην υποδομή των Ρωμαίων που ξεκίνησαν να φτιάχνουν δρόμους, τους οποίους επεκτείναμε και συντηρήσαμε, όπως και την μέθοδο αλλαγής αλόγων κατά την διαδρομή του αγγελιοφόρου. Εντούτοις, ο χρόνος παραμένει μεγάλος και διάφοροι παράγοντες μπορούν να αποτρέψουν το μήνυμά σου από το να φτάσει στον προορισμό του.

11 28/1/2012 Στην εποχή μας οι επικοινωνίες πώς σας φαίνονται; Βυζαντινός Στρατηγός Καταπληκτικές! Αν τις είχαμε στην εποχή μας θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο έλεγχο της Αυτοκρατορίας μας, οι διαταγές θα πήγαιναν άμεσα και σίγουρα ενώ, αν απειλούνταν τα σύνορά μας θα το μαθαίναμε άμεσα και θα μπορούσαμε να στείλουμε στρατό γρήγορα για την υπεράσπισή τους.

12 28/1/2012 Ευχαριστώ πολύ που περάσατε από την εποχή μας και χαίρομαι που σας γνώρισα. Βυζαντινός Στρατηγός Χαίρομαι κι εγώ που σας είδα, αν και η απώλεια της αγαπημένης μας Αυτοκρατορίας που την φτιάξαμε με τόσο ιδρώτα και αίμα από αγαπητούς και ικανούς στρατηγούς και Αυτοκράτορες, με έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ.

13 28/1/2012 ΩΩ!! Τι μεγάλη τιμή πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες με ιππότες. Χαίρομαι που σας βλέπω. Ιππότης Μεσαίωνα Και εγώ χαίρομαι που σας βλέπω αγαπητέ μου κύριε. Αν και δεν μπορώ να αναγνωρίσω το τάγμα ιπποσύνη σας από την στολή σας.

14 28/1/2012 Θα ήθελα να σας ρωτήσω για το πώς ήταν οι επικοινωνίες στην εποχή σας. Ιππότης Μεσαίωνα Α! Οι επικοινωνίες στην εποχή μας δεν ήταν και στην καλύτερη εποχή τους. Οι συνεχείς πόλεμοι και οι διαμάχες μεταξύ των Βασιλέων της δύσης και των άπιστων είχαν οδηγήσει τις επικοινωνίες σε εγκατάλειψη και να πεις ότι δεν είχαν μεγάλη σημασία για την εποχή μας!!

15 28/1/2012 Ιππότης Μεσαίωνα Κατά κύριο λόγο, οι επικοινωνίες γίνονταν με ιππείς αγγελιοφόρους, καράβια, ενώ κάποιες φορές χρησιμοποιούνταν και ταχυδρομικά περιστέρια.

16 28/1/2012 Ιππότης Μεσαίωνα Στην εποχή μου, οι δρόμοι που είχαν φτιάξει οι Ρωμαίοι και είχαν επεκτείνει οι Βυζαντινοί είχαν εγκαταλειφθεί, όπως και οι ταχυδρομικοί σταθμοί για την αλλαγή των αλόγων, ενώ εγκληματίες και εχθροί έκαναν την επικοινωνία μέσω ξηράς επικίνδυνη και ασύμφορη. Τέλος, οι θαλάσσιες επικοινωνίες ήταν και αυτές επικίνδυνες λόγω των πολέμων και των πειρατών που λυμαίνονταν τις θαλάσσιες διαδρομές.

17 28/1/2012 Ιππότης Μεσαίωνα Εντούτοις, το τάγμα μας, των Ναϊτών, είχαμε αναπτύξει τις δικές μας επικοινωνίες, οι οποίες ήταν αρκετά ασφαλείς και μέσω ξηράς και μέσω θαλάσσης. Αυτές χρησιμοποιούσαν βασιλείς, εύποροι αριστοκράτες και έμποροι για να μεταφέρουν τα μηνύματά τους, ένα είδος των σημερινών ιδιωτικών ταχυδρομικών εταιριών.

18 28/1/2012 Οι επικοινωνίες της εποχής μας πώς σας φαίνονται; Ιππότης Μεσαίωνα Μοναδικές, μου έχουν κάνει τρομερή εντύπωση, να μπορείς να μιλάς χρησιμοποιώντας μια μαγική συσκευή και να μπορείς να φέρνεις τον άλλο δίπλα σου για να του πεις αυτό που θέλεις με αυτό το θαυματουργό βιβλίο στο οποίο μπορείς να γράψεις ότι θες εκείνη την στιγμή και συγχρόνως να το διαβάσει και ο άλλος, αν και οι χαζοί ιησουίτες θα σας είχαν ρίψει στην φωτιά με την κατηγορία ότι χρησιμοποιείτε μηχανές του διαβόλου.

19 28/1/2012 Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά που είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά έναν Ναϊτη ιππότη. Ιππότης Μεσαίωνα Εγώ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ευγενικέ μου ιππότη που είχα την τιμή να δω την εποχή σας και ότι οι κόποι μας να διατηρήσουμε την Ευρώπη χριστιανική έπιασαν τόπο. Αν και ακόμα δεν μου είπατε σε ποιο ιπποτικό τάγμα ανήκετε. Γεια σας! Και ο Θεός μαζί σας!

20 28/1/2012 ΣΟΦΟΚΛΗΣ Βυζαντινός Στρατηγός Ιππότης Μεσαίωνα Οι ήρωες μας... Κωνσταντίνος Α.

21 28/1/2012


Κατέβασμα ppt "28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google