Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

2 Τι πιο ωραίο από το να έχεις κότες στον κήπο σου, οι οποίες να σου προσφέρουν φρέσκα αβγουλάκια κάθε μέρα; Τι πιο ωραίο από το να εκτρέφεις μέλισσες και να παράγεις βιολογικό μέλι;

3 Ποια ζώα θα μπορούσαμε να εκτρέφουμε ώστε να φτιάξουμε τη δική μας φάρμα; Και ποια τα χαρακτηριστικά τους;

4 ΧΟΙΡΟΣ Οι χοίροι χρειάζονται άφθονο χώρο. Είναι έξυπνα και κοινωνικά ζώα και έτσι θα χρειαστεί μεγάλος χώρος, έτσι ώστε να εκθρέψετε αρκετά. Σήμερα, για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται πλέον να ταΐζονται οι χοίροι με υπολείμματα φαγητών. Επιτρέπεται όμως η χρήση τροφών που καλλιεργείτε στο περιβόλι σας. Όποιος σκέφτεται να εκθρέψει χοίρους, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τη σφαγή τους.

5 ΜΕΛΙΣΣΕΣ Οι μέλισσες είναι κατάλληλες για τις πόλεις, επειδή βρίσκουν μεγάλη ποικιλία φυτών και λουλουδιών. Το μέλι είναι γεμάτο μέταλλα και φυσικές ενώσεις και από το κερί μπορούν να κατασκευαστούν κεριά, μία πηγή φωτός απόλυτα φιλική για το περιβάλλον.

6 ΠΑΠΙΕΣ Οι πάπιες μπορούν να ζήσουν σε κήπους, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μία δική τους λιμνούλα. Από την άλλη μεριά, έχουν ένα σαφές πλεονέκτημα για τους βιολογικούς κηπουρούς: τρώνε σαλιγκάρια.

7 ΚΟΤΕΣ Οι κότες είναι ίσως η πιο απλή επιλογή για να εκθρέψετε ζώα στον κήπο: δεν ενοχλούν, δε μυρίζουν και δεν κάνουν θόρυβο (εφόσον δεν έχετε κόκορα). Χρειάζονται κοτέτσι που να τις προστατεύει από τις αλεπούδες και τους ασβούς, και ένα χώρο με γρασίδι στον οποίο να τις βάζετε. Ανάλογα με τη ράτσα τους κάθε κότα μπορεί να κάνει αυγά το χρόνο, έτσι, αν εσείς και η οικογένειά σας τρώτε πολλά αυγά, μπορεί να χρειαστείτε αρκετές κότες.

8 ΧΗΝΕΣ Οι χήνες κάνουν εξαιρετικά αυγά και έχουν νόστιμο κρέας
αλλά κάνουν πολύ θόρυβο και αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα με τους γείτονες.

9 Αν έχετε χώρο στο σπίτι σας…
... τολμήστε το!


Κατέβασμα ppt "Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google