Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κόμης Του Δρόμου Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κόμης Του Δρόμου Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Κόμης Του Δρόμου Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε κάτι συγγενείς τους, που ζούσαν εκεί.

3 Κόμης Του Δρόμου Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του: «Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;» «Ωραία» απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό. «Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

4 Κόμης Του Δρόμου - Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις.

5 Κόμης Του Δρόμου - Εμείς χρησιμοποιούμε κλιματιστικά και ένα σωρό ενέργεια για να δροσιστούμε. - Αυτοί δροσίζονται από το αεράκι του δάσους

6 Κόμης Του Δρόμου - Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου ενώ αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές…

7 Κόμης Του Δρόμου Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Κίνα για να φωτίζουμε τον κήπο μας Ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι…

8 Κόμης Του Δρόμου Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη Ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα…

9 Κόμης Του Δρόμου Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας Αυτοί πάλι, σπέρνουν και θερίζουν γι αυτό…

10 Κόμης Του Δρόμου Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από πουλιά, βατράχια και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι… Εμείς ακούμε CDs.

11 Κόμης Του Δρόμου Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ό,τι τρώνε έχει απίθανη γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα…

12 Κόμης Του Δρόμου Εμείς, για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο και με συστήματα συναγερμού. Αυτοί ζουν με ορθάνοιχτες τις πόρτες τους, προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους…

13 Κόμης Του Δρόμου Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. -Α-Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με: - τ- τη ζωή, - τ- τον ουρανό, - τ- τον ήλιο, -τ-το νερό, -τ-το πράσινο του βουνού, - τ- τα ζώα τους, - τ- τους καρπούς της γης τους, - τ- την οικογένειά τους.

14 Κόμης Του Δρόμου Ο πατέρας έμεινε έκθαμβος από τις απαντήσεις του γιου του… Και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση: «Σ’ ευχαριστώ, μπαμπά, που μου δίδαξες πόσο φτωχός είμαι…»

15 Κόμης Του Δρόμου Κάθε μέρα γινόμαστε φτωχότεροι στο πνεύμα και στην εκτίμηση που έχουμε για τη φύση

16 Κόμης Του Δρόμου Αγωνιούμε πώς να έχουμε, να έχουμε, να έχουμε όλο και περισσότερα, αντι να μας απασχολεί «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ».

17 Ας σεβαστούμε τη φύση για να μπορέσει κι εκείνη με τη σειρά της να μας βοηθήσει.

18 Έχουμε ρίζες από τις οποίες τραφήκαμε, κι όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουμε από εκείνες τρεφόμαστε και τώρα.

19 Ας μην μείνουμε απλοί θεατές. Ας αγωνιστούμε να γίνουμε «ΠΛΟΥΣΙΟΙ»

20 Αν και εφόσον το θέλεις, μπορείς να προωθήσεις αυτό το μήνυμα σε όσους αγαπάς και θέλεις το καλό τους


Κατέβασμα ppt "Κόμης Του Δρόμου Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google