Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Συκαμιά ανήκει στο Δήμο Μηθύμνης και βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Μήθυμνα, χτισμένη στις κατάφυτες από πεύκα και πλατάνια πλαγιές του Λεπέτυμνου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Συκαμιά ανήκει στο Δήμο Μηθύμνης και βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Μήθυμνα, χτισμένη στις κατάφυτες από πεύκα και πλατάνια πλαγιές του Λεπέτυμνου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Συκαμιά ανήκει στο Δήμο Μηθύμνης και βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Μήθυμνα, χτισμένη στις κατάφυτες από πεύκα και πλατάνια πλαγιές του Λεπέτυμνου.

3 Τρία χιλιόμετρα βόρεια βρίσκεται η Σκάλα Συκαμνιάς, ένα χαρακτηριστικό ψαροχώρι και ο βορειότερος οικισμός του νησιού, που αντικρίζει τα μικρασιατικά παράλια.

4 Στη Συκαμιά βρίσκεται το πατρικό του Στρατή Μυριβήλη του πασίγνωστου Έλληνα συγγραφέα, το οποίο είναι ανοιχτό στους επισκέπτες. Στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου μπορείτε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Σκαμνιάς.

5 Στην Σκάλα Συκαμινιάς ο επισκέπτης θ’ απολαύσει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα και «την Παναγιά τη Γοργόνα» εκκλησάκι χτισμένο πάνω σε λωρίδα γης που εισχωρεί στη θάλασσα.

6 Πήρε το όνομά του από τη χαρακτηριστική τοιχογραφία άγνωστου λαϊκού ζωγράφου που απεικονίζει την Παναγιά με ουρά γοργόνας και έγινε γνωστό από το ομώνυμο συγγραφικό έργο του Στρατή Μυριβήλη

7 Στο λιμάνι υπάρχει και η μουριά ηλικίας 130 ετών, στην οποία καθόταν ο Μυριβήλης και αποκαλείται «Η μουριά του Μυριβήλη».

8 Στον ίδιο χώρο που αγνάντευε ο Μυριβήλης μπορείτε και εσείς να απολαύσετε την θέα, δοκιμάζοντας τα θαλασσινά και τις σπεσιαλιτέ της ομώνυμης ταβέρνας.

9 Παραλίες της περιοχής είναι της Σκάλας Συκαμινιάς και της Κάγιας. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στην θάλασσα και ψαρομεζέδες στις ταβέρνες της περιοχής στο λιμανάκι της Σκάλας Συκαμινιάς και της παραλίας της Κάγιας

10 Εργασία των: Δημήτρη Ελευθερίου Γιώργου Μεταξά Βαγγέλη Γεωργατσέλου


Κατέβασμα ppt "Η Συκαμιά ανήκει στο Δήμο Μηθύμνης και βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Μήθυμνα, χτισμένη στις κατάφυτες από πεύκα και πλατάνια πλαγιές του Λεπέτυμνου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google