Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρασκευή του χαλλουμιού με τον παραδοσιακό τρόπο στο γαλακτοκομικό εργαστήρι "Το Ανωυρκάτικο" Παρουσίαση στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Δασκάλα:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η παρασκευή του χαλλουμιού με τον παραδοσιακό τρόπο στο γαλακτοκομικό εργαστήρι "Το Ανωυρκάτικο" Παρουσίαση στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Δασκάλα:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η παρασκευή του χαλλουμιού με τον παραδοσιακό τρόπο στο γαλακτοκομικό εργαστήρι "Το Ανωυρκάτικο" Παρουσίαση στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Δασκάλα: Λουίζα Σπανού

2 Είναι το πρώτο σε τυρί προτίμηση για τους Κύπριους. Ο λαός της Κύπρου παρασκευάζει χαλλούμι εδώ και πολλά χρόνια. Από παλιά παρασκευαζόταν χαλλούμι στα περισσότερα σπίτια, ενώ τώρα η παρασκευή του γίνεται σε τυροκομικές μονάδες. Η κυπριακή κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για κατοχύρωση του χαλλουμιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προϊόν με πατέντα της Κύπρου.

3 Ο κτηνοτρόφος συλλέγει το γάλα του (αιγοπρόβειο) από τα ζώα της φάρμας του. Η συλλογή του γάλακτος

4 To γάλα ζεσταίνεται σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο καζάνι στους 30° – 35° κελσίου. Το ζέσταμα του γάλακτος

5 Η " πυδκιά " Αφού το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουν την " πυδκιά " (ειδική σκόνη για πήξιμο του γάλακτος).

6 To Τυρόπηγμα Μετά από μία ώρα το γάλα θα πήξει. Κόβουν το τυρόπηγμα ώστε να ξεχωρίσει ο " νορός " από το τυρόπηγμα.

7 Με ένα σουρωτήρι, παίρνουν το τυρόπηγμα. Το τυρόπηγμα τοποθετείται σε πλαστικά " ταλάρια " ώστε να πάρουν τη φόρμα τους. Το γέμισμα των " ταλαριών "

8 Το φορμάρισμα των χαλλουμιών Αφού το μείγμα του χαλουμιού θα πάρει το σχήμα τους στα " ταλάρια ", τα αναποδογυρίζουν και είναι έτοιμα για ψήσιμο.

9 Η παρασκευή της " αναρής " Παράλληλα με την παρασκευή του χαλουμιού αρχίζει και της αναρής. Ο " νορός " που έχει απομείνει στο καζάνι ξαναζεσταίνεται σε ψηλή θερμοκρασία και προσθέτουν γάλα. Η αναρή όταν ψηθεί επιπλέει στην επιφάνεια. Μαζεύεται η αναρή και τοποθετείται στα ταλάρια.

10 Το ψήσιμο του χαλλουμιού Τα κομμάτια των χαλλουμιών τοποθετούνται πίσω στον " νορό " και ζεσταίνονται σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν. Όταν τα χαλλούμια ψηθούν επιπλέουν στην επιφάνεια.

11 Tο αλάτισμα των χαλλουμιών Αφού κρυώσουν τα χαλλούμια, αλατίζονται και προσθέτουν το δυόσμο. Μετά τοποθετούνται σε μεγάλα πλαστικά δοχεία μαζί με τον " νορό ".


Κατέβασμα ppt "Η παρασκευή του χαλλουμιού με τον παραδοσιακό τρόπο στο γαλακτοκομικό εργαστήρι "Το Ανωυρκάτικο" Παρουσίαση στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Δασκάλα:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google