Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργαλειοτεχνική Κρήτης Ε.Μπενιουδάκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργαλειοτεχνική Κρήτης Ε.Μπενιουδάκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργαλειοτεχνική Κρήτης Ε.Μπενιουδάκης
ΒΙΟ.ΠΑ Χανίων Τηλ. & Fax:

2 Γενική εικόνα επιχείρησης:
Η εταιρία <<Εργαλειοτεχνική Κρήτης>> βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων εγκατεστημένη σε ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις 500 τετραγωνικών. Είναι μια σύγχρονη μονάδα που ασχολείται με μηχανολογικές –μηχανουργικές μελέτες και ειδικές κατασκευές.

3 ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΗΛΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ:
Το αυτόνομο ηλιακό τυροκομείο θα είναι μια κατασκευή η οποία θα βασίζεται κατά κύριο λόγο στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Με τη χρήση φωτοβολταϊκών, η ηλιακή ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ενέργεια που χρειάζεται το τυροκομείο για να λειτουργήσει. Επίσης, θα περιλαμβάνει και ηλιακό θερμοσίφωνα προκειμένου να υπάρχει συνεχώς διαθέσιμο ζεστό νερό για να ζεστάνει το γάλα. Σε περιπτώσεις όμως παντελούς έλλειψης ηλίου, το τυροκομείο θα είναι εξοπλισμένο με συσκευές παροχής υγραερίου έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων.

4 Το τυροκομείο αυτό διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά τυροκομεία καθώς λόγο της κατασκευής του μπορεί να τοποθετηθεί σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές. Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο προκειμένου να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό. Έτσι ο κτηνοτρόφος θα μπορεί να συλλέγει το γάλα, και να το μετατρέπει σε τυρί με πολύ απλές διαδικασίες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι δίνεται η δυνατότητα στον τυροκόμο να συλλέγει το γάλα τους θερινούς μήνες, πράγμα που υπό άλλες συνθήκες καθηστούνταν εξαιρετικά δύσκολο.

5 Μηχανήματα ηλιακού τυροκομείου
Καζάνι Τυροτραπεζα Πρέσα και με δεξαμενή δεξαμενή

6 Τυροκομείο σε μόνιμη εγκατάσταση

7 Τυροκομείο σε κοντέινερ

8 Μεταφερόμενο Τυροκομείο

9

10


Κατέβασμα ppt "Εργαλειοτεχνική Κρήτης Ε.Μπενιουδάκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google