Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κωνσταντίνος Οικονομίδης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κωνσταντίνος Οικονομίδης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κωνσταντίνος Οικονομίδης
Ολυμπιακοί αγώνες 2004 Μιχαέλα Κουργιτάκου Αλεξία Παχή Στεφανία Κοντέα Γιώργος Οικονόμου Κωνσταντίνος Οικονομίδης

2 Μερικές Πληροφορίες Το καλοκαίρι του 2004 και συγκεκριμένα στις Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα οι 18οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, καθώς μετά από περισσότερο από έναν αιώνα οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες επιστρέφουν στη χώρα από την οποία κατάγονται.Συμμετείχαν περίπου αθλητές μαζί με προπονητές και συνοδούς από 202 χώρες. Υπήρξαν συνολικά 301 τελετές απονομής μεταλλίων από 28 διαφορετικά αθλήματα. Για πρώτη φορά από το 1996, όλα τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών έλαβε χώρα ένας μεγάλος αριθμός αθλημάτων, ενώ τα υπόλοιπα διεξήχθησαν στα προάστια της πόλης αλλά και στην Αττική. Το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο.

3 Μασκότ Από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στην Γκρενόμπλ (Γαλλία) είναι θεσμός να υπάρχει μια μασκότ για τους Αγώνες. Αυτό το χρόνο οι επίσημες μασκότ είναι δυο αδέλφια, ο Φοίβος και η Αθηνά, που ονομάστηκαν έτσι από το μυθικό Θεό του Ολύμπου Απόλλωνα – Φοίβο, Θεό του φωτός και της μουσικής και τη Θεά της Σοφίας, προστάτιδας της πόλης των Αθηνών, Αθηνά. Είναι εμπνευσμένες από το αρχαίες "δαίδαλα" που ήταν κούκλες και εκτός από από τις λατρευτικές χρήσεις που είχαν ήταν επίσης και παιχνίδια.

4 Τελετή έναρξης Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2004 σε μία αντίστροφη μέτρηση είκοσι οχτώ δευτερολέπτων — ένα δευτερόλεπτο για το κάθε ένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκε μέχρι τον τελευταίο που φιλοξένησε η Αθήνα — από ήχους που δίνουν το ρυθμό ενός ενισχυμένου κτύπου της καρδιάς. Επίσης έχει ανακηρυχθεί κι ως η καλύτερη Τελετή Έναρξης όλων των εποχών μέχρι σήμερα.

5 Τελετή λήξης Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα από Κινέζους χορευτές και ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Ελληνικά τραγούδια, η Αθήνα αποχαιρέτησε τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

6 Πίνακας μεταλλίων Θέση Χώρα Χρυσό Ασημένιο Χάλκινο Σύνολο 1
 Θέση  Χώρα Χρυσό Ασημένιο Χάλκινο Σύνολο 1 Ηνωμένες Πολιτείες 35 39 29 103 2 Κίνα 32 17 14 63 3 Ρωσία 27 38 92 4 Αυστραλία 16 49 5 Ιαπωνία 9 12 37 6 Γερμανία 18 48 7 Γαλλία 11 13 33 8 Ιταλία 10 Κορέα 30 Μεγάλη Βρετανία Κούβα Ουκρανία 23 Ουγγαρία Ρουμανία 19 15 Ελλάδα

7 Πηγές

8 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Κωνσταντίνος Οικονομίδης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google