Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μασκοτεσ και συνθηματα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μασκοτεσ και συνθηματα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μασκοτεσ και συνθηματα
Μασκοτεσ και συνθηματα Απο την ομαδα χριστοφοροσ κολομβοσ της στ΄ταξησ

2 2012: Wenlock και Mandeville: Λονδiνο-Αγγλiα
Ο Wenlock και Mandeville είναι οι επίσημες μασκότ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που διεξάχθηκαν στο Λονδίνο. Είναι φτιαγμένα από αστραφτερό ατσάλι και μάλιστα είναι η πρώτη φορά σε θερινή Ολυμπιάδα που οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών παρουσιάζονται μαζί. Ο Wenlock φοράει 5 βραχιόλια με τα χρώματα των ολυμπιακών κύκλων στο χέρι και το όνομά του δόθηκε από την πόλη Much Wenlock, όπου απ’ τον 19ο αιώνα διεξάγονταν διεθνείς αγώνες στο πνεύμα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

3 2012: Wenlock και Mandeville: Λονδiνο-Αγγλiα (2)
Η Mandeville πήρε το όνομα του νοσοκομείου Stoke Mandeville που διοργάνωνε αγώνες που ενέπνευσαν τους Παραολυμπιακούς. Το κεφάλι της έχει το σχήμα του σήματος των Παραολυμπιακών. Τα ονόματά τους είναι ιδιαίτερα συμβολικά: η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων πήρε το όνομα της από το χωριό Ματς Γουένλοκ, το οποίο επισκέφθηκε ο Πιερ ντε Κουμπερτέν το για να παρακουλουθήσει τοπικούς αθλητικούς αγώνες, εμπειρία που μεταξύ άλλων και αυτή του ενέπνευσε την ιδέα της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μασκότ των Παραολυμπιακών οφείλει το όνομά της στο νοσοκομείο Στόουκ Μάντεβιλ, εξειδικευμένο σε περιπτώσεις αναπήρων, όπου το παράλληλα με τους πρώτους μεταπολεμικούς Ολυμπιακούς στο Λονδίνο- διοργανώθηκαν αγώνες για βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

4 2012: Wenlock και Mandeville: Λονδίνο-Αγγλία

5 Mandeville στα αριστερα και ο Wenlock στα δεξια μεσα στο Ολυμπιακο σταδιο

6 Το επισημο τραγουδι των Ολυμπιακων Αγωνων ειναι:
Το επίσημο τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το "Survival" το οποίο ερμηνεύει το αγγλικό συγκρότημα Muse. Ακουγόταν όταν οι αθλητές έμπαιναν στο στάδιο και στο χρονικό διάστημα πριν τις απονομές μεταλλίων.

7 Συμμετεχουσεσ χωρεσ Περισσότεροι από αθλητές από 204 χώρες έλαβαν μέρος στους Αγώνες και έγινε έτσι η πολυπληθέστερη διοργάνωση που έχει διεξαχθεί ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία. Η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ολλανδικών Αντιλλών, αν και είχε σχεδιαστεί να συνεχιστεί η λειτουργία της μετά τη διάλυση των Ολλανδικών Αντιλλών, τελικά αποσύρθηκε από μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τον Ιούνιο του Ωστόσο, επετράπη στους τρεις αθλητές της συγκεκριμένης περιοχής που προκρίθηκαν στους Αγώνες του να λάβουν μέρος ως ανεξάρτητη ομάδα υπό την Ολυμπιακή σημαία. Μαζί τους ήταν και ένας αθλητής από το Νότιο Σουδάν, το νέο κράτος που δεν είχε ακόμη δική του Ολυμπιακή Επιτροπή.

8 Το μεγεθοσ τησ αποστολησ καθε χωρασ το 2012
Το μεγεθοσ τησ αποστολησ καθε χωρασ το 2012 300+ 30+ 5+ 100+ 10+ 1+

9 αθληματα Στο πρόγραμμα των Αγώνων συμπεριλαμβάνονταν τα εξής αθλήματα (σε παρένθεση ο αριθμός των αγωνισμάτων): Αντιπτέριση Αντισφαίριση Άρση βαρών Γυμναστική Επιτραπέζια αντισφαίριση Ιππασία Ιστιοπλοΐα Καλαθοσφαίριση Κανόε καγιάκ Καταδύσεις Κολύμβηση

10 Αθληματα (2) Ξιφασκία Πάλη Πετοσφαίριση Ποδηλασία Ποδόσφαιρο Πυγμαχία Σκοποβολή Στίβος Συγχρονισμένη κολύμβηση Τάεκ βον ντο Τοξοβολία

11 Αθληματα (3) Τρίαθλο Υδατοσφαίριση Χειροσφαίριση Χόκεϊ σε χόρτο Κωπηλασία Μοντέρνο πένταθλο

12 Ακολουθουν μερικεσ εικονεσ

13 Ολυμπιακη λαμπαδηδρομια
Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας έγινε στις 10 Μαΐου 2012 στην Αρχαία Ολυμπία και μέχρι τις 17 Μαΐου ταξίδεψε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, πριν καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και έγινε η τελετή παράδοσης στους Βρετανούς. Την επόμενη ημέρα, η φλόγα έφτασε με την πτήση "BA2012" στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 19 Μαΐου ξεκίνησε από την περιοχή Land's End (στο δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής χώρας) το ταξίδι της σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Η λαμπαδηδρομία διήρκησε 70 ημέρες και περίπου άνθρωποι μετέφεραν τη δάδα διανύοντας συνολική απόσταση σχεδόν χιλιομέτρων. Η φλόγα επισκέφτηκε επίσης έξι νησιά της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και το Δουβλίνο (Ιρλανδία) καταλήγοντας στις 21 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου και στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης για την τελετή έναρξης.

14

15

16

17 Φιλμακι Το link για το φιλμάκι. Το φιλμάκι έχει σχέση με τις μασκότες των Ολυμπιακών Αγώνων του O0&feature=player_detailpage

18 Συνθημα ολυμπιακων αγωνων
"Citius, Altius, Fortius" (Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά)

19 Μασκοτ ολυμπιακων αγωνων 2004
Η αθηνα και ο φοιβοσ Η Αθηνα και ο φοιβοσ: Μασκοτ ολυμπιακων αγωνων 2004 Η Αθηνά και ο Φοίβος ήταν η μασκότ τον Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας το στην Αθήνα. Από την Ελλάδα ξεκίνησαν όλα και αυτό ενθαρρύνει και κάνει τους αθλητές να προσπαθούν για το καλύτερο.

20 Αθηνα και φοιβοσ Ο Φοίβος και η Αθηνά ήταν τα σύμβολα (μασκότ) των Ολυμπιακών Αγώνων του Η έμπνευση για την εξαμελή ομάδα με επικεφαλής τον Σπύρο Γκόγκο για την δημιουργία των μασκότ προήλθε από το γυναικείο ειδώλιο το οποίο εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο. Οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 παρουσιάστηκαν στο κοινό στις 4 Απριλίου του 2002 σε εκδήλωση στο Ζάππειο μέγαρο. Είναι δύο αδέρφια που αντιπροσωπεύουν τη συμμετοχή και την ομαδικότητα κι όχι τη νίκη. Ο Φοίβος είναι εμπνευσμένος από τον θεό Απόλλωνα-Φοίβο, θεό της μαντικής, του ήλιου και της μουσικής, ενώ η Αθηνά από τη θεά της σοφίας. Αυτές οι μασκότ φανερώνουν την σχέση που είχε η Ελλάδα από πολύ παλιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

21 ειδωλιο Μερικεσ πληροφοριεσ για το ειδωλιο στα αριστερα
Μερικεσ πληροφοριεσ για το ειδωλιο στα αριστερα Κωδωνόσχημο ειδώλιο του 7ου ΠΚΕ αι. που χρησιμοποιήθηκε ως πηγή έμπνευσης για τις μασκότ των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

22 Η παρουσιαση εχει τελιωσει. Ελπιζουμε να σας αρεσε!!!
τελοσ Η παρουσιαση εχει τελιωσει. Ελπιζουμε να σας αρεσε!!!


Κατέβασμα ppt "Μασκοτεσ και συνθηματα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google