Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

- Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΡΘΟΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ (76,6%) ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "- Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΡΘΟΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ (76,6%) ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 - Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΡΘΟΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ (76,6%) ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ Ο Παρνασσός έχει υψόμετρο 2.457 μέτρα, με υψηλότερη κορυφή την Λιάκουρα, και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας. Στα βορειοδυτικά ενώνεται με τη Γκιόνα ενώ στα νότια συνδέεται με την Δίρφη.

3

4 Σύμφωνα με την μυθολογία, πήρε το όνομά του από τον ήρωα Παρνασσό, ο οποίος είχε χτίσει στο βουνό μια πόλη. Ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει το διεφθαρμένο ανθρώπινο γένος με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και έτσι η πόλη καταστράφηκε. Τότε οι κάτοικοι της πόλης ακολουθώντας τις κραυγές των λύκων οδηγήθηκαν ψηλότερα στο βουνό για να γλιτώσουν από τον κατακλυσμό, όπου έχτισαν μια νέα πόλη την οποία ονόμασαν Λυκώρεια, την σημερινή Αράχοβα, που σημαίνει κραυγές των λύκων.

5 Στα ιερά χώματα του ήταν χτισμένο το σπουδαιότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας, το μαντείο των Δελφών. Μέχρι και σήμερα, οι Δελφοί, ο ομφαλός της γης, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο.

6

7 Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλονήτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο. Στο βουνό αυτό λειτουργεί από Δεκέμβριο έως αρχές Μαΐου, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και αρτιότερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας.

8 ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΗΡΑ ΑΠΟΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:http://www.parn assos- ski.gr/page.aspx?itemID=SP G16 ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.parnassos- ski.gr/page.aspx?itemID= SPG16


Κατέβασμα ppt "- Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΡΘΟΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ (76,6%) ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google