Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

2 - Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΡΘΟΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ (76,6%) ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΙ Ο Παρνασσός έχει υψόμετρο μέτρα, με υψηλότερη κορυφή την Λιάκουρα, και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας. Στα βορειοδυτικά ενώνεται με τη Γκιόνα ενώ στα νότια συνδέεται με την Δίρφη.

3 ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

4 Σύμφωνα με την μυθολογία, πήρε το όνομά του από τον ήρωα Παρνασσό, ο οποίος είχε χτίσει στο βουνό μια πόλη. Ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει το διεφθαρμένο ανθρώπινο γένος με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και έτσι η πόλη καταστράφηκε.  Τότε οι κάτοικοι της πόλης ακολουθώντας τις κραυγές των λύκων οδηγήθηκαν ψηλότερα στο βουνό για να γλιτώσουν από τον κατακλυσμό, όπου έχτισαν μια νέα πόλη την οποία ονόμασαν Λυκώρεια, την σημερινή Αράχοβα, που σημαίνει κραυγές των λύκων.

5 Στα ιερά χώματα του ήταν χτισμένο το σπουδαιότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας, το μαντείο των Δελφών. Μέχρι και σήμερα, οι Δελφοί , ο ομφαλός της γης, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο.

6 ΩΡΑ ΓΙΑ... ΣΚΙΙΙΙΙ

7 Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλονήτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο. Στο βουνό αυτό λειτουργεί από Δεκέμβριο έως αρχές Μαΐου, σε υψόμετρο μέτρα, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και αρτιότερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας.

8 ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΒΑΤΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΗΡΑ ΑΠΟΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG16 ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google