Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κνωσσός Ελλάδα (Κρήτη) Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κνωσσός Ελλάδα (Κρήτη) Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Κνωσσός Ελλάδα (Κρήτη) Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αιώνα.

3 Ναός του Ποσειδώνα – Ελλάδα
Σούνιο ονομάζεται το ακρωτήριο που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νομού Αττικής - εκεί βρίσκονται και τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα.

4 Μυκήνες - Πύλη των Λεόντων - Ελλάδα
Οι Μυκήνες ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας κοντά στο βουνό Τρητός κι απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο.

5 Αρχαία Ολυμπία - Ελλάδα
Η Ολυμπία, ήταν πόλη της αρχαίας Ελλάδας στην Ηλεία, γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους.

6 Παρθενώνας - Αθήνα - Ελλάδα
Παρθενώνας - Ελλάδα Ο Παρθενώνας, ναός χτισμένος προς τιμήν της Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνα.

7 Παρθενώνας – Ελλάδα - Αθήνα
Ύψος: 56 μέτρα Κατασκευάστηκε: ξεκίνησε το 448/7 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ Μηχανικοί: ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης και πιθανόν και ο Φειδίας. Είχε 8 κίονες κατά πλάτος και 17 κατά μήκος.

8 Τα διάσημα λιοντάρια της Δήλου – Ελλάδα
Εδώ γεννήθηκαν η Άρτεμις και ο Απόλλωνας. Είναι το ιερό νησί της αρχαιότητας.

9 Λευκός Πύργος - Ελλάδα Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα.

10 Ζάππειο - Ελλάδα Το Ζάππειον μέγαρο ή Ζάππειο είναι ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια της Αθήνας, γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε η ομώνυμη συνοικία.

11 Άγαλμα Ελευθερίας Αμερική Το άγαλμα της Ελευθερίας είναι ψηλό άγαλμα, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή και βρίσκεται στη νησίδα Λίμπερτυ Άιλαντ στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης.

12 Αγιά Σοφιά - Τουρκία Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, γνωστή ως Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

13 Πύργος του Άιφελ – Γαλλία Μηχανικός: Γουστάβος Άιφελ
Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Ύψος: 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) Κατασκευάστηκε: το 1889 Μηχανικός: Γουστάβος Άιφελ Βάρος: τόνους

14 Αρχαίο αμφιθέατρο στη Ρώμη, όπου γίνονταν μονομαχίες.
Κολοσσαίο – Ιταλία Αρχαίο αμφιθέατρο στη Ρώμη, όπου γίνονταν μονομαχίες.

15 Πύργος της Πίζας – Ιταλία Μηχανικός: Bonanno Pisano
Ύψος: 56 μέτρα Κατασκευάστηκε: το 1372 Μηχανικός: Bonanno Pisano Βάρος: τόνους

16 Πάνθεον - Ιταλία Ο ναός αυτός βρίσκεται στην Ρώμη. Ήταν αφιερωμένος σε όλες τις θεότητες της αρχαίας Ρώμης. Κτισμένος το 126 π.Χ.

17 ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ - ΙΝΔΙΑ Bρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα της B.Ινδίας, στις όχθες του ποταμού Γιούμα. Κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα Τζαχάν, τον 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του. Ύψος: 56 μέτρα Κατασκευάστηκε: 1649 Απασχολήθηκαν εργάτες

18 Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου - Ρωσία
Είναι μια εκκλησία με πολλούς κρεμμυδοειδείς  τρούλους. Βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία της  Μόσχας. 

19 Μπιγκ Μπεν – Αγγλία Το Μπιγκ Μπεν είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στα ανάκτορα του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο.

20 Νησί του Πάσχα Πολυνησία Γιγάντια λίθινα αγάλματα ή μοάι τα οποία πολλές φορές απεικονίζουν αρχαίους θεούς των αρχαίων κατοίκων του νησιού..

21 Στόουνχετζ – Αγγλία To Στόουνχεντζ είναι νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο, έναν κύκλο μεγαλίθων.

22 Η αυτοκρατορία των Αζτέκων κατέλαβε την πρωτεύουσα.
Η Μεγάλη Πυραμίδα των Αζτέκων - Μεξικό Ύψος: 60 μέτρα Κατασκευάστηκε: 15ο -16ο αιώνα Η αυτοκρατορία των Αζτέκων τερματίστηκε απότομα στις 13 Αυγούστου του 1521 όταν ο Ερνάν Κορτές κατέλαβε την πρωτεύουσα.

23 Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ.
Πυραμίδες - Αίγυπτος Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ.

24 με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου)
Σφίγγα – Αίγυπτος Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζα. Είναι ένα άγαλμα το οποίο απεικονίζει μια σφίγγα (μυθολογικό πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου) σε καθήμενη στάση.

25 Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας - Αίγυπτος
Βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο (μέσα στη διάσημη Νεκρόπολή) Μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος μέτρα Κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου ( π.Χ.)

26 Πυραμίδα του Λούβρου - Γαλλία Μία μοντέρνα πυραμίδα στο Παρίσι, φτιαγμένη από γυαλί, σιδερόβεργες και συρματόσχοινο. Αποτελεί την είσοδο στο μουσείο του Λούβρου.

27 Sagrada Familia – Ισπανία
Η εκκλησία αυτή βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Αρχιτέκτονας της είναι ο Άντονι Γκαουντί.

28 Casa Batllo Ισπανία Στη Βαρκελώνη μπορεί κάποιος να θαυμάσει ένα ακόμα δημιούργημα του Άντονι Γκαουντί. Οι ντόπιοι το αποκαλούν «casa dels ossos», που σημαίνει «σπίτι των κοκάλων», για προφανείς λόγους.

29 Όπερα του Σίδνεϋ  - Αυστραλία Είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του 20ου αιώνα, ένα έργο απαράμιλλης ομορφιάς.

30 μια συλλογική προσπάθεια των μαθητών και των μαθητριών
Η εργασία αυτή είναι μια συλλογική προσπάθεια των μαθητών και των μαθητριών του Δ1΄.


Κατέβασμα ppt "Κνωσσός Ελλάδα (Κρήτη) Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google