Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

DONSILA BICI ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ DONSILA BICI. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ  ΑΞΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΛΟΓΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "DONSILA BICI ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ DONSILA BICI. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ  ΑΞΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΛΟΓΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 DONSILA BICI ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ DONSILA BICI

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ  ΑΞΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΛΟΓΟΣ

3 DONSILA BICI ΙΣΤΟΡΙΑ  Το Τατζ Μαχάλ (Taj Mahal) είναι ένα περισπούδαστο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Ινδία, κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα.  Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Μογγόλος Αυτοκράτορας (Σάχης) Τζαχάν προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού.

4 DONSILA BICI ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ  Το Τατζ Μαχάλ θεωρείται ένα απο τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως.  Για να κατασκευαστεί ασχολήθηκαν 20.000 εργάτες απο το 1632-1649.  Η εκτασή του καταλαμβάνει το κυριώς μαυσωλείο.  Στο κέντρο υπάρχει ένας τέτραγωνος κήπος ο οποίος πλαισιώνεται απο δυο άλλα μικρότερα επιμήκη κτίρια.

5 DONSILA BICI ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ  Στην νότια πλευρά βρίσκεται η κύρια πύλη που είναι κατασκευασμένη απο ψαμίτη και στην βόρεια πλευρά βρίσκεται το μαυσωλείο.  Όλο το συγκρότημα περικλείεται απο ψηλό τεχνικό περίβολο όπου στο εξωτερικό του μέρος βρίσκονται τα βοηθητικά κτίσματα της φρουράς καθώς και στάυλοι.  Εσωτερικά ο κύριος χώρος του περιέχει ανάγλυφες διακοσμήσεις και στο κέντρο βρίσκονται τα κενοτάφια του Σάχη και της αγαπημένης του Μαχάλ.

6 DONSILA BICI ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ  Ο κήπος του Ταζ Μαχαλ είναι ένα σχέδιο εμπνευσμένο απο τους Περσικούς κήπους.  Συμβολίζει τα τέσσερα ποτάμια της Jannah και αντικατοπτρίζει τον κήπο Paradise.  Ο κήπος είναι διαρρυθμισμένος με λεωφόρους,δέντρα και βρύσες.

7 DONSILA BICI ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ  Ο τάφος σε αυτόν τον κήπο βρίσκετε στο τέλος σε αντίθεση με τους Mughal κήπους που βρίσκετε στο κέντρο.  Υπάρχει μια αφθονία της βλάστησης συμπεριλαμβομένης της αφθονίας σε τριαντάφυλλα,νάρκισσους και οπωροφόρα δέντρα.

8 DONSILA BICI ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ  Η κύρια πύλη είναι ένα μνημιακό κτίριο κτισμένο κυρίως απο μάρμαρο που θυμίζει Mughal αρχιτεκτονική των προηγούμενων αυτοκρατόρων.  Στο βάθος του συγκροτήματος υπάρχουν δύο μεγάλα κτιριά  Υπάρχει το Ταζ Μαχάλ τζαμί και η Μεγάλη Πόρτα(πύλη προς το Ταζ Μαχάλ)  Σε όλο το συγκρότημα χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα απο το Κοράνι ως διακοσμητικά στοιχεία.

9 DONSILA BICI ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  Το Ταζ Μαχάλ έχει 2-4 εκατ.επισκέπτες κάθε χρόνο.  Κάθε χρόνο έρχονται 200.000 επισκέπτες απο το εξωτερικό.

10 DONSILA BICI ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  Οι περισσότεροι τουρίστες το επισκέπτονται τους ψθχρότερους μήνες Οκτώμβριο,Νοέμβριο και Φεβρουάριο.  Υπάρχει μια μικρή πόλη το Taj Ganji (νότια του Ταζ Μαχάλ)που κατασκευάστηκε για να έχει αγορές και παζάρια για να εξηπηρετήσει τις ανάγκες των επισκεπτών.

11 DONSILA BICI ΕΠΙΛΟΓΟΣ  Το Ταζ Μαχάλ είναι ενα απο τα ωραιότερα και πιο δημοφιλέστερα μνημία στον κόσμο που αξίζει να ψυφιστεί και φέτος ως ένα απο τα 7 θαύματα του κόσμου!!!


Κατέβασμα ppt "DONSILA BICI ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ DONSILA BICI. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ  ΑΞΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΛΟΓΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google