Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία
ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ Ανάπαλη Ηλιάνα Δούμπλατζη Δώρα Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία

2 Διάσημες πυραμίδες Η πυραμίδα του βασιλιά Χέοπα:( π.Χ.):Αυτή είναι η πρώτη πυραμίδα που κτίστηκε στην Γκίζα και είναι το μοναδικό από τα επτά θαύματα του κόσμου που σώζεται μέχρι και σήμερα Η πυραμίδα του Χεφρήνου:( π.Χ):Το συγκεκριμένο συγκρότημα αποτελείται από την πυραμίδα, τη Σφίγγα,το Νεκροθάλαμο και το Ναό της Κοιλάδας.

3 Η πυραμίδα του Βασιλιά Μικερίνου:Η πυραμίδα που κατασκευάστηκε προς τέρψιν του, είναι μικρότερη από τις προαναφερθέντες Η Σφίγγα( π.Χ.) : Αποτελεί την πιο γνωστή πυραμίδα, και ένα από τα χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Αιγύπτου.

4 Τρόπος κατασκευής μιας Πυραμίδας
. Ο πρώτος που προσπάθησε να εξηγήσει το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες ήταν ο Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος, το 480 π.Χ. ο οποίος ., πιθανολογεί ότι ορισμένες “μηχανές” είχαν εμπλακεί. Άλλοι θεωρούν ότι αναχώματα που λειτουργούσαν ως ράμπες διαδραμάτισαν  κεντρικό ρόλο στην οικοδόμηση. Και ακόμα άλλοι έχουν υποθέσει ότι εξωγήινοι ήταν οι πραγματικοί οικοδόμοι.

5 Τοποθεσία κατασκευής και εσωτερικό πυραμίδων:
Οι περισσότερες από τις πυραμίδες χρησίμευσαν ως ταφικά μνημεία των Φαραώ που έφευγαν από τη ζωή. Στο εσωτερικό των πυραμίδων, σε ειδικό θάλαμο, τοποθετούνταν η σαρκοφάγος με τη μούμια του νεκρού, καθώς κι όλα του τα όπλα, τρόφιμα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο νεκρός όσο ήταν στη ζωή .

6 Ο νεκρός Φαραώ θαβόταν με ένα κείμενο το λεγόμενο «βιβλίο των Νεκρών» που του έδινε συμβουλές για το πώς να φτάσει στον Κάτω Κόσμο. Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στις αιγυπτιακές θρησκευτικές δοξασίες, σύμφωνα με τις οποίες, η ψυχή ζει και μετά το θάνατο του σώματος.

7 Μαθηματική και αστρονομική ερμηνεία των πυραμίδων της Αρχαίας Αιγύπτου:Κατά παράδοση οι πυραμίδες χτίζονταν κατά τρόπο που η κάθε πλευρά τους προσανατολίζονταν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με μεγάλη ακρίβεια και οι είσοδοι τους βρίσκονταν πάντα στην βορεινή πλευρά.

8 Παράλληλα είχε και συμβολικό χαρακτήρα διότι η ψυχή του φαραώ βγαίνοντας από το θάλαμο και περνώντας χωρίς πρόβλημα μέσα από τα λίθινα εμπόδια θα ανηφόριζε με κλίση γύρω στις 26 μοίρες και θα κατευθυνόταν προς τον πολικό αστέρα και τους αειφανείς αστέρες,δηλαδή προς την θεία πηγή.


Κατέβασμα ppt "Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google