Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΦΙΤΗ

2 Πυραμίδα του Λούβρου Μία μοντέρνα πυραμίδα στο Παρίσι, φτιαγμένη από γυαλί, σιδερόβεργες και συρματόσχοινο. Βρίσκεται στην κεντρική αυλή του Louvre Palace και αποτελεί την είσοδο στο μουσείο του Λούβρου. Η βασική πυραμίδα καθώς και οι τρεις μικρότερες που την πλαισιώνουν ολοκληρώθηκαν το 1989 και είναι σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού.

3

4 Όπερα του Σύδνεϋ «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η όπερα του Σύδνεϋ είναι το αριστούργημά του. Είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του 20ου αιώνα, ένα έργο απαράμιλλης ομορφιάς, γνωστό σε όλον τον κόσμο ένα σύμβολο όχι μόνο μίας πόλης, αλλά και μίας χώρας και μίας ηπείρου». Με αυτά τα λόγια απονεμήθηκε το βραβείο Pritzker η ανώτερη διάκριση στην αρχιτεκτονική στον Δανό Τζον Ούτζο, αρχιτέκτονα της όπερας. Η κατασκευή του κράτησε από το 1957 ως το 1973 και το 2007 αυτό το έργο μοντέρνου εξπρεσιονισμού ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

5

6 Παρθενώνας Η ελληνική εκπροσώπηση στη λίστα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το δημιούργημα του Ικτίνου, του Καλλικράτη και του Φειδία, αρχαιοελληνικού Δωρικού ρυθμού, χτίστηκε το 438 π.Χ., αν και οι διακοσμήσεις κράτησαν μέχρι το 432 π.Χ. Στην αρχαιότητα λειτούργησε ως ναός λατρείας της θεάς Αθηνάς.

7

8 Casa Mila Είναι αδύνατο τελικά να μην αναγνωρίσει κάποιος τα δημιουργήματα του Άντονι Γκαουντί. Ευρέως γνωστό ως La Pedrera, που σημαίνει λατομείο στα καταλανικά, είναι πρακτικά μία πολυκατοικία. Ολοκληρώθηκε επίσημα το 1912 και αποτέλεσε την κατοικία του ζευγαριού Rosario Segimon και Pere Mila. Το ύφος του χαρακτηρίζεται Art Nouveu.

9

10 Πύργος του Άιφελ Άλλο ένα άκρως αναγνωρίσιμο κτήριο. Με τρεις ορόφους, δύο εστιατόρια (στον 1ο και στον 2ο όροφο), το πραγματικό επίτευγμα του Γκούσταβ Άιφελ παραμένει το υψηλότερο κτίριο του Παρισιού (324 μέτρα) και ταυτόχρονα παγκόσμιο σύμβολο της πόλης και ολόκληρης της Γαλλίας. Ο πύργος του Άιφελ πρακτικά ξεκίνησε το κίνημα του βικτοριανού στρουκτουραλιστικού εξπρεσιονισμού.

11

12 Άγαλμα της Ελευθερίας Αν και άγαλμα, θεωρείται κτίριο αφού μπορείς να μπεις μέσα και να ανέβεις μέχρι τον πυρσό. Ήταν δώρο της Γαλλίας στις ΗΠΑ για την επέτειο των εκατό χρόνων από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας τους. Το άγαλμα απεικονίζει τη Λιμπερτάς, τη Ρωμαϊκή θεά της ελευθερίας που κρατάει tabula ansata (πίνακας που καταδεικνύει το νόμο) με την ιστορική ημερομηνία 4 Ιουλίου Στο πόδι της έχει σπασμένες αλυσίδες και ο πυρσός της υποτίθεται ότι φωτίζει όλον τον κόσμο. Ολοκληρώθηκε το 1886 και φτάνει τα 50 περίπου μέτρα σε ύψος.

13

14 Κολοσσαίο Το κλασικότερο στάδιο του κόσμου, αγνώστου αρχιτέκτονα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Δεν αποτελεί καμία σοβαρή έκπληξη, αφού το 1500 χρόνων αρχιτεκτονικό μεγαθήριο δεν είναι μονάχα ένα άψογο παράδειγμα Ιονικού, Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού αλλά και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του πλανήτη.

15

16 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google