Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η αφθονία του χοιρινού κρέατος στην κυπριακή αγορά, το τρυφερό και τραγανό ψαχνό ακόμη και των μεγαλύτερων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η αφθονία του χοιρινού κρέατος στην κυπριακή αγορά, το τρυφερό και τραγανό ψαχνό ακόμη και των μεγαλύτερων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα

3 ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η αφθονία του χοιρινού κρέατος στην κυπριακή αγορά, το τρυφερό και τραγανό ψαχνό ακόμη και των μεγαλύτερων ζώων, η λεπτή του γεύση και η χαμηλή του τιμή, κάνουν το χοιρινό κρέας πολύ καλή επιλογή σε οποιοδήποτε μενού. Το χοιρινό κρέας χρησιμοποιείται πολύ στην παρασκευή αλλαντικών λόγω των προτερημάτων του, όπως είναι η γεύση και η τρυφεράδα του. 2 Ευριπίδης Σάββα

4 XOIΡINA #1 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αξιολογεί την ποιότητα του χοιρινού κρέατος. Υπολογίζει την ποσότητα της μερίδας χοιρινών παρασκευών. Αναφέρει τη διάρκεια ψησίματος των χοιρινών ρόστων. Κατονομάζει τα τεμάχια του χοιρινού σφάγιου και αξιολογεί την ποιότητά τους. Ευριπίδης Σάββα

5 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Το ψαχνό να έχει ροζ χρώμα και λεπτές ίνες. Το λίπος να είναι άσπρο, απαλό και σε κανονική ποσότητα. Τα κόκαλα να είναι μικρά, λεπτά και με ροζ στίγματα. Το δέρμα να είναι καθαρό και λείο. 3 Ευριπίδης Σάββα

6

7 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΟ 200 ΓΡ ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ 160 ΓΡ Ευριπίδης Σάββα

8 ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΝΕΤΑΙ 25 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ½ ΚΙΛΟ ΚΑΙ 25 ΛΕΠΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ευριπίδης Σάββα

9 ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Το κρέας περιέχει: ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ, οι οποίες είναι απαραίτητες για ανάπτυξη και ανάπλαση. ΛΙΠΟΣ, το οποίο καιγόμενο στον οργανισμό μας, δίνει ενέργεια. ΑΛΑΤΑ, που είναι πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, Α και σύμπλεγμα των βιταμινών Β. ΕΚΧΕΙΛΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, που δίνουν στο κρέας τη χαρακτηριστική του γεύση. Η ποσότητά τους διαφέρει και εξαρτάται από την ηλικία, την εργασία και τη διατροφή του ζώου. Ευριπίδης Σάββα

10 ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ 1Κότσι - Knuckle – Γ6Στήθος – fore hock – Γ 2Μπούτι – Leg – Α7Σπάλα – shoulder – Β 3Νεφραμιά – Loin – Α8Σβέρκο – spare ribs – Γ 4Καρέ – Best end – Α9Λαιμός – Neck – Γ 5Κοιλιά – belly - B10Κεφάλι – Head - Γ 4 Ευριπίδης Σάββα

11 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Αξιολογεί την ποιότητα του χοιρινού κρέατος. Υπολογίζει την ποσότητα της μερίδας χοιρινών παρασκευών. Αναφέρει τη διάρκεια ψησίματος των χοιρινών ρόστων. Κατονομάζει τα τεμάχια του χοιρινού σφάγιου και αξιολογεί την ποιότητά τους. Ευριπίδης Σάββα

12


Κατέβασμα ppt "ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η αφθονία του χοιρινού κρέατος στην κυπριακή αγορά, το τρυφερό και τραγανό ψαχνό ακόμη και των μεγαλύτερων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google