Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τζόγος Περιεχόμενα: Γενικά Είδη τυχερών παιχνιδιών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τζόγος Περιεχόμενα: Γενικά Είδη τυχερών παιχνιδιών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τζόγος Περιεχόμενα: Γενικά Είδη τυχερών παιχνιδιών
Ο τζόγος στην Ελλάδα Νόμιμος τζόγος Παράνομος τζόγος Τι λέει η ψυχολογία Επιπτώσεις

2 Γενικά Τα τυχερά παιχνίδια συναρπάζουν τους οπαδούς τους όσο ενοχλούν τους κριτικούς τους. Στηρίζονται στην βαθιά επιθυμία του ανθρώπου να ρισκάρει και στην ελπίδα του να κερδίσει μεγάλα ποσά και βασίζονται σε ανεπτυγμένα μαθηματικά και υπάγονται στους νόμους των πιθανοτήτων. Είναι ουσιαστικά η ανάληψη κινδύνου (ρίσκου) για να κερδίσεις μεγάλα ως και τεράστιας αξίας έπαθλα (χρήματα - αντικείμενα).

3 Είδη τυχερών παιχνιδιών
Από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια του κλάδου είναι τα παιχνίδια με χαρτιά τράπουλας. Κατά βάση θεωρούνται τυχερά, αλλά στην πραγματικότητα για τους γνώστες τους είναι πολύ περισσότερο θέμα οξείας αντίληψης και συνδυασμού ψυχολογίας, παρατήρησης και μνήμης παρά θέμα τύχης. Πιθανότατα το πιο δημοφιλές παιχνίδι με χρηματικά έπαθλα είναι το πόκερ και κυρίως η υποκατηγορία της πόκας. Εκτός από αυτά που παίζονται με τη χρήση τράπουλας, άλλα τυχερά παιχνίδια είναι ο κουλοχέρης (τα αποκαλούμενα και φρουτάκια), η ρουλέτα, τα ζάρια.

4 Ο τζόγος στην Ελλάδα Τα τυχερά παιχνίδια είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στους Έλληνες, αρκεί να σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι αποτελεί ουσιαστικά έθιμο η χαρτοπαιξία την Πρωτοχρονιά.To πιο δημοφιλές παιχνίδι στην Ελλάδα βάσει επίσημων στοιχείων της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι το ΚΙΝΟ και ακολουθεί το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ που αφορά τον στοιχηματισμό σε αθλητικά γεγονότα.

5 Νόμιμος τζόγος Αν συμπεριλάβουμε και το στοίχημα σε αυτήν την κατηγορία τότε το ποσό που αντιστοιχεί στη νόμιμη και μόνο αγορά τυχερών παιχνιδιών είναι περί τα 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην κατά κεφαλή δαπάνη για τον τζόγο. Στην Ελλάδα ο μοναδικός χώρος όπου επιτρέπεται να παίζει κανείς τυχερά παιχνίδια είναι τα πραγματικά καζίνο.

6 Παράνομος τζόγος Σε οποιονδήποτε άλλο χώρο πέραν από τους προηγούμενους η δραστηριότητα του τζόγου είναι παράνομη. Αυτό βέβαια δεν έχει εμποδίσει την εξάπλωση των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, καθώς όλες οι εταιρείες που προσφέρουν εικονικά δωμάτια έχουν βάση στο εξωτερικό, οπότε δεν συντελείται κάποια αξιόποινη πράξη.

7 Τι λέει η ψυχολογία Δεν είναι αποκλειστικά οικονομικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιθυμία και συμμετοχή του ατόμου σε τυχερά παιχνίδια. Για να γίνει αντιληπτό το παράδοξο των τυχερών παιχνιδιών, οι επιστήμονες προτείνουν τη θεωρία ότι οι φανατικοί των τυχερών παιχνιδιών έχουν μια λανθασμένη αντίληψη σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα. Η επονομαζόμενη θεωρία προτείνει ότι οι φανατικοί των τυχερών παιχνιδιών συνεχίζουν να παίζουν εξαιτίας μιας λανθασμένης αντίληψης για τη διαδικασία των τυχερών παιχνιδιών και όχι επειδή έχουν ελλιπή μόρφωση, προβληματικό κοινωνικό περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, οι φανατικοί των τυχερών παιχνιδιών βασίζονται στην λογική της τύχης. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να βρίσκει σχέσεις ανάμεσα σε γεγονότα και να αξιολογεί τις περασμένες εμπειρίες. Αλλά σε καταστάσεις που κυβερνώνται από τύχη αυτή η ικανότητα του εγκεφάλου χάνει την αξία της, δεδομένου ότι τα τυχερά παιχνίδια είναι παντελώς απρόβλεπτα.

8 Παράγοντες που συντελούν στη ενασχόληση κάποιου με τον τζόγο:
1) Η νοοτροπία του εύκολου πλουτισμού που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι 2) Η ανάγκη μεγάλης μερίδας των συνανθρώπων μας για απόσπαση από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους 3) Η ενασχόληση με τον τζόγο είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτή 4) Αυτά τα τυχερά παιχνίδια έχουν μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης ελπίδων

9 Επιπτώσεις του τζόγου στις ζωές των ανθρώπων:
1) Όλη τους η ζωή στρέφεται γύρω από τα τυχερά παιχνίδια 2) Σταδιακά παραμελεί τους ρόλους που έχει σαν σύζυγος, πατέρας εργαζόμενος, φίλος και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους ρόλους εκείνους που έχουν να κάνουν με την εξάρτηση του, δηλαδή το ρόλο του παίχτη, του φιλάθλου και του θαμώνα χαρτοπαικτικών λεσχών.

10 Παράγοντες μείωσης της πιθανότητας να εμπλακεί κάποιος με τον τζόγο:
  Παράγοντες μείωσης της πιθανότητας να εμπλακεί κάποιος με τον τζόγο: 1) Η αυτοπειθαρχία 2) Οι ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις 3) Η αυτογνωσία και ο αυτοσεβασμός, είναι κάποιοι παράγοντες που αμβλύνουν την πιθανότητα κάποιου να εμπλακεί παθολογικά με τον τζόγο.


Κατέβασμα ppt "Τζόγος Περιεχόμενα: Γενικά Είδη τυχερών παιχνιδιών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google