Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τυχερά παιχνίδια και Τζόγος στο διαδίκτυο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τυχερά παιχνίδια και Τζόγος στο διαδίκτυο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τυχερά παιχνίδια και Τζόγος στο διαδίκτυο
Τυχερά παιχνίδια και Τζόγος στο διαδίκτυο Γιώργος Ανεστόπουλος Β΄ Οικονομίας

2 Περιεχόμενα Τυχερά παιχνίδια Τζόγος και διαδίκτιο
Τι προβλήματα μπορεί να υπάρξουν Συμβουλές Μειονεκτήματα ηλεκτρονικού τζόγου Εικόνες Πηγές

3 Τυχερά παιχνίδια Στηρίζονται στην βαθιά επιθυμία του ανθρώπου να ρισκάρει και στην ελπίδα του να κερδίσει μεγάλα ποσά. Τα τυχερά παιχνίδια βασίζονται σε ανεπτυγμένα μαθηματικά και υπάγονται στους νόμους των πιθανοτήτων. Είναι ουσιαστικά η ανάληψη κινδύνου (ρίσκου) για να κερδίσεις μεγάλα ως και τεράστιας αξίας έπαθλα (χρήματα - αντικείμενα).

4 Τζόγος και Διαδίκτυο  Το Διαδίκτυο έχει κάνει τη συνάντηση των τζογαδόρων πολύ πιο εύκολη, είτε πρόκειται για απλό στοίχημα, είτε για πόκερ, τάβλι ή σκάκι. Δεν είναι απαραίτητο να συναντήσει κανείς τους υπόλοιπους παίχτες. Για παράδειγμα, στο πόκερ οι παίκτες παίζουν σε πραγματικό χρόνο σε ένα κοινό ηλεκτρονικό περιβάλλον το οποίο ο κάθε παίκτης βλέπει στην οθόνη του. 

5 Τι προβλήματα μπορεί να υπάρξουν
Το βασικό πρόβλημα με τον τζόγο στο Διαδίκτυο είναι ο κίνδυνος χρηματικής απώλειας. Είναι εξαιρετικά πιθανό να χάσει κανείς με αυτό τον τρόπο τις οικονομίες του, το σπίτι του, ακόμα και όλη του την περιουσία. Αυτό συνδέεται ως ένα βαθμό με τον εθισμό στον τζόγο, μια κατάσταση στην οποία δεν μπορεί κανείς να σταματήσει να στοιχηματίζει με την ελπίδα ότι με ένα ακόμα γύρο θα πάρει πίσω τα χαμένα. Σε αντίθεση με τα παιχνίδια όπου ο σκοπός είναι η διασκέδαση, στον τζόγο όλα έχουν να κάνουν με το χρήμα. Ο εθισμός στον τζόγο είναι ένα γνωστό ψυχολογικό φαινόμενο για το οποίο υπάρχουν θεραπευτικά προγράμματα σε πολλές χώρες.  Επιπλέον, όσοι ασχολούνται με τον ηλεκτρονικό τζόγο, διατρέχουν κινδύνους δίνοντας τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών, πέραν των θεμάτων υγείας που συνδέονται με την πολύωρη παραμονή μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

6 Συμβουλές Εξηγείστε στα παιδιά ότι δεν μπορούν να παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους δραστηριότητες από τη στιγμή που απαιτείται η χρήση πιστωτικής κάρτας. Μη δίνετε στα παιδιά την πιστωτική σας κάρτα για να τη χρησιμοποιήσουν για διαδικτυακές συναλλαγές, καθώς δεν είναι σε θέση να κρίνουν επαρκώς τους όρους της εκάστοτε συναλλαγής. Στις ιστοσελίδες ηλεκτρονικού τζόγου που χρησιμοποιείτε ελέγξτε πρώτα τους όρους χρήσης. Διαβάστε τους πολύ προσεκτικά, γιατί από τη στιγμή που εγγράφεστε σε μια τέτοια υπηρεσία συμφωνείτε με τους όρους αυτούς.

7 Μειονεκτήματα ηλεκτρονικού τζόγου.
-Παρανομία Ο παίκτης προτού παίξει σε σελίδες ηλεκτρονικού τζόγου, θα πρέπει να μάθει αν στην χώρα που διαμένει, ο ηλεκτρονικός τζόγος είναι νόμιμος ή παράνομος. Σε πολλές χώρες, ο ηλεκτρονικός τζόγος είναι παράνομος με αποτέλεσμα ο παίκτης να κινδυνεύει να έχει προβλήματα με την δικαιοσύνη. -Αξιοπιστία Ο παίκτης θα πρέπει να επιλέγει πάντα μεγάλες και γνωστές εταιρίες διαδυκτιακού τζόγου έτσι ώστε να είναι αξιόπιστες. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζει ότι το παιχνίδι δεν είναι στημένο (π.χ. μια στημένη ηλεκτρονική  ρουλέτα).

8 Μειονεκτήματα ηλεκτρονικού τζόγου.
-Κόστος συναλλαγών Πολλές φορές το κόστος συναλλαγών από κανονικά χρήματα σε ηλεκτρονικά και αντίστροφα, δεν είναι δωρεάν αλλά το χρεώνεται ο παίκτης. Το κόστος αυτό βέβαια είναι πολύ μικρό. -Ευκολία Η ευκολία που παρέχει ο ηλεκτρονικός τζόγος εκτός από πλεονέκτημα είναι ταυτόχρονα και μειονέκτημα επειδή ο παίκτης μπορεί να είναι επιρεπής στον τζόγο. (Δεν είναι και ότι καλύτερο ένας φανατικός τζογαδόρος να έχει στην ουσία ολόκληρο το καζίνο σπίτι του σε μια οθόνη υπολογιστή. Όλη μέρα με αυτό θα ασχολείται.)

9 Εικόνες

10 Πηγές


Κατέβασμα ppt "Τυχερά παιχνίδια και Τζόγος στο διαδίκτυο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google