Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ματίνα Αλεξίου Ανθή Χαλού Βασίλης Ζαχόπουλος Θοδωρής Μορέλλας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ματίνα Αλεξίου Ανθή Χαλού Βασίλης Ζαχόπουλος Θοδωρής Μορέλλας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ματίνα Αλεξίου Ανθή Χαλού Βασίλης Ζαχόπουλος Θοδωρής Μορέλλας

2 Υπέρ-Κατά του εθελοντισμού
Θέσεις Υπέρ Συμβάλλει στην υποστήριξη και στη διάσωση ανθρώπων που δοκιμάζονται από σημαντικά προβλήματα καταστροφών, πολέμων, υποσιτισμού, εξαθλίωσης. Βοηθάει στην ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών ανάμεσα στους πολίτες. Αναπτύσσει την αξία και το ιδεώδες της ανθρωπιστικής προσέγγισης του κόσμου.

3 Συντελεί στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και διαμορφώνει την οικολογική συνείδηση των πολιτών. Καλλιεργεί την πεποίθηση της ενεργούς δράσης των ατόμων, της αλληλαποδοχής και της συλλογικής ενέργειας για την επίτευξη κοινών στόχων.

4 Θέσεις Κατά Συμπληρώνει την υπολειματικότητα του κράτους.
Προσφέρεται στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Συμπληρώνει την υπολειματικότητα του κράτους. Μειώνει το λειτουργικό κόστος των κρατικών υπηρεσιών. Παράγει κοστοβόρα προϊόντα για το κράτος και ασύμφορα για την αγορά. Εκμεταλλεύεται τους εθελοντές ως «δωρεάν εργατικά χέρια». Ενισχύει φαινόμενα εθελοντισμού που σχετίζονται με ανάγκες αυτοπροβολής.

5 Γενικά, ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή, ενώ οι εθελοντές με τη δράση τους, προωθούν θετικές στάσεις και αντιλήψεις για διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

6 Οφέλη του εθελοντή Συνεισφορά - Αλληλεγγύη - Αλτρουισμός
Συνεισφορά - Αλληλεγγύη - Αλτρουισμός  Μοναδικές εμπειρίες Προσωπικά Οφέλη Εκμάθηση νέων πραγμάτων Φιλίες Εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας Εύρεση Εργασίας Διασκέδαση

7 Οφέλη του εθελοντισμού
Δίνει νέο περιεχόμενο στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Μεταθέτει την πρωτοβουλία για λύσεις των κοινωνικών προβλημάτων στην βάση. Μεταφέρει ρεαλιστικές εικόνες και προτείνει αποτελεσματικές λύσεις στους αρμοδίους φορείς. Συμβάλει στην παραγωγή κοινωνικού έργου και παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες.

8 Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια
Στον εθελοντισμό στρέφονται όλο και περισσότεροι Έλληνες τα τελευταία χρόνια της κρίσης, αναπτύσσοντας αισθήματα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο που βιώνει μια δύσκολη καθημερινότητα μέσα στην ανέχεια και την έλλειψη βασικών αγαθών.

9 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ! 


Κατέβασμα ppt "Ματίνα Αλεξίου Ανθή Χαλού Βασίλης Ζαχόπουλος Θοδωρής Μορέλλας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google