Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας
Άννα Αργυροπούλου Ε2 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ

2

3 Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας
Πόσα χρόνια ζει μια καστανιά; Η καστανιά ζει από χρόνια. Πόσο ύψος έχει μια καστανιά; Η καστανιά έχει ύψος από μέτρα. Τι είδους δέντρο είναι;(αειθαλές ή φυλλοβόλο) Η καστανιά είναι φυλλοβόλο. Πόσα κάστανα βγάζει τον χρόνο μια καστανιά; Βγάζει κιλά.

4 Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας
Πόσα κιλά βγάζει κάθε δέντρο; Βγάζει μια φορά τον χρόνο. Πόσα χρόνια απαιτούνται για να δώσει καρπούς μια καστανιά; Απαιτούνται 2 χρόνια. Κάθε πότε βγάζουν καρπό τα δέντρα; Ανθίζουν την Άνοιξη και τα μαζεύουμε το Φθινόπωρο.

5 Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας
Πώς συλλέγονται τα κάστανα; Όταν θα ωριμάσουν πέφτουν κάτω οι αχινοί και ανοίγουν. Μέτα παίρνουμε το κάστανο από μέσα. Πότε συλλέγονται τα κάστανα (ποια εποχή); Σεπτέμβριο-Οκτώβριο δηλαδή το Φθινόπωρο. Χρειάζονται οι καστανιές ιδιαίτερη φροντίδα; Οι άγριες δεν χρειάζονται. Βρέχονται μόνο με το νερό της βροχής.

6 Λιβάδι Θεσσαλονίκης-Καστανεώνας
Ποιά είναι η διαδικασία για την παραγωγή κάστανων; Αυτές που είναι άγριες δεν χρειάζονται ιδική διαδικασία. Πόσο καιρό διατηρούνται τα κάστανα; Διατηρούνται 1-2 χρόνια. Υπάρχει ειδικός τρόπος αποθήκευσης; Ναι, υπάρχει να τα βάζουμε σε πλαστική σακούλα με άμμο.

7 Λιβάδι Θεσσαλονίκης-Καστανεώνας
Πόσο πουλιούνται το κιλό τα κάστανα; Κοστίζουν 2 ευρώ τα κάστανα. Πού τα πουλάνε τα κάστανα;(σε έμπορο ή στην λαϊκή). Ο καθένας τα πουλάει μόνος του. Πότε γίνεται η γιορτή των κάστανων; Γίνεται 2 Νοεμβρίου.

8 Λιβάδι Θεσσαλονίκης-Καστανεώνας
Πόσο χρόνο κρατάει; Κρατάει μία μέρα 2-3 μέρες. Ποιες δραστηριότητες γίνονται κατά την διάρκεια της γιορτής; Ψήνουν και βράζουν κάστανα. Επίσης δίνεται δωρεάν κρασί. Πώς δημιουργήθηκε η γιορτή, πότε και γιατί; Η γιορτή δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια από τον Σύλλογος Λιβαδιών.

9 Λιβάδι Θεσσαλονίκης-Καστανεώνας
Ξέρετε κάποια συνταγή με κάστανα; Γλυκό κάστανο και γαλοπούλα με κάστανο. Πόσο πληθυσμό έχει το χωριό; Έχει 80 άτομα. Πόσο απέχει από την Θεσσαλονίκη; Απέχει 40 χλμ. Με τι ασχολούνται οι κάτοικοι; Ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία.

10 Λιβάδι Θεσσαλονίκης-Καστανεώνας
Πώς είναι η ζωή τον χειμώνα και πώς το καλοκαίρι; Το χειμώνα είναι δύσκολα και κρύα. Το καλοκαίρι είναι ωραία και ζεστά. Τι είδους βλάστηση υπάρχει στο χωριό; Οξιές Βελανιδιές Πουρνάρια Σούσουρα και Καστανιές.

11 Λιβάδι Θεσσαλονίκης-Καστανεώνας
Από πού προέρχεται το όνομα του χωριού; Προέρχεται από κάτι λιβάδια που είναι έξω από το χωριό.

12 ΠΗΓΕΣ Από τον θείο του Γιάννη.

13 Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας
Άννα Αργυροπούλου Ε2 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ


Κατέβασμα ppt "Λιβαδι Θεσσαλονικης-Καστανεωνας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google